kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Fen Bilimleri Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT Konuları

KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT soru dağılımı nasıl? KPSS Fen Bilimleri Öğretmenliği sınav konuları neler?

A+
A-

KPSS Fen Bilimleri Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT Konuları

Kamu personeli seçme sınavına her yıl milyonlarca kişi başvurmaktadır. Öğretmenlik için ise her sene bu sınav düzenlenmektedir. KPSS de Fen bilimleri fen ve teknoloji öğretmenliği ÖABT konuları neler birlikte bakalım…

KPSS kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan oturumlar arasında yer alan ve kamu kurumlarında yer alan öğretmenlik kadrolarına katılmayı hedefleyen adayları kapsayacak olan KPSS öğretmenlik oturumlarından 2021 KPSS ÖABT oturumu nedir ve kimlerin KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumuna katılması gerekmektedir?

KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumu sınav konuları nelerdir? KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumu soru dağılımı nasıl? KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumuna dair bilgilere çalışmamızda ulaşabilirsiniz.

KPSS ÖABT Oturumu Nedir? Kimlerin KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine Katılması Gerekiyor?

Kamu kurumlarında bulunan ve öğretmen adaylarının yerleşmek için kıyasıya yarıştığı kadrolara girmek için adayların katılmaları gereken Kamu Personeli Seçme Sınavının öğretmen adayları için gerçekleştirilen oturumlarından olan KPSS ÖABT oturumu, KPSS Eğitim Bilimleri oturumundan farklı olarak tüm adayları kapsayan bir oturum durumunda değildir.

Gerçekleştirilmesi planlanan KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumuna katılacak olan adaylar ile birlikte alan oturumu katılma zorunluluğu olan diğer adaylar aynı zamanda KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna ve KPSS Lisans oturumuna da katılmak zorundadırlar.

Farklılık alan oturumunda ortaya çıkmaktadır ve yalnızca belirli alanların öğretmen adayları alan bilgisi oturumuna katılacaklardır. Alan oturumuna katılma zorunluluğu olmayan adaylar içinse söz ettiğimiz ilk iki oturuma katılmak atanmalarına yarayacak olan puanlarının hesaplanması için yeterli olmaktadır.

KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT Oturumu Puan Türü Nedir ve Nasıl Hesaplanır?

KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumuna katılacak olan adayların daha evvelinde katılmış oldukları KPSS Lisans ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarında yapmış oldukları netlerin de etkisi bulunan KPSS P121 puan türleri hesaplanacaktır.

Adayların Eğitim Bilimleri oturumunda elde etmiş oldukları netlerin etkisi %20, Lisans oturumunda elde ettikleri netlerin etkisi %30, KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumunun etkisi ise %50 düzeyinde olmaktadır.

osym binasy

KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT Oturumuna Kaç Kişi Katıldı? Net Ortalaması ve Standart Sapma Kaçtı?

KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumuna katılan aday sayısını, adayların sınavda yapmış oldukları netlerden elde edilen ortalama net ve standart sapma bilgisini aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Sınava Katılan Aday Sayısı Net Ortalaması Standart Sapma
19.410 24,461 9,069

KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT Konuları Nelerdir? KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT Soru Dağılımı Nasıl?

Gerçekleştirilecek olan KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumuna katılacak olan adayların sınavda karşı karşıya olacakları soru sayısı 75’tir.

KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumunda adaylara yöneltilecek olan 75 adet sorunun 15 tanesi 2Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT alan eğitimi konularından, 60 tanesi ise Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT alan bilgisi konularından olacaktır.

KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumunun konularını ve soru dağılımını aşağıda inceleyebilirsiniz;

KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumunda adaylara alan eğitimi başlığı altında 15 adet soru sorulacaktır.

KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumunda adaylara Alan Bilgisi başlığı altında 60 adet soru sorulacaktır ve dağılımı aşağıdaki şekildedir;

image 150

KPSS Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT oturumunun konularına ve bu konuların sorulara dağılımına yönelik olarak hazırlamış olduğumuz çalışmamızda yer vermiş olduğumuz bilgilere ÖSYM’nin güncel veri ve bilgilendirici kılavuzlarından faydalanarak yer verdik. Bu bilgilerde ÖSYM tarafından yapılacak herhangi bir yenileme ya da güncelleme durumunda biz de çalışmamızı güncelleyeceğiz.

Yorumlar

  1. taner çetin Avatar taner çetin dedi ki:

    alan bilgisindeki ders konuları nelerdir

  2. Gülşen Avatar Gülşen dedi ki:

    Kpss ye kaçıncı sınıfta başlamalıyım