kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

ÖSYM tarafından düzenlenecek 2021 KPSS Kimya Öğretmenliği sınav konuları nelerdir? 2021 KPSS Kimya Öğretmenliği soru dağılımı nasıl? Detaylar çalışmamızda.

A+
A-

ÖSYM tarafından 15 Ağutos 2021 tarihinde düzenlenecek olan 2021 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT oturumunda adaylara kaç soru sorulacak? 2021 KPSS ÖABT oturumuna kimlerin katılması gerekmektedir? 2021 KPSS ÖABT Kimya Öğretmenliği puan türü nedir? 2021 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT oturumunda adaylara hangi konulardan sorular sorulacak? 2021 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT soru dağılımı nasıl? Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

2021 KPSS Öğretmenlik Oturumları Nelerdir? 2021 KPSS ÖABT Alan Sınavına Kimlerin Katılması Gerekiyor?

Kamuya ait kurumlarda öğretmen olarak görev yapmayı hedefleyen adayların her yıl düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin öğretmen adaylarına yönelik olarak düzenlenen oturumlarına katılmaları gerekmektedir. 2021 KPSS Öğretmenlik oturumlarına katılacak olan adayların da diğer tüm lisans mezunu adaylar gibi 2021 KPSS Lisans oturumuna katılmaları şarttır. Aksi halde adayların atanmalarına esas teşkil edecek olan KPSS puan türleri hesaplanamayacaktır. 2021 KPSS Öğretmenlik Alan Sınavına katılacak olan adayların aynı zamanda tüm öğretmen adayları için ortak olan 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna katılmaları gerekmektedir. 2021 KPSS ÖABT adaylarını diğer öğretmen adayların farklı kılan husus ise katılmak zorunda oldukları alan sınavıdır. 2021 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumuna katılacak olan öğretmenlik alanı adayları belli sayıdadır. Bu alanların dışında kalan öğretmen adaylarının 2021 KPSS ÖABT oturumuna katılma zorunlulukları yoktur. Bu adayların 2021 KPSS Lisans ve Eğitim Bilimleri oturumlarına katılmaları atanmalarını sağlayacak olan puan türlerinin hesaplanması için kafidir.

2021 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT oturumuna katılması gereken öğretmenlik alanlarına dair daha ayrıntılı bilgilere aşağıda yer verdiğimiz bağlantı ile ulaşabileceğiniz çalışmamızda göz gezdirebilirsiniz;

2021 KPSS Öğretmenlik Alan Sınavı ÖABT Oturumu Puan Türü Nedir ve Ne Şekilde Hesaplanır?

2021 yılında düzenlenmesi planlanan 2021 KPSS ÖABT oturumuna katılacak olan öğretmenlik alanı adaylarının hesaplanacak olan KPSS puan türleri bu oturuma katılmaları zorunlu tutulmamış olan alanların adaylarından farklı olacaktır. 2021 KPSS ÖABT alan sınavı adayları için hesaplanacak olan KPSS puan türü KPSS P121 adıyla anılmaktadır ve adayların katılacakları üç ayrı oturum bu puan türünün hesaplanmasında farklı oranlarda etkili olmaktadır. 2021 KPSS ÖABT oturumuna katılacak adayların bu oturumda yapacakları netlerin KPSS P121 puan türü üzerindeki etkisi yüzde elli düzeyindedir. Adayların 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumunda yapacakları netlerin KPSS P121 puan türü üzerindeki etkisi yüzde yirmi iken Lisans oturumunda yapacakları netlerin etkisi ise yüzde otuz düzeyindedir.

osym binasy

2020 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT Oturumuna Kaç Kişi Katılmıştır? 2020 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT Oturumu Ortalama Net ve Standart Sapma Miktarı Ne Kadardır?

2020 yılında yine ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2020 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT oturumuna katılan aday sayısı, katılan adayların sınavda yapmış oldukları netlerden yola çıkılarak hesaplanan ortalama net miktarı ve standart sapma oranını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Sınava Katılan Aday Sayısı Net Ortalaması Standart Sapma
5347 25,712 13,611

2021 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT Oturumu Sınav Konuları Nelerdir? 2021 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT Oturumu Soru Dağılımı Nasıl?

15 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan ve yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından tatbik edilecek olan 2021 KPSS oturumlarından 2021 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT oturumunda adaylara diğer ÖABT oturumlarında olduğu gibi toplam 75 adet çoktan seçmeli usulde soru yöneltilecektir. 2021 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT oturumunda adaylara yöneltilecek olan toplam 75 adet sorunun 60 tanesi kimya öğretmenliği alan bilgisi derslerinden, 15 tanesi ise kimya öğretmenliği alan eğitimi derslerinden olacaktır.

2021 yılı KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT alan sınavında adaylara soru sorulacak olan konuları ve bunların sorulara dağılımı aşağıda inceleyebilirsiniz;

2021 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT alan sınavında adaylara 15 adet kimya öğretmenliği alan eğitimi konularından soru sorulacaktır.

2021 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT alan sınavında adaylara 60 adet kimya öğretmenliği alan bilgisi konularından soru sorulacaktır ve dağılımı aşağıdaki biçimde olacaktır;

image 155

*2021 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT alan sınavında adaylara sorulacak olan soruların dağılımına ve sınava dair diğer bilgilere yer vermiş olduğumuz çalışmamızda bulunan bilgiler ÖSYM verilerinden faydalanılarak derlenmiştir. Bu bilgilerde resmi bir değişim olması durumunda çalışmamız güncellenerek değişikliklere uyumlu hale getirilecektir.

2021 KPSS Kimya Öğretmenliği ÖABT oturumuna katılacak olan adayların sorularına yanıtların verildiği ve bilgiler alabileceğiniz FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.