kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 KPSS Sonrası Kurum Sınavları

2018 KPSS sonuçları açıklandı, peki adayları şimdi neler bekliyor? Hangi kurumların alım yapması beklenmekte? Bu kurumlar hangi puan türlerinden alım yapabilirler? Adaylar Kurum Sınavları’na nasıl çalışmalı? Hangi Kurumlar Klasik Sınav yapıyor? Klasik sınavlara nasıl hazırlanılır? Hepsinin yanıtını yazımızda vermeye çalıştık;

A+
A-

29 Ağustos 2018 tarihi itibariyle 2018 KPSS Lisans A Grubu sonuçlarının açıklanmasından sonra adayların kafasında bir çok soru işareti oluştu. Şimdi ne olacak? Kurum sınavlarına girebilecek miyim? Hangi Kurum sınavları açılacak? gibi. Bu soruların yanıtlarını hep birlikte arayalım.

Sınav sonuçlarına göre adaylar nasıl bir yol izlemeli?

Sıralaması İlk 1000’de olan adaylar;

2018 KPSS puanlarında ilk 1000 içerisinde yer alan adayların, genel alımların yanı sıra, bölüm bazlı veya genele hitap etmekle birlikte az kadro ile alıma çıkan kurumlara da hazırlık yapmaları gerekmektedir. Bu tip alımların bölüm bazlı gerçekleştirilenlerinin Yabancı Dil Sınavı YDS puanı istediğini de dikkate alarak YDS’den en az 70 puanı olmayan adayların en kısa sürede bu eksiklerini gidermeleri daha fazla kurum sınavı görmeleri adına faydalı olacaktır.

Bu adaylar aynı zamanda KPSS koşulu olmaksızın alım yapan Hakimlik, Sayıştay Denetçi Yardımcılığı, Kaymakamlık gibi meslekler için de hazırlıklarını sürdürebilirler.

Sıralaması 1000 – 5000 arasında olan adaylar;

Bu aralıkta olan adaylar genel itibariyle daha yüklü alımlara talip olacaklar. Bu alımların genel olarak Maliye, yeni adıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan gelmesi beklenmektedir. Özellikle Bakanlığın uzunca süredir alım yapmadığı unvanlar olan; Maliye Uzman Yardımcılığı’nın yanı sıra, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı, Defterdarlık Uzman Yardımcılığı, Gelir Uzman Yardımcılığı ile Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı ve Vergi Müfettiş Yardımcılığı alımları bu aralıktaki adayları ilgilendirmektedir. Ayrıca Göç İdaresi, İl Göç Uzman Yardımcılığı alımı da yine bu arada bulunan adaylara hitaben beklediğimiz alımlardır.

Bu yönden adayların bu ilanlara göre hazırlıklarını sürdürmeye başlamaları faydalarına olacaktır. Özellikle GÖÇ mevzuatının ayrıksı yapısı için hazırlıklar yapmak, KLASİK usûlde olacak Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavına yönelik ayrıca hazırlık yapmak ve diğer sınavlarda yer alan İşletme İktisadı, Uluslararası Kuruluşlar gibi konularda ayrıca çalışmalar yapmaları adayların faydasına olacaktır.

Klasik usûlde olacak Kurum Sınavların nasıl hazırlanılmalıdır?

2018 KPSS sonrası açılacak sınavlardan Klasik usûlde olacak olanlara test sınavlarından daha farklı bir hazırlık yürütmek gerekecektir. Bu hazırlığı yaparken hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiği ve hangi kurumların Klasik sınavla alım yaptığına dair detaylı incelememiz;

Test usulünde yapılacak sınavlar için, yukarda belirttiğimiz gibi KPSS konularına ilave olan konulardan sorulacak alanlar ihmal edilmemelidir.

Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu, İşkur gibi alımlar için İş mevzuatı ve Sosyal Güvenlik mevzuatı da ihmal edilmemeli, bu yönde çalışmalar yapılmalıdır.

KPSS Sonrası Açılması Beklenen Sınavlarda Kullanılacak Puan Türleri

KPSS Sonrasında açılmasını beklediğimiz Kurum Sınavları ve bu Kurum sınavlarında kullanılmasını beklediğimiz Puanlar ile kaç katı adayın çağrılacağı hususları Aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Belirttiğimiz alım rakamları duyum ve tahminlerimize, puan türleri ise önceki ilanlar ile henüz yeni sistemden puan belirlememiş olanlarda analizlerimiz neticesinde ulaştığımız tahminlerimize dayanmaktadır. KPSS

Puan türlerinde iki puan türü belirtilerek araların / koyulmuş olanlar iki puan türünden birisi olabileceği anlamına gelmektedir. – işareti ise birden fazla puan türü olabileceği ve bu puan türlerinin bir arada kullanılabileceği anlamındadır.

5334 1 18bbfcd582a660bc1c4b9fff045f9e5f
5334 2 18bbfcd582a660bc1c4b9fff045f9e5f

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.