kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Memur olmak isteyen binlerce kişi 7 Ekim tarihinde ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Ortaöğretim’e girdi. Sınav süreci geride kaldı ancak adayların bekleyişi sona ermedi. Memur olmak isteyen binlerce kişi KPSS Ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki 2018 KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

A+
A-

Bekleyiş son buldu. 7 Ekim 2018 tarihinde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavı gerçekleştirildi. Binlerce kamu personeli olmak isteyen kişi zorlu sınavda ter döktü. Aylar süren hazırlık en sonunda nihayete erdi. Sınav bitti bitmesine ama adayların heyecanı azalmadı. Çünkü gözler sınavların açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki Ölçme seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ne zaman açıklanacak?

2018 KPSS Ortaöğretim Puan Hesaplama

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavı geride kaldı. Ancak adaylar artık daha stresli bir sürece girdi. Kimi aday sınavda zorlandı kimi adayda kolaylıkla soruları çözdü. Sınavdan sonra adaylar KPSS Ortaöğretimin nasıl hesaplanacağını merak etmeye başladı. Peki KPSS Ortaöğretim nasıl değerlendirilecek? 2018 KPSS Ortaöğretim puan hesaplama nasıl olacak?

KPSS Ortaöğretimde her test kendi kapsamında değerlendirilecek. Örnek vermek gerekirse Genel Yetenek Testinde doğru cevap sayıları ve yanlış cevap sayıları hesaplanacak. Ardından da doğru cevaplardan yanlış cevapların dörtte biri çıkarılarak ham puanlar hesaplanacak. Daha sonra da puanların ortalama ve standart sapmalarıyla standart puan hesaplama yapılacak.

KPSS Ortaöğretimde bulunan bir testte adayların en az 1 ham puanı bulunması gerekmektedir. Adayların net olarka 1 ham puanı yoksa testleri değerlendirmeye alınmayacak yani standart puan hesaplaması yapılmayacak. Sonuç olarak KPSS Ortaöğretim puan hesaplama yapılabilmesi için adayların Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden en az 1 ham puanı yani en az 1 neti olması gerekir.

KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Ortaöğretim sınavı 7 Ekim 2018 tarihinde pazar günü gerçekleştirildi. Binlerce aday kamu personeli olmak için sınava girdi. Memur olmak isteyen binlerce kişi şimdi KPSS Ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları 8 Kasım 2018 tarihinde perşembe günü açıklanacak. ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi olan ÖSYM AİS üzerinden yani https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden elektronik olarak adaylara duyurulacak. Adaylar sonuç ekranına T.C. Kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilecek. KPSS

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

5913 1 1c510e4a14678ccc2ea97c679e42e50c

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.