kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 KPSS Sınav Konuları Nelerdir?

2019 KPSS Sınavı Ne Zaman Gerçekleştirilecek? 2019 KPSS’de hangi konular sorulacak? 2019 KPSS Sınavları Nelerdir? 2019 KPSS Lisans Konuları, 2019 KPSS Alan Bilgisi Konuları, 2019 KPSS Eğitim Bilimleri Konuları, 2019 KPSS ÖABT Konuları nelerdir hepsini yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

2019 yılı Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan  2019 KPSS Sınav konuları nelerdir? 4 ayrı sınavın gerçekleştirileceği 2019 yılında her sınavın ayrı ayrı konu dağılımlarını yazımızda detayları ile bulabilirsiniz.

2019 KPSS Lisans Sınavı Konuları

2019 KPSS Lisans sınavı Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarına ait derslerden oluşmaktadır. Bu derslerden adaylara 120 soru yöneltilmekte ve elde edilen netler neticesinde KPSS P1, KPSS P2 ve KPSS P3 puanı ortaya çıkmaktadır. Bu alanda derslerin dağılımı kısaca şu şekildedir;

Genel Yetenek Dersleri (Toplam 60 soru)

Türkçe + Sözel Mantık (30 soru)
Matematik + Geometri + Sayısal Mantık (30 soru)

Genel Kültür Dersleri (Toplam 60 soru)

Tarih – 27 soru
Coğrafya – 18 soru
Vatandaşlık Bilgisi – 9 soru
Güncel Bilgiler – 6 soru

GENEL KÜLTÜR;

-TARİH (%45)

-Osmanlı Öncesi Türk Devletleri Tarihi (Siyasal, sosyal,
ekonomik ve kültürel gelişmeler) (%5)

-Osmanlı Tarihi (XIII. yüzyıldan XX. yüzyıl başlarına kadar
yaşanan siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler) (%15)

-Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (XX. yüzyıl başından XX. yüzyılın ortalarına kadar, Osmanlı Devleti’nin yıkılışından İkinci Dünya Savaşı’nın sonuna kadar Türkiye tarihinde yaşanan siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler) (%20)

-Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi (XX. yüzyılın başlangıcından günümüze kadar Dünyada; İkinci Dünya Savaşı’ndan günümüze kadar Türkiye’de yaşanan siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler) (%5)

-TÜRKİYE COĞRAFYASI (%30)

-Türkiye’nin fiziki özellikleri (%12)
-Türkiye’nin beşerî özellikleri (%5)
-Türkiye’nin ekonomik özellikleri (%13)

-Temel YURTTAŞLIK Bilgisi (%15)

-Hukuk başlangıcı (%5)
-Anayasa (%5)
-İdare (%5)

-Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular (%10)

GENEL YETENEK

-Türkçe

Bu kısımda Paragraf soruları, Cümlede Anlam, Dilbilgisi, Ses Olayları vs. konuların yanı sıra, Sözel Mantık Soruları da yer almaktadır. Sözel mantık soruları 1 olayın üzerine inşa edilmiş 4 sorudan oluşmaktadır ve oldukça kritik önemdedir. Buna dair paylaşımlarda bulunacağız.

-Matematik ve Geometri

Sayılar, Fonksiyon, Üslü Sayılar, Köklü Sayılar, Denklemler, Problemler vs. ile Geometri sorularından oluşmaktadır. Yine bu kısımda da 4-5 Sayısal Mantık sorusu gelmektedir. Aynı derecede önemli olan bu sorulara da dikkat etmek gerekmektedir. KPSS

Yorumlar

  1. seda Avatar seda dedi ki:

    2019 puanının düz memurlukta kullanılamayacak olması çok kötü 🙁