kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS A Grubu Alan Bilgisi Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS A grubu konuları nelerdir? Soru dağılımı nasıldır? 2020 KPSS A grubu sınavına nasıl çalışılır? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2020 yılında gerçekleştirilmesi planlanan KPSS A grubu sınavı nedir? 2020 KPSS A grubu sınavına kimler girebilir? 2020 KPSS A Grubu oturumları nelerdir? 2020 KPSS A grubu sınav konuları nelerdir? Soru dağılımı nasıldır? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

KPSS A Grubu Sınavı Nedir? KPSS A Grubu Sınavına Kimler Girmelidir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin A Grubu bölümü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile buna denk sayılan fakültelerinden mezun olan adaylar ile İstatistik, Aktüerya gibi A Grubu mesleklere başvuru hakkı tanınmış olan adaylar için gerçekleştirilen sınavdır. Bu sınavda adaylara üniversiteden mezun oldukları alanların müfredatında yer alan alan bilgisi konularından sorular yöneltilmektedir.

2020 KPSS A Grubu sınavına katılacak olan adayların elbette diğer tüm Lisans mezunu kamu personeli adayları gibi 2020 KPSS Lisans oturumuna da katılmaları gerekmektedir. Aksi halde adaylar alan bilgisi testlerinden netler elde etseler dahi KPSS A grubu puan türleri hesaplanamayacaktır. Bu yüzden adayların 2020 KPSS Lisans oturumlarına da başvurmaları ve katılmaları gerekmektedir.

2020 KPSS A Grubu oturumlarına katılacak olan adayların hesaplanacak olan KPSS puan türlerini detaylı bir şekilde aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

KPSS A Grubu sınavı B grubu kadrolara atanmak isteyen adayların katılması gereken oturumlardan farklı olarak tıpkı KPSS Öğretmenlik oturumları gibi her yıl yapılmaktadır. Adayların KPSS A Grubu oturumlarından alacakları puanlar iki sene geçerliliğini korumaktadır.

2020 KPSS Başvuruları ve Oturumları Ne Zaman?

2020 KPSS başvuru takvimi ve sınav tarihleri için aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz yazımızı inceleyebilirsiniz;

2020 KPSS A Grubu Sınavı Oturumları Nelerdir?

2020 KPSS A Grubuna katılacak olan adaylar iki güne yayılı toplam üç oturuma katılacaklardır. Adayların katılacakları oturumların her birisinde üçer adet test bulunmaktadır.

25 Temmuz 2020 ve 26 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS A Grubu sınavının ilk gününde adaylar sabah oturumunda; Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler testlerine, öğleden sonra oturumunda; Hukuk, İktisat ve Maliye testlerine, 26 Temmuz 2020 tarihinde ise İşletme, Muhasebe ve İstatistik testlerine katılacaklardır. Adaylara her testte kırkar adet çoktan seçmeli usulde soru yöneltilecektir. Bu oturumlarda adayların süreleri, İstatistik testi hariç olmak üzere ellişer dakika olacaktır. ÖSYM’nin İstatistik testi için adaylara tanıdığı süre ise 60 dakika olacaktır.

study 2

2020 KPSS A Grubu Sınav Konuları ve Soru Dağılımı

2020 KPSS A Grubuna katılacak olan adayların öncelikle katılması gereken 2020 KPSS Lisans sınavı konularına ve test test ayrı ayrı irdelediğimiz sınav konularına aşağıda yer alan listede ilgili testin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz;

2020 KPSS Lisans Konuları ve Soru Dağılımı

2020 KPSS A Grubu Hukuk Konuları ve Soru Dağılımı

2020 KPSS A Grubu İktisat Konuları ve Soru Dağılımı

2020 KPSS A Grubu Maliye Konuları ve Soru Dağılımı

2020 KPSS A Grubu Muhasebe Konuları ve Soru Dağılımı

2020 KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Konuları ve Soru Dağılımı

2020 KPSS A Grubu Çalışma Ekonomisi Konuları ve Soru Dağılımı

2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler Konuları ve Soru Dağılımı

2020 KPSS A Grubu İşletme Konuları ve Soru Dağılımı

2020 KPSS A Grubu İstatistik Konuları ve Soru Dağılımı

2020 KPSS A Grubu sınavına hazırlık yapacak olan adaylar için sınava hazırlık yönergemize aşağıda yer alan bağlantı ile ulaşabilirler;

2020 KPSS A Grubu İçin YDS Gerekli Mi?

ÖSYM bir kaç yıl öncesine kadar A Grubu adayları için hesaplanan puan türlerinin bir kısmında yine kendi gerçekleştirdiği Yabancı Dil Sınavı YDS katsayısına yer vermekteydi. Dolayısıyla adayların YDS’ye girmemeleri durumunda bazı puan türlerinin hesaplanması mümkün olmamaktaydı. Ancak yeni puan türü sistemine geçilmesiyle birlikte bu zorunluluk ortadan kalkmıştır. Ancak yine de KPSS A Grubu ile adayların girebilecekleri mesleklerin bazıları başvuru safhasında YDS puanı talep ettiğinden adayların YDS puanı da edinmeleri işe yerleşme süreçlerinde daha fazla seçeneğe sahip olmalarını sağlaması açısından önem arz etmektedir.

2020 KPSS A Grubu sınavına hazırlık yapan diğer adaylarla istişare etmek ve aklınıza takılan sorularınızı sormak için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.