kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS A Grubu İstatistik Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2020 KPSS A Grubu İstatistik Testi konuları nelerdir? 2020 KPSS A Grubu İstatistik testi dersleri ve soru dağılımı nasıldır? Hangi puan türleri İstatistik için hesaplanmaktadır? Detaylar yazımızda.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin a grubu kariyer meslek unvanlarına girmek isteyen adaylar için gerçekleştirdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A Grubu oturumlarında yer alan İstatistik testine kimlerin girmesi gerekmektedir? 2020 KPSS A Grubu İstatistik konuları ve soru dağılımı nasıldır? Hangi puan türleri KPSS A Grubu istatistik testi için hesaplanmaktadır? Detayları yazımızda inceleyebilirsiniz.

2020 KPSS A Grubu Sınavı’na Kimler Katılacak? 2020 KPSS A Grubu Sınavı Kimleri Kapsamaktadır?

ÖSYM’nin her yıl gerçekleştirdiği KPSS A Grubu sınavına 2020 yılında da yine kamu kurumlarında yer alan kariyer meslek unvanlarına girmek isteyen adaylar katılacaktır. Bu adayların kamu kurumlarının kariyer meslek unvanları için açmış oldukları ilanlara başvuruda bulunabilmeleri için, belirtilen KPSS A Grubu puan türlerinde yeterli puanları almış olmaları gerekecektir.  2020 KPSS A Grubu sınavında adayları toplam üç oturum ve bu üç oturumun içerisinde yer alan dokuz adet ders beklemektedir. KPSS İstatistik testi ise son gün, son oturumda Muhasebe ve İşletme testleri ile bir arada bulunmaktadır. Adayların 2020 KPSS A Grubu oturumlarında yapmış oldukları netlerin puanlarının hesaplanabilmesi için diğer tüm Lisans mezunu adaylar ile birlikte 2020 KPSS Lisans oturumuna da katılmaları gerekmektedir. Aksi halde adaylar alan testlerini çözseler dahi puanlarının hesaplanması mümkün olmayacaktır.

2020 KPSS A Grubu adaylarının katılmaları gereken oturumlara dair daha detaylı bilgileri bulabilecekleri çalışmamızı aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşarak inceleyebilirsiniz;

2020 KPSS A Grubu İstatistik Testi Puan Türleri Hangileridir? 

2020 KPSS A Grubu sınavına katılacak ve İstatistik testi çözecek olan adayların toplam 2 adet puan türü hesaplanacaktır. Bu puan türlerini genel olarak üniversitelerin istatistik bölümü mezunları ile buna denk sayılan bölümlerden mezun adaylar kullanmaktadır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümü mezunu adaylar da yine bu puan türleri ile sınavlara başvuru imkanı bulabilmektedirler.

2020 KPSS A Grubu İstatistik testi puan türlerini ve bu testlerin içerisinde yer alan İstatistik testi ağırlığını aşağıda yer alan tabloda inceleyebilirsiniz;

Puan Ağırlık
KPSSP12 %60
KPSSP13 %40

2020 KPSS A Grubu sınavına katılacak olan adayların İstatistik testinden elde edecekleri iki puan türünün detayları ile diğer puan türlerine dair ayrıntılı bilgileri aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz yazımızda bulabilirsiniz;

ystatistik2019 KPSS İstatistik Testine Kaç Kişi Katıldı? 2019 KPSS İstatistik Testi Ortalama Net Sayısı Kaçtı?

2019 yılında gerçekleştirilen KPSS A Grubu oturumlarında İstatistik testine katılan aday sayısı, İstatistik testine katılan adayların net ortalaması ve standart sapma bilgisi aşağıdaki tabloda yer almaktadır;

Soru Sayıları Standart Sapmalar Ortalama Net Katılan Aday
40 1,979 2,327 17848

2020 KPSS A Grubu İstatistik Testi Konuları Neler? 2020 KPSS İstatistik Testi Soru Dağılımı Nasıl?

2020 yılında gerçekleştirilmesi planlanan 2020 KPSS A Grubu oturumlarında son gün KPSS İstatistik testi çözecek olan adaylar için soru sayısı 40 olacaktır. İstatistik testinde, diğer A Grubu testlerinden farklı olarak adaylara tanınan süre 50 dakika değil, 60 dakika olmaktadır. Bunun nedeni İstatistik testinin neredeyse tamamının vakit alan sayısal sorulardan oluşmasıdır.

2020 KPSS A Grubu İstatistik testi konuları ve soru dağılımı ise şu şekildedir;

Dersler Soru Sayıları
Olasılık ve Stotastik Süreç 6 soru
Matematiksel İstatistik 6 soru
Yöneylem 2 soru
Çok Değilkenli Analiz 4 soru
Parametrik Olmayan Testler 2 soru
Uygulamalı İstatistik 6 soru
Zaman Serileri 2 soru
Deney Tasarımı ve Varyans 4 soru
Örneklem 4 soru
Regresyon 4 soru
TOPLAM 40 soru

*2020 KPSS A Grubu oturumlarında yer alan İstatistik testine dair hazırlamış olduğumuz çalışmamızda ÖSYM verileri ve kılavuzlarından faydalanılmıştır. Bu bilgilerde resmi değişiklikler olması durumunda yazımız bu yönde güncellenecektir.

2020 KPSS A Grubu sınavı İstatistik testine dair merak ettiğiniz hususları sormak, hazırlık yapan diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.