kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Soruları ve Cevapları (ÖSYM)

2020 KPSS A Grubu Kamu Yönetimi soruları ve yanıtları nelerdir? 2020 KPSS A Grubu kamu yönetimi soruları nasıldı? 2020 KPSS A Grubu soruları ve yanıtları adayların aktardıklarıyla çalışmamızda.

A+
A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS A Grubu nedir? 2020 KPSS A Grubuna kimler katıldı? 2020 KPSS A Grubu sınavı soruları ve yanıtları nelerdir? 2020 KPSS A Grubu kamu yönetimi soru ve yanıtları nelerdir? 2020 KPSS A Grubu cumartesi sabah oturumu kamu yönetimi testi soruları ve yanıtları adayların aktardıkları bilgiler ekseninde çalışmamızda

2020 KPSS A Grubu Sınavı Nedir? Kimler 2020 KPSS A Grubu Sınavına Katıldı?

12 Eylül 2020 – 13 Eylül 2020 tarihlerinde üç oturum ve dokuz test halinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu sınavına 6 Eylül 2020 tarihinde 2020 KPSS Lisans oturumuna katılmış, üniversitelerin lisans programlarından Hukuk, İİBF, İstatistik alanlarından mezun olan adaylar katılmaktadır. 2020 KPSS A grubu oturumlarına katılan adaylar kamu kurumlarında yer alan uzmanlık, denetmenlik, müfettişlik gibi kariyer grubu mesleklere girmek için gerekli puan türlerini elde edeceklerdir.

2020 KPSS A Grubu sınavına katılan adaylar cumartesi sabah oturumunun düzenlendiği 12 Eylül 2020 tarihinde çalışma ekonomisi, uluslararası ilişkiler ve kamu yönetimi testlerini çözmüşlerdir. Bu testlerde adaylara kırkar adet olmak üzere toplam 120 adet soru yöneltilmiştir. Çoktan seçmeli olan bu sorular için adaylara her bir testte 50’şer dakika olmak üzere toplam 150 dakika süre tanınmıştır.

2020 KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Puan Türleri Nelerdir? Ne İşe Yararlar?

2020 KPSS A Grubu oturumlarından cumartesi sabah oturumuna katılan adaylardan kamu yönetimi testini çözen adaylar için 2020 KPSS Lisans oturumu netleri ve diğer alanlardan elde edecekleri netler ile birlikte hesaplanacak bazı puan türleri olacaktır. Bu puan türlerinin hesaplanmasında etkili olan test ağırlıkları farklılaşmaktadır. Bu puan türlerinin hesaplanması hakkında daha detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla ilgili çalışmamızda erişebilirsiniz;

2020 KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Soruları ve Yanıtları

12 Eylül 2020 Cumartesi sabah oturumunda gerçekleştirilen KPSS A Grubu Kamu Yönetimi testinde adaylara Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yöneltilen ve adayların anımsadıkları şekilde forum sayfamızda paylaştığı ve bizlere ilettiği soruları ve yanıtları sizler için çalışmamızda bir araya getirmeye çalıştık. Çalışmamızda daha fazla ve daha doğru soruların ve yanıtların yer almasına katkıda bulunmak için habere yorum yapabilir ya da forum sayfamızda ilgili başlıkta paylaşım yapabilirsiniz.

2020 KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Soruları ve Yanıtları,

-Siyasi partilerin kapatılması için Anayasa Mahkemesi kararını nasıl alır?
-Anayasanın başlangıç bölümünde yer almayan ilke hangisidir?
-İnsan haklarına dayalı devlet ibaresi hangi yıl anayasasında yer almıştır?
-Olağan hallerde temel hakların ve hürriyetlerin sınırlanması nasıl gerçekleştirilebilir?
-Kara Avrupası kanunlarının özellikleri ile ilgili hangileri yanlıştır?
-Tanımı verilen devlet şekli hangisidir? -Cumhuriyet
-Muhafazakarlık kavramını ilk kez ortaya koyan düşünür hangisidir?
-Kamusal alan girdi – çıktı sorusu
-Çevre Bilimci  sorusu – David Easton
-Belediye kardeş kentler ilan etme nasıl yapılır? Belediye meclis kararı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın izni ile yapılır.
-1923 – 1939 dönemi gelişmesi olmayan aşağıdakilerden hangisidir? – Bağdat Paktı
-Şartlı bağışların kabulü hangisinin kararı ile olur? – İl Genel Meclisi kararı
-Hangisi yer yönünden yerinden yönetimler arasında yer almaz? İlçe idaresi
-Basın kartını aşağıdakilerden hangisi verir? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı
-Rio Konferansı – Yerel gündem 21
-Prusya sorusu – Kameralizm
-Durumsallık yaklaşımı sorusu?
-Dörtlü takrir
-Egemenlik sorusu – Bodin
-Beyoğlu – Taksim Belediyesi – Altıncı daire
-Jean-Jacques Rousseau
-Hannah Arendt – İnsanlık durumu
-Genel sekreterin atanması
-Tunç Kanunu – Michels

2020 KPSS A Grubu Kamu Yönetimi soruları ve yanıtlarını paylaşmak ve tartışmak için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.