kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS A Grubu Maliye Soruları ve Cevapları (ÖSYM)

2020 KPSS A Grubu Maliye dersi soruları ve yanıtları nelerdir? 2020 KPSS A Grubu sınavında çıkan Maliye soruları ve bunların cevapları neler? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

12 Eylül 2020 Cumartesi öğleden sonra gerçekleştirilen 2020 KPSS A Grubu Maliye testi sınav konuları nelerdir? 2020 KPSS A Grubu maliye dersi soruları ve yanıtları nelerdir? 2020 KPSS A grubu maliye dersinde adaylara neler soruldu? Muhtemel yanıtlar ve diğer detayları haberimizde sizler için bir araya getirdik. 

2020 KPSS A Grubu Sınavı Sınavı Maliye Testi Nedir? Kimler Katıldı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından 2020 yılında hazırlık yapmış adayların kamu kurumlarında yer alan kariyer meslekleri hedefleyen kesimi için düzenlenen 2020 KPSS A Grubu sınavının cumartesi öğleden sonra oturumunda bulunan Maliye testine başta üniversitelerin Maliye alanı mezunları ile bu testi içeren puan türlerinin hesaplanmasını isteyen diğer bölüm mezunları katılım gösterdi.

2020 KPSS A Grubu sınavının 12 Eylül 2020 tarihinde düzenlenen öğleden sonra oturumunda adaylara KPSS Hukuk – KPSS İktisat – KPSS Maliye alanlarından toplam 120 tane soru yöneltildi. Bu 120 adet soru, kırkar kırkar ayrı kitapçıklarda adaylara yöneltildi ve her bir kitapçıkta yer alan kırk soru için adayların ellişer dakikası vardı. 2020 KPSS A Grubu Maliye testinde adaylara yöneltilen 40 adet soru aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızda ayrıntılı bir şekilde sunduğumuz konu başlıklarından geldi. 

2020 KPSS A Grubu Maliye testini çözen adayların geçtiğimiz hafta katıldıkları 2020 KPSS Genel yetenek ve Genel Kültür testlerini içeren lisans oturumunda yapmış oldukları netlerin de etki ettiği bazı puan türleri hesaplanacaktır. Adayların bu puan türlerinin hesaplanmasında Maliye testi yanında çözmüş oldukları diğer 2020 KPSS A Grubu testleri de etkili olabilmektedir. 2020 KPSS A grubuna katılan adayların hepsini kapsayacak şekilde bilgiler verdiğimiz ve her bir puan türünü tek tek irdelediğimiz çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme aracılığı ile erişebilirsiniz;

osym binasy 10

2020 KPSS A Grubu Puan Türleri Ne Zamana Kadar Geçerli? Kaç Yıl Kullanılabilir?

12 Eylül 2020 – 13 Eylül 2020 tarihlerinde 2020 KPSS A Grubu sınavına ve 6 Eylül 2020 tarihinde 2020 KPSS Lisans sınavına katılan adayların hesaplanacak olan A grubu ve B grubu puan türlerinin geçerlilik sürelerine dair tüm detaylara aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

2020 KPSS A Grubu Maliye Soruları ve Yanıtları

2020 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin A Grubu oturumlarında ÖSYM tarafından adaylara yöneltilen soruları ve bu adayların sorulara vermiş oldukları muhtemel yanıtları Maliye testi için bu yazımızda sizler için derlemeye çalıştık. Derlemiş olduğumuz ve ilave edeceğimiz sorular ile yanıtlar 2020 KPSS A grubu sınavı Maliye testine katılmış olan adayların gerek forum sayfamızda, gerekse diğer sosyal mecralarda bizlere ilettiği tahmini bilgilerdir. Kesinliği bu sebeple bulunmamaktadır. Sizler de sorulara katkıda bulunmak ve aklınıza takılan hususlara yanıt aramak için haberimizde yorum, FORUM sayfamıza paylaşım yapabilirsiniz.

2020 KPSS A Grubu Maliye soruları ve yanıtları;

  1. Monetizasyon
  2. Arz esnekliği küçük Talep esnekli durumunda vergi konulursa Üretici rantındaki azalış daha fazla olur. 3. 6183 sayılı kanun teminat : öncüllerin hepsi
  3. KDV istisnası sadece BSMV
  4. X mimar kollektif şirket ortağı %25 payı; Ticari Kazanç
  5. Özel Tertip Tahvilleri
  6. Reel harcamalarla ilgili doğrudan alım yapmaz yanlıştır.
  7. Keynezyen talep yetersizliği 1929 krizi
  8. Refah iktisat ikinci en iyi teoremi
  9. Özel bütçe olmayan Göç İdaresi
  10. Hoş olmayan Monaterist Aritmetik Para Basma
  11. %25 Colin Clark
  12. Musgrave Mali kaldıraç
  13. Vergi fiyatı tanımı
  14. 4749 sayılı kanun kapsamında soruyordu.
  15. Bütçenin Kapanmaması; Egzersiz YÖNTEMİ
  16. İs verenin vergi kesmesi: Vergi Sorumlusu
  17. Klasikler için borçlanma ile ilgili; gelecek nesillere yük oluşturmaz.
  18. Hangisi zorunlu kamu geliri gibi bir soru vardı ŞEREFİYE gelirleri olacaktı.
  19. Sıfır Tabanlı bütçe yöntemi
  20. Bina ve Arsa Emsal %5
  1. Dar anlamda harcama: Sağlık Bakanlığı ve TBMM olacaktı.
  2. Mücbir sebep önceden bilinecek olacaktı.
  3. İl özel idaresi bütçesini kabul eden İl genel meclisi
  4. Tahvilin Çıkarılma tarihi; görünüşte faizi etkilemez
  5. Ayırma ilkesini soruyordu; emek geliri sermayeden daha düşük vergilendiriliyordu.
  1. Enflasyonla ilgili transfer harcama arttırmak?
  2. Kamu Emek Faktörü Verimlilik tezi – Baumol
  3. Enflasyon Ortamında hangisi kolay kısılamaz? Yatırım
  4. Maliye Politikası Amacı değildir: Kamu harcama elime etmek
  5. Mali Saydamlık: Hazine Birliği
  6. Otomatik Stabilizatör Kişisel harcamalarla
  7. Formül Esnekliği; Kendiliğinden ve diğer öncül yanı 1-3 olacaktı.

2020 KPSS A Grubu maliye testine dair yorumları okumak, soru derlemesine katkı yapmak ve fikirlerinizi sunmak adına FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.