kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler testi sınav konuları nelerdir? 2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler soru dağılımı nasıl? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin 2020 yılında gerçekleştirmeyi planladığı KPSS oturumlarından KPSS A Grubu oturumunda Uluslararası İlişkiler testine kimler katılacak? 2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler testi konuları nelerdir? 2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler testi soru sayısı kaçtır? 2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler soru dağılımı nasıl ve puan türleri neler? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2020 KPSS A Grubu Sınavı Nedir ve Kimleri Kapsamaktadır? 

Kamu Personeli Seçme Sınavı kamu kurumlarında yer alan kadrolara yerleşmek isteyen tüm adayları kapsayan sınavların genel adıdır. Bu sınavlar da girilmek istenen kadroların statülerine göre farklılıklar göstermektedir. Kamu Kurumlarında bulunan A grubu kariyer meslek unvanlarında görev yapmayı hedefleyen adayların katılmaları gereken Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarının genel adı ise KPSS A Grubu sınavıdır. Bu sınavın oturumlarına katılacak olan adaylar genel olarak üniversitelerin İİBF / SBF ve dengi kısımlarından mezun adayları kapsamakla birlikte Hukuk, İstatistik gibi alanlardan mezun adaylar için açılan kadrolara başvurmak isteyenler için de puan almak için girmeyi gerektirebilmektedir. 2020 KPSS A Grubu oturumlarına katılacak olan belirttiğimiz adayların KPSS A Grubu puan türlerinin hesaplanabilmesi için, 2020 KPSS A Grubu oturumlarından evvelki hafta gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS Lisans oturumuna da katılmaları, puanlarının hesaplanması için zorunlu tutulmaktadır.

2020 KPSS A Grubu oturumlarında Uluslararası İlişkiler testine katılacak ya da diğer alanlardan sınava katılacak olan adaylar daha detaylı bilgiler almak isterlerse aşağıda yönlendirmesine yer vermiş olduğumuz yazımızı inceleyebilirler;

2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler Testi Puan Türleri Nelerdir?

2020 senesinde gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu oturumlarının Uluslararası İlişkiler testi kısmına katılacak olan adayların 7 adet puan türü hesaplanabilecektir. Adayların hesaplanan puan türlerinde Uluslararası İlişkiler testinin ağırlığı değişkenlik göstermektedir.

2020 KPSS A Grubu adaylarının hesaplanabilecek puan türleri içerisinde Uluslararası İlişkiler testini barındıran puan türleri ile bu puanlarda bu testin ne kadar ağırlığı olduğunu aşağıda yer alan tabloda inceleyebilirsiniz;

Puan Ağırlık
KPSSP7 %30
KPSSP11 %15
KPSSP34 %60
KPSSP35 %50
KPSSP36 %40
KPSSP37 %30
KPSSP38 %25

2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler testine katılacak olan adayların elde edebilecekleri puan türlerinin detayları ile diğer tüm puan türlerinin ayrıntılarına göz atabileceğiniz çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabilirsiniz;

uluslararasy

2019 KPSS Uluslararası İlişkiler Testine Kaç Aday Katıldı? 2019 KPSS Uluslararası İlişkiler Testi Sayısal Verileri Nasıl?

2019 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu oturumlarına katılmış ve Uluslararası İlişkiler testi çözmüş olan adayların ortalama net sayıları, standart sapmaları ve katılım sayısı bilgilerini aşağıdaki tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Soru Sayıları Standart Sapmalar Ortalama Net Katılan Aday
40 3,264 4,387 27238

2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler Testi Konuları Nelerdir? 2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler Soru Dağılımı Nasıl?

2020 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilmesi beklenen KPSS A Grubu sınavının Uluslararası İlişkiler testinde toplam 40 adet soru bulunacaktır. Uluslararası İlişkiler testini çözecek olan adayların bu 40 adet soruyu yanıtlamaları için toplam 50 dakika süreleri olacaktır.

2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler testi konuları ve soru dağılımını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Dersler Soru Sayıları
Uluslararası Hukuk 10 soru
Uluslararası İlş. Teorisi 8 soru
Siyasi Tarih 8 soru
Türk Dış Politikası 6 soru
Uluslararası Örgütler 4 soru
Uluslararası Güncel Sorunlar 4 soru
TOPLAM 40 soru

*2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler testine dair hazırlamış olduğumuz çalışmamızda güncel kılavuzlardan faydalandık. Bu bilgilerde değişiklikler olması durumunda çalışmamız yeni bilgilere dayanılarak güncellenecektir.

2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler testine hazırlık sürecinde diğer adaylarla istişare etmek için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.