kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavı Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2020 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan 2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavı konuları nelerdir? Soru dağılımları nasıldır? Hangi puan türü hesaplanır? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kamu kurumlarına yerleşmeyi hedefleyen orta öğretim yani lise mezunu adaylar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Ortaöğretim oturumu nedir? 2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavı konuları nelerdir? Soru dağılımı nasıl? Lise KPSS’ye girenler hangi puan türlerini elde ederler? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavı Nedir?

2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavı; Kamu kurum – kuruluşlarında yer alan ve lise mezunu adaylara uygun olarak belirlenmiş kadrolara ve pozisyonlara atanmak isteyen, lise ve dengi okullardan mezun adayların katılmaları gereken sınavdır. Sınav iki senede bir defa Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu sınava katılacak olan adaylar, elde edecekleri puan türü ile yine sınavı gerçekleştiren ÖSYM’nin yürüttüğü merkezi atama süreçlerine ya da Kurumların açmış oldukları açıktan alım ilanlarına başvuruda bulunarak işe yerleşebilmektedir.

KPSS Lise ya da KPSS Ortaöğretim B grubu sınavı iki senede bir defa ve sadece çift yıllarda yapılmaktadır. ÖSYM’nin KPSS’nin hangi oturumlarını çift yıllarda yaptığını ve bu ayrımın nasıl olduğunu detaylı bir biçimde incelemek isteyen adaylar aşağıdaki yönlendirme ile ilgili yazımıza ulaşabilirler;

2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavına Kimler Katılabilir?

2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavına lise ve dengi okullardan mezun olan adayların katılmaları mümkündür.

2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavı Puan Türü Nedir? Kaç Sene Geçerli Olmaktadır?

2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavına katılacak olan adayların hesaplanacak olan puan türleri KPSS P94 puan türüdür. Adayların 2020 yılında elde edecekleri KPSS P94 puan türünü kullanabilmeleri için 2 sene zamanları bulunmaktadır. Adaylar 2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavı’nda elde ettikleri puanlarını 2022 yılında gerçekleştirilecek olan sınava kadar merkezi atamalarda ve açıktan alımlarda kullanabileceklerdir.

2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavı Kaç Soru ve Kaç Dakika?

2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavı tek oturum halinde gerçekleştirmekte ve iki test içermektedir. Bu iki test de kendi içerisinde toplam beş adet derse ayrılmaktadır. Genel Yetenek ve Genel Kültür testi adı verilen testlerin içeriğinde yer alan dersler ise şu şekildedir;

2020 KPSS Ortaöğretim Sınavı Genel Yetenek Testi;
-KPSS Ortaöğretim Türkçe dersi
-KPSS Ortaöğretim Matematik dersi

2020 KPSS Ortaöğretim Sınavı Genel Kültür Testi;
-KPSS Ortaöğretim Tarih dersi
-KPSS Ortaöğretim Coğrafya dersi
-KPSS Ortaöğretim Vatandaşlık dersi

Yukarıda yer alan testlerde adaylara 60’ar adet olmak üzere toplam 120 adet çoktan seçmeli soru yöneltilmektedir. Bu 120 sorunun alanlara dağılımı ise Türkçe dersi ve Matematik dersleri için 30’ar adet, Vatandaşlık dersi için 15 adet, Coğrafya dersi için 18 adet, Tarih dersi içinse 27 adettir. Genel Yetenek testi dersleri içerisinde adaylara sayısal mantık ve sözel mantık sorularının yanı sıra Matematik dersi dahlinde Geometri soruları da yöneltilmektedir. Genel Kültür testi içerisinde yer alan Vatandaşlık sorularının 6 tanesi ise güncel gelişmeleri kapsayan sorular olmaktadır. Adayların bu şekilde dağılımı bulunan 120 adet soruyu yanıtlaması için 2 saat 10 dakika yani 130 dakika toplam süreleri bulunmaktadır.

osym binasy 1

2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavı’nda yer alan derslerin içeriklerinde yer alan konuları incelemek ve hangi konulardan adaylara sorular yöneltildiği konusunda daha teferruatlı bilgi sahibi olmak için aşağıda yer verdiğimiz yönlendirmelerden faydalanabilirsiniz. Aşağıda yer alan yönlendirmelerin üzerine tıklayarak ilgili dersin konularına ulaşmanız mümkün olacaktır;

2020 KPSS B grubu Ortaöğretim Sınavı Türkçe Konuları ve Soru Dağılımları için Tıklayınız!

2020 KPSS B grubu Ortaöğretim Sınavı Matematik Konuları ve Soru Dağılımları için Tıklayınız!

2020 KPSS B grubu Ortaöğretim Sınavı Tarih Konuları ve Soru Dağılımları için Tıklayınız!

2020 KPSS B grubu Ortaöğretim Sınavı Coğrafya Konuları ve Soru Dağılımları için Tıklayınız!

2020 KPSS B grubu Ortaöğretim Sınavı Vatandaşlık Konuları ve Soru Dağılımları için Tıklayınız!

2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman? 

ÖSYM tarafından iki senede bir defa ve ortaöğretim/lise mezunu adayların kamu kurumlarına yerleşebilecekleri puanı edindikleri sınav olan KPSS Ortaöğretim B Grubu sınavı 2020 yılında 8 Kasım günü gerçekleştirilecek. Sınava başvuruda bulunmak isteyen adaylar için başvuru ekranı 21 Ağustos tarihinden 7 Eylül tarihine kadar açık kalacak. Sınav sonuçlarının ise 8 Aralık 2020 günü açıklanması planlanıyor.

2020 Lise KPSS B Grubu Ortaöğretim Sınavı’na dair daha detaylı bilgiler almak ve diğer adaylara merak ettiğiniz konularda sorular sormak için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.