kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Eğitim Bilimleri Geç Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

2020 KPSS başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için geç başvuru tarihleri belirlenmiştir. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bütün sınavlarda olduğu gibi kamu personeli seçme sınavında da çeşitli nedenlerle başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için geç başvuru tarihleri açıklanmıştır. 2020 KPSS geç başvuru tarihleri ne zaman? Öğretmenler için 2020 KPSS Eğitim Bilimleri geç başvuru tarihleri ne zaman?

A+
A-

Yüz binlerce öğretmen adayını ilgilendiren 2020 KPSS Eğitim Bilimleri sınavı başvuru tarihleri 05.05.2020 ile 20.05.2020 tarihleri olarak belirlenmiştir. Her sınavda olduğu gibi kamu personeli seçme sınavında da bazı adaylar başvuru tarihlerini çeşitli nedenlerle kaçırmaktadır. Bu nedenle ÖSYM tarafından 2020 KPSS geç başvuru tarihleri açıklamıştır. Başvuru tarihini kaçıran adayın bir yılı heba olmasın diye böyle bir formül geliştirilmiştir. Peki, 2020 KPSS Eğitim Bilimleri geç başvuru tarihleri ne zaman? Öncelikle, ÖSYM tarafından uygulanan sınavlarda geç başvuru nedir ve ne işe yarar konularına değinelim daha sonra da ana meselemizin cevabını verelim.

Geç Başvuru Nedir?

Geç başvuru; ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bir çok sınavda olduğu gibi kamu personeli seçme sınavında da başvuru sürecini çeşitli nedenlerle tamamlayamayan adayların, bir yıl kaybetmelerini önlemek adına, önlerindeki ilk KPSS’ye katılmalarını sağlamak üzere başvuru sürecinin yeniden açılmasıdır. 2020 KPSS Eğitim Bilimleri başvuruları 5 Mayıs 2020 ile 20 Mayıs 2020 tarihleri olarak belirlenmiştir. Beklenmedik aksilikler, görünmeyen kazalar ve başa gelen talihsiz olaylar nedeniyle sınav başvurusunu tamamlayamayan adaylar için geç başvuru tarihleri açıklanmıştır. Sınava katılmak isteyen adayların başvurularını yapamamalarına sebep olan nedenler şunlardır:

  • Adayın ciddi bir tedavi sürecine girmesi ve başvuru tarihlerinden bihaber olması,
  • Adayın geçici olarak akıl sağlığını kaybetmesi,
  • Adayın psikolojik problemlerinden dolayı süreci unutması,
  • Adayın sınava katılmaktan geçici olarak vazgeçmesi,
  • Adayın sınav başvuru tarihlerini düzgün şekilde takip etmemesi,
  • Sınav başvurusu yapmayı son güne kadar öteleyen adayın kimliğini başvuru tarihine bitimine yakın tarihlerde kaybetmesi,
  • Aday İşlemleri Sisteminde yapılacak başvurularda fotoğrafın güncellenmesi gerektiğinin bilinmemesi,
  • Adayın sınav başvuru tarihlerini yanlış hatırlaması ve tekrar tekrar kontrol etmemesi…

KPSS Geç Başvuru Tarihleri Ne İşe Yarar?

Kamu Personeli Seçme Sınavına girmek için bir yıl boyunca emek harcayan adaylar, başvuru sürecini kaçırdıkları takdirde sınava katılamazlar. Bu durum gerek adayın gerekse de ailesinin ciddi şekilde üzülmesine sebep olmaktadır. Böyle bir durum adayın bir yıllık emeğinin boşa gitmesine neden olacaktır. ÖSYM tarafından bu duruma bir son vermek adına geç başvuru süreci kabul edilmiştir. Geç başvuru sürecinin normal başvuru sürecinden tek farkı; başvuru ücretlerinin normal başvuru ücretlerine göre arttırılması noktasında görülmektedir. ÖSYM tarafından 2020 KPSS Eğitim Bilimleri geç başvuru ücreti belirlenirken normal başvuru ücretine %50 zam yapılacaktır.

2020 KPSS Eğitim Bilimleri Geç Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Öğretmenlerin her yıl katılmak zorunda oldukları eğitim bilimleri sınavına yüz binleri aşan sayıda öğretmen adayı katılmaktadır. Bu kişiler içerisinde sayıları on binleri bulan aday, sınavın normal başvuru tarihlerini kaçırmaktadır. ÖSYM tarafından adaylara yapılan en anlamlı jest olan geç başvuru tarihleri bu noktada devreye girmektedir. O halde; 2020 KPSS Eğitim Bilimleri Geç Başvuru Tarihleri Ne Zaman? Sorusuna cevap verelim.

2020 KPSS Eğitim Bilimleri Geç Başvuru Tarihleri : 9 Haziran 2020 tarihinde başlayacak olup, 10 Haziran 2020 saat 23:59’da sona erecektir. ÖSYM geç başvuru tarihini 48 saat olarak belirlemiştir. Adayların bu konuda dikkatli davranmaları gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.