kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Fen Bilimleri Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT Konuları

2020 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS ÖABT Fen Bilimleri / Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Alan Sınavı konuları neler? Soru dağılımı nasıl? Detaylar yazımızda.

A+
A-

Üniversitelerin öğretmen olma imkanı tanınmış bölümlerinin birisinden mezun adaylar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Öğretmenlik ile alakalı alanlarından ÖABT oturumuna hangi adaylar girmek zorunda? Bu adaylardan Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği alanı için sınava girecek adayları neler bekliyor? 2020 KPSS ÖABT Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği alan sınavı konuları neler? Soru dağılımları nasıl? Detaylar yazımızda.

2020 KPSS ÖABT Sınavına Hangi Öğretmen Adayları Katılacaktır?

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen adayların başarı ile geride bırakması gereken ilk temel aşama olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın öğretmenlikle alakalı olan oturumlarından KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, tüm öğretmen adaylarının zorunlu olarak katıldığı KPSS Lisans ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına ek olarak, bu adaylardan bazıları için gerçekleştirilen oturumdur. Bu oturumda adaylara alanlarıyla alakalı sorular yöneltilmektedir ve farklı bir puan hesabına muhatap olmaktadırlar.

Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği alanı dışında KPSS ÖABT’ye girmesi zorunlu olan diğer alanları bir arada görmek ve KPSS ÖABT alan sınavına dair daha detayları incelemek için aşağıda yönlendirmesini verdiğimiz yazımızı inceleyebilirsiniz.

2020 KPSS ÖABT Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Sınavı’nın KPSS Puan Türü Hangisidir? 2020 KPSS ÖABT Puanları Kaç Sene Geçerlidir?

2020 KPSS ÖABT Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği alan bilgisi sınavına katılacak olan öğretmen adaylarının sınavda elde edecekleri puan türü KPSS P121’dir. KPSS P121 puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği alan sınavının yanında, diğer tüm öğretmen adayları ile birlikte 2020 KPSS Lisans ve 2020 KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına da katılmaları gerekmektedir.

2020 KPSS ÖABT Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği adaylarının öğretmen adaylarının tamamının katılması gereken iki oturumun ve KPSS ÖABT Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği alan sınavının etkilediği KPSS P121 puanlarının hesaplanması aşağıdaki şekilde olmaktadır;

2020 KPSS ÖABT Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ağırlığı; %50

2020 KPSS Eğitim Bilimleri Testinin ağırlığı; %20

2020 KPSS Lisans Testinin ağırlığı; %30

şeklinde hesaplanmaktadır.

2020 KPSS ÖABT Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ve öğretmenlik alan sınavına katılması zorunlu olan diğer tüm adayların puanlarının hesaplanmasında alan bilgisi testi yarı yarıya etkilidir ve oldukça önemlidir.

2020 KPSS ÖABT ile beraber öğretmen adaylarının puanlarının geçerlilik süresi iki seneden bir seneye düşecektir. Eskiden KPSS öğretmenlik puan türleri bir yıl geçerli idi. Ancak geçtiğimiz dönemde bu konuda değişiklik yapıldı ve süre iki seneye çıkarıldı. Ancak 2019 senesiyle beraber ilgili hüküm eski haline getirildi ve puan geçerlilik süresi yeniden bir sene olarak belirlendi.

osym binasy

2019 KPSS ÖABT Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Sınavına Kaç Aday Katıldı? Adayların Net Ortalamaları ile Diğer Sayısal İstatistikleri Nasıldır?

2019 yılında öğretmen adaylarının yalnızca bir kısmı için gerçekleştirilen KPSS ÖABT’nin Tarih Öğretmenliği kısmına katılmış olan adaylara dair istatistikleri aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Soru Sayısı Standart Sapma Ortalama Net Aday Sayısı
75 8,373 24,496 17460

2019 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavına Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği için katılanların, tüm alan bilgisi adaylarının arasında en düşük ikinci standart sapma değerine sahip olduklarını görüyoruz. Yine alanın zorluğu hasebiyle en düşük ortalama net sayılarından birisi de yine Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği adaylarına ait.

2020 KPSS ÖABT Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Sınav Konuları Nelerdir? Soru Dağılımı Nasıldır?

ÖSYM’nin 9 Ağustos 2020 tarihinde Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji öğretmeni olmak isteyen adaylar için gerçekleştireceği alan sınavında adaylara 60 tanesi Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji alan bilgisi konularından, 15 tanesi ise Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji alan eğitimi konularından olmak üzere toplam 75 adet soru yöneltilecektir. Bu 75 sorunun yanıtlanması için Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği adaylarına diğer çoğu alanın aksine 30 dakika ilave süre tanınmaktadır. Sınavın sayısal soru sayısının çokluğundan kaynaklanan bu ilave ile birlikte adayların 75 soruyu yanıtlamaları için sahip olacakları süre 2 saat 30 dakikadır.

2020 KPSS ÖABT Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği sınavının yüzde seksenlik yani 60 soruluk kısmını oluşturan alan bilgisi bölümünde adaylara aşağıda yer alan derslerden sorular yöneltilmektedir;

-Fizik dersi; 18 soru
-Biyoloji dersi; 16 – 17 soru
-Kimya dersi; 16 – 17 soru
-Çevre Bilimi dersi; 3 soru
-Astronomi dersi; 3 soru
-Jeoloji dersi; 3 soru

*2020 KPSS ÖABT Fen Bilimleri – Fen ve Teknoloji Öğretmenliği alan sınavına dair hazırladığımız yazımızda yer alan bilgiler mevcut ve geçerli ÖSYM kaynaklarından derlenmiştir. Bu bilgilerde resmi anlamda bir değişiklik olması durumunda yazımıza bu değişikliklere göre düzenlemeler yapacağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.