kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Fizik Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği alan sınavı konuları nelerdir? Sınavda soru dağılımı nasıl? Detaylar yazımızda.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin öğretmen adaylarının öğretmen olarak atanması için gerçekleştirdiği KPSS ÖABT sınavı nedir? Kimler KPSS ÖABT’ye katılmak zorundadır? 2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği sınav konuları nelerdir? 2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği soru dağılımı nasıldır? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2020 KPSS ÖABT Sınavı Nedir ve Kimler İçin Yapılmaktadır?

2020 yılında gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi testi Fizik Öğretmenliği’ne ek olarak başka diğer öğretmenlik alanları için de gerçekleştirilmektedir. Öğretmen olarak atanmak isteyen adayların hepsinin KPSS öğretmenlik kapsamında katılması gereken oturumlar olan KPSS Lisans ve KPSS Eğitim Bilimleri testleri istisna olmaksızın tüm öğretmen adayları için zorunlu iken KPSS ÖABT tıpkı Fizik Öğretmenliği için olduğu gibi bazı öğretmenlik alanları için gerçekleştirilmektedir.

2020 KPSS ÖABT’nin Fizik Öğretmenliği dışında hangi öğretmenlik alanları için gerçekleştirileceğini incelemek için aşağıdaki yönlendirme ile ulaşabileceğiniz yazımızı inceleyebilirsiniz;

2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği Sınavı Puan Türü Hangisidir ve Kaç Yıl Kullanılabilir?

2020 yılında Fizik Öğretmeni olarak atanmak isteyen KPSS Öğretmenlik adaylarının, KPSS Eğitim Bilimleri ve KPSS Lisans oturumları ile birlikte katılacakları 2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği alan sınavının da etki ettiği puan türleri KPSS P121 puan türü olacaktır. Adayların atanırken kullanacakları bu puan türünün hesaplanması aşağıdaki şekildedir;

2020 KPSS Lisans dersleri; %30

2020 KPSS Eğitim Bilimleri oturumu; %20

2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği; %50

2020 yılında gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği alan sınavı ile birlikte hesaplanacak KPSS P121 puan türünün geçerliliği, bu yıldan itibaren iki değil, bir sene olacaktır. Yani 2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği adaylarının 2021 KPSS’ye kadar atanamamaları durumunda puanlarının geçerliliği bitecek ve yeniden sınava girmeleri gerekecektir.

osym binasy

2019 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği Sınavına Katılan Aday Sayısı Kaçtı? Diğer Sınav İstatistikleri Nasıldı?

Soru Sayıları Standart Sapmalar Ortalama Net Katılan Aday
75 15,711 32,032 4025

2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği Sınavı Konuları Nelerdir? Fizik Öğretmenliği Alan Sınavı Soru Dağılımı Nasıl?

2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği alan sınavında adaylara toplam yetmiş beş adet soru yöneltilecektir. Fizik Öğretmenliği adaylarına yöneltilecek olan bu 75 sorunun 15 tanesi Fizik Öğretmenliği alan eğitimi konularından, 60 tanesi ise Fizik Öğretmenliği alan bilgisi konularından oluşacaktır.

2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği  alan sınavının %80’lik kısmına karşılık gelen 2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği alan bilgisi soruları aşağıdaki derslerden oluşmaktadır;

-Elektrik ve Manyetizma dersi; 15 soru
-Mekanik dersi; 15 soru
-Modern Fizik dersi; 15 soru
-Dalgalar ve Optik dersi; 7 ilâ 8 soru
-Madde ve Özellikleri dersi; 7 ilâ 8 soru

*2020 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği alan sınavı ile ilgili hazırlamış olduğumuz bu yazımızda yer alan bilgiler geçerli olan ÖSYM kılavuzlarından ve kaynaklarından faydalanılarak hazırlanmıştır. Mevcut bilgilerde yenilemeleri olduğunda yazımız güncellenecektir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.