kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS İngilizce Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı

KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği alan sınavında sınav konuları neler? Sınav konularının soru sayıları ve dağılımları nasıl? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

KPSS İngilizce Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı

Kamu personeli seçme sınavına her yıl milyonlarca kişi başvurmaktadır. Adaylar arasına öğretmen adayları da mevcuttur. Peki İngilizce öğretmenliği ÖABT konuları ve soru dağılımı nasıldır, birlikte bakalım…

KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği alan sınavı konuları nelerdir? İngilizce Öğretmenliği Alan Bilgisi Testi soru dağılımları nasıl?  KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği puanları kaç sene geçerli olacak? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

KPSS ÖABT’de Hangi Alanlardan Sınav Gerçekleştirilecek?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın öğretmenlik alanları ile ilgili olarak düzenlenecek alan sınavı kısmı olan KPSS ÖABT’ye, Eğitim Bilimleri testinden farklı olarak her öğretmenlik alanı için katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. KPSS ÖABT’ye İngilizce Öğretmenliği adayları ve bunların yanında ÖSYM tarafından ilan edilen bazı alanların adaylarının katılması gerekmektedir.

KPSS ÖABT’ye İngilizce Öğretmenliğinin yanında katılması gereken diğer alanlar ile ÖABT’ye dair merak ettiğiniz diğer hususları bulabileceğiniz yazımızı incelemek için aşağıda yer verdiğimiz yönlendirmemizi kullanabilirsiniz;

KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği Alan Sınavı Puanı Hangisidir? Kaç Yıl Kullanılabilir?

KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği sınavına katılacak olan adaylar için tercihlerinde ve atanmalarında kullanacakları KPSS P121 puan türü hesaplanmaktadır. Hesaplanan bu puan türünün içerisinde İngilizce Öğretmenliği adaylarının diğer tüm öğretmen adayları ile ortak olarak katıldığı KPSS Lisans ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarının da etkisi olacaktır.

İngilizce Öğretmenliği adayları için KPSS neticesinde hesaplanacak olan P121 puan türünün hesaplanmasında, adayların katılacakları oturumların yüzde etkisi aşağıdaki biçimdedir;

KPSS Lisans oturumunun yüzde ağırlığı; %30

KPSS Eğitim Bilimleri oturumunun yüzde ağırlığı; %20

KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliğinin yüzde ağırlığı; %50

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na öğretmen adayı olarak katılacak olan adayların alacakları puanların geçerliliği  KPSS ile birlikte yeniden bir sene olarak belirlenmiştir.

osym binasy

KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği Alan Sınavına Kaç Aday Katıldı? Katılan Adayların Ortalamaları ve Standart Sapma Değerleri Nasıldı?

Soru Sayısı Standart Sapma Net Ortalaması Katılım Sayısı
75 14,283 33,863 12255

Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılan İngilizce Öğretmenliği adaylarının oluşturmuş olduğu istatistiklerin KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği alan sınavında da benzer şekilde olmasını beklemekteyiz.

KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği Alan Sınavı Konuları Nelerdir? Soru Dağılımı Farklı mıdır?

KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği alan sınavına katılacak olan adaylara yöneltilecek olan toplam soru sayısı, diğer KPSS ÖABT adayları gibi 75 adettir. Ancak İngilizce Öğretmenliği alan sınavı soru dağılımı, tıpkı sınıf öğretmenliği alan sınavı soru dağılımı gibi diğerlerinden farklılık göstermektedir.

Diğer alanlar için soru dağılımı 60 adet alan bilgisi sorusu ve 15 adet alan eğitimi sorusu iken, KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği alan sınavı için dağılım 30 soru alan eğitimi, 45 soru alan bilgisi şeklinde olmaktadır.

KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği alan sınavının kırk beş soruluk kısmını oluşturan İngilizce Öğretmenliği Alan Bilgisi kısmı aşağıda yer alan konulardan meydana gelmektedir;

-Dil Yeterliği konuları; 26 soru
-Dil Bilimi dersi; 9 – 10 soru
-Edebiyat dersi; 9 – 10 soru

KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği alan sınavına dair bilgileri içeren yazımızın hazırlanmasında ÖSYM kaynakları baz alınmıştır. Bu kaynaklarda yer alan bilgilerde herhangi bir değişiklik yapılması durumunda yazımız bu güncel bilgiler dikkate alınarak düzenlenecektir.

Yorumlar

  1. Yusuf B. Avatar Yusuf B. dedi ki:

    çok güzel yazı, emeğinize sağlık.