kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Lisans Anayasa, Vatandaşlık Soruları ve Cevapları

​​​KPSS lisans genel kültür genel yetenek sınavında çıkan anayasa, vatandaşlık soruları ve cevapları nelerdir, anayasa, vatandaşlık konusundan hangi sorular çıkmıştır, cevapları nelerdir, anayasa, vatandaşlık soruları ve cevapları yayımlandı mı, hangi tarihte yayımlanır gibi soruların cevaplarını yazımız içinde bulabilirsiniz.

A+
A-

KPSS Lisans Anayasa, Vatandaşlık Soruları ve Cevapları

Kamu personeli seçme sınavı hem lisans hem önlisans hem de lise düzeyinde yapılmaktadır. Bizler sizler için bugün KPSS Lisans düzeyi, genel kültür bölümünde yer alan vatandaşlık soru ve cevaplarını ele aldık.

Kamu personeli seçme sınavı (KPSS) adını taşıyan ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanarak düzenlenen sınavın lisans mezunları için olanının Genel Kültür-Genel Yetenek (GK-GY) kısmını adaylar  tamamladı.

KPSS lisans GK-GY 30 Türkçe, 30 Matematik, 20-30 arası tarih, 10-15 arası coğrafya ve 10-15 adet de vatandaşlık, anayasa ve güncel bilgiler olmak üzere toplam 120 sorudan oluşmaktadır. Hangi alandan mezun olursa olsun adayların tamamı bu sınavda çıkan tüm konulardan sorumludur.

Sınav sonrası adaylar sınavda çıkan soruları merak etmektedir ve internette soruları ve cevapları aramaktadır. Bizler Tercihini Yap ailesi olarak her sene olduğu gibi bu senede sınavdan sonra akılda kalan soruları derleyerek adaylara fikir vermesi amacıyla yayımlıyoruz. 

KPSS LİSANS VATANDAŞLIK SORULARI VE CEVAPLARI 

Yukarıda söylediğimiz gibi akılda kalanlar üzerinden derlenmiş KPSS Lisans anayasa, vatandaşlık soruları ve cevapları aşağıdaki gibidir.

Memura verilecek ceza – Aylıktan kesme

1980 Darbesi Sonrası Gerçekleşmeyen – DPT (1960’larda kuruldu)

Yüksek mahkemeler – İstinaf ve Temyiz

C.başkanı yetkisi değil – Af çıkarma yetkisi (1980 anayasasına göre TBMM’ye ait)

Adalet Bakanı – HSK Başkanı

Otobüsün 24 saat olması – Süreklilik

Çocukların ebeveynleri – Velayet

Sözleşme sorusu – Borcun ödenmemiş olması

Hangisi siyasi parti üyesi olmaz – Muhtar ve İhtiyar heyeti

Amerika Ambargo – Kıbrıs Barış Harekatı Sonrası

Bağdat Paktı – Irak

Atatürk ilkeleri – Nutuk

Sorular ve cevaplar hakkında fikir belirtmek için içeriğimizin altındaki yorum kısmını veya tecrübe sahibi üyelerimizin ve yöneticilerimizin bulunduğu forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.