kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Lisans Coğrafya Soruları ve Cevapları

KPSS Lisans oturumu Coğrafya soruları ve yanıtları nelerdir? KPSS lisans coğrafya soruları hangi konulardan soruldu? KPSS Lisans coğrafya soruları nelerdi? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

KPSS Lisans Coğrafya Soruları ve Cevapları

Kamu personeli seçme sınavı hakkında merak ettiklerinizi derlemeye devam ediyoruz. KPSS Lisans genel kültür kısmından coğrafya dersi sınav soru ve cevaplarını sizler için yazımıza ekledik.

KPSS Lisans oturumu sabah gerçekleştirilen oturumla milyonlarca adayın katılımıyla gerçekleştirildi. KPSS Lisans oturumu coğrafya dersi soruları ve muhtemel cevapları nelerdir? KPSS coğrafya dersi soruları hangi konulardan oluştu? Konu dağılımı nasıldı? KPSS coğrafya testi çıkmış soruları ve diğer detaylara haberimizde erişebilirsiniz;

KPSS Lisans Coğrafya Sınavı Nedir?

Milyonlarca adayın katılım gösterdiği KPSS lisans sınavı, üniversitelerin lisans programlarından mezun adayların kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kadrolara atanması için, A grubu kadrolarına girmek için katılacakları KPSS A Grubu sınavına girecek adaylar için ve öğretmen adayları için düzenlenmiştir. Kamu kurumlarında yer alan A Grubu kadrolarına girmek isteyen adaylar daha sonra KPSS A grubu oturumlarına, KPSS Öğretmenlik adayları eğitim bilimleri ve ÖABT oturumlarına katılacak iken B grubu kadrolara girmek isteyen adayların KPSS Lisans  sınavına katılması yeterli olacaktır.

KPSS Lisans sınavına katılan adayların atanmaları için gerekli olan KPSS P3 puan türünü elde etmeleri için katılacakları sınavda dengeli bir net düzeyine ihtiyaçları vardır. Çünkü adayların KPSS Lisans oturumunda yapacakları Genel Yetenek testi ile Genel Kültür testinin bu puana etkisi %50 düzeyindedir.

Coğrafya dersi KPSS Lisans oturumunun Genel Kültür testinde yer almaktadır. Toplam 60 sorudan oluşan KPSS Lisans Genel Kültür testinde coğrafya dersi 18 soruluk bir yer tutmaktadır ve tarih dersinden sonra en fazla soru içeren ikinci ders olarak öne çıkmaktadır.

KPSS Lisans Coğrafya Konuları Nelerdir?

KPSS Lisans 2020 oturumunda adaylara toplam 18 adet coğrafya sorusu yöneltilmiştir. 60 soruluk Genel Kültür testinde önemli bir yer tutan coğrafya dersinde adaylara yöneltilmiş olan soruların alt konu başlıklarına dair detaylara aşağıda yer alan yönlendirmede inceleyebileceğiniz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

KPSS Lisans oturumunda adaylara 60 Genel Yetenek, 60 Genel Kültür olmak üzere toplam 120 adet soru yöneltildi ve adayların bu 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika süreleri oldu.

KPSS Lisans Coğrafya Soru ve Yanıtları Nelerdir? (ÖSYM)

KPSS Lisans oturumunda adaylara genel kültür testi altında yer alan coğrafya dersinde yöneltilen sorular ve muhtemel yanıtlarını, sınava katılan adayların anımsadıkları kadarıyla bizlere aktardıkları şekliyle sizler için derledik. Bu sorular ve muhtemel yanıtlar adayların anımsadığı kadarı olduğundan kesin değildir. Sizler de haberimize yorum yaparak ya da Forum sayfamıza üye olarak bizlere doğru olduğunu düşündüğünüz soru ve yanıtları iletebilirsiniz.

1) Jips arazi – Sivas
2) En çok göç veren şehirler? III – V (Sivas – Muş)
3) Lavların akarsu yatağından akarak derin platolar oluşturduğu il? Erzurum – Kars Platosu
4) Sıcaklık ve Yağış tablosu – Trabzon
5) Tiftik Keçisi yetişme yeri? Ankara – Siirt
6) Vertisol sorusu? – Trakya
7) Maki sorusu? Defne Zakkum
8) 21 Haziran tarihi sorusu? – Adana – Edirne yönünde gidilmesi
9) Dağınık yerleşme sorusu? Platoların geniş yer kaplıyor olması
10) Pamuk sorusu? Sıcaklık yetiştirilmesinde temel koşuldur
11) Çay sorusu? İklim ve toprak
12) Hangisinde tarıma dayalı sanayi daha gelişkindir? Adana
13) Turizm sorusu? Akdenizde kıyı turizminin uzun olmasının sebebi güneşlenme süresinin uzunluğudur
14) Nüfus sorusu? Seferberlik ilanı
15) Orojenez sorusu? Kuzey Anadolu dağları ile Toros dağları
16) Balıkçılık ile alakalı soru? Dalyan açık denizde yapılamaz, sığ olan yerlerde yapılabilir.
17) Taş kömürü sorusu? Kozlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.