kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Lisans Güncel Bilgiler Soruları ve Cevapları

KPSS lisans genel kültür genel yetenek sınavında çıkan güncel bilgiler soruları ve cevapları nelerdir, güncel bilgiler konusundan hangi sorular çıkmıştır, cevapları nelerdir, güncel bilgiler soruları ve cevapları yayımlandı mı, hangi tarihte yayımlanır gibi soruların cevaplarını yazımız içinde bulabilirsiniz.

A+
A-

KPSS Lisans Güncel Bilgiler Soruları ve Cevapları

Kamu personeli seçme sınavı yani KPSS hakkında bilgiler derlemeye devam ediyoruz… Bugün sizler için KPSS genel kültür alanında çıkan güncel bilgiler soruları ve cevaplarını ele aldık.

Kamu personeli seçme sınavı (KPSS) adını taşıyan ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanarak düzenlenen sınavın lisans mezunları için olanının Genel Kültür-Genel Yetenek (GK-GY) kısmı  gerçekleştirildi ve adaylar sınavlarını tamamladı.

KPSS lisans GK-GY 30 Türkçe, 30 Matematik, 20-30 arası tarih, 10-15 arası coğrafya ve 10-15 adet de vatandaşlık, anayasa ve güncel bilgiler olmak üzere toplam 120 sorudan oluşmaktadır. Hangi alandan mezun olursa olsun adayların tamamı bu sınavda çıkan tüm konulardan sorumludur.

Sınav sonrası adaylar sınavda çıkan soruları merak etmektedir ve internette soruları ve cevapları aramaktadır. Bizler Tercihini Yap ailesi olarak her sene olduğu gibi bu senede sınavdan sonra akılda kalan soruları derleyerek adaylara fikir vermesi amacıyla yayımlıyoruz. 

KPSS LİSANS GENEL KÜLTÜR, GÜNCEL BİLGİLER SORULARI VE CEVAPLARI

Yukarıda söylediğimiz gibi akılda kalanlar üzerinden derlenmiş KPSS Lisans güncel bilgiler soruları ve cevapları aşağıdaki gibidir.

Coğrafyanın kaderi belirlediğini anlatan paragraf – İbn Haldun

En pahalı satılan tablo – Kur’an Okuyan Kız Tablosu

Fahriye Abla – Ahmet Muhip Dıranas

Penisilin – Alexander Fleming

Unesco Müzik Şehri – Kırşehir

Türkçeyi yayan kurum – Yunus Emre Enstitüsü

Sorular ve cevaplar hakkında fikir belirtmek için içeriğimizin altındaki yorum kısmını veya tecrübe sahibi üyelerimizin ve yöneticilerimizin bulunduğu forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.