kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Lisans Genel Kültür ve Genel Yetenek Geç Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

2020 KPSS başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için geç başvuru tarihleri belirlenmiştir. ÖSYM her sınavda olduğu gibi kamu personeli seçme sınavında da çeşitli nedenlerle başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için geç başvuru tarihleri belirlemiştir. 2020 KPSS Lisans Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumu başvuru tarihlerini kaçıran adaylar, geç başvuru tarihleri içerisinde sınav başvurularını tamamlayabilirler.

A+
A-

Milyonlarca adayı ilgilendiren 2020 KPSS Lisans sınavı başvuru tarihleri 05.05.2020 ile 20.05.2020 tarihleri olarak belirlenmiştir. Her sınavda olduğu gibi kamu personeli seçme sınavında da bazı adaylar başvuru tarihlerini çeşitli nedenlerden dolayı kaçıracaktır. Bu nedenle ÖSYM, 2020 KPSS geç başvuru tarihleri açıklamıştır. Başvuru tarihini kaçıran adayın iki yılı heba olmasın diye böyle bir formül geliştirilmiştir. Peki, 2020 KPSS Lisans geç başvuru tarihleri ne zaman? 2020 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek geç başvuru tarihleri ne zaman? 2020 GK – GY geç başvuru ne zaman? Öncelikle, ÖSYM tarafından uygulanan sınavlarda geç başvuru nedir ve ne işe yarar konularına değindikten sonra bu soruların cevaplarını verelim.

Geç Başvuru Nedir?

Geç başvuru; ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bir çok sınavda olduğu gibi kamu personeli seçme sınavında da başvuru sürecini çeşitli nedenlerle tamamlayamayan adayların, iki yıl kaybetmelerini önlemek adına, önlerindeki ilk KPSS’ye katılmalarını sağlayacak başvuru sürecinin yeniden açılmasıdır. 2020 KPSS başvuruları 5 Mayıs ile 20 Mayıs 2020 tarihleri arasında belirlenmiştir. Beklenmedik aksilikler, görünmeyen kazalar ve başa gelen talihsiz olaylar nedeniyle sınav başvurusunu tamamlayamayan adaylar için geç başvuru tarihleri yayımlanmıştır. Sınava katılmak isteyen adayların başvurularını tamamlayamamalarına neden olan konulardan bazıları şunlardır:

  • Adayın ciddi bir tedavi sürecine girmesi ve başvuru tarihlerinden bihaber olması,
  • Adayın geçici olarak akıl sağlığını kaybetmesi,
  • Adayın psikolojik problemlerinden dolayı süreci unutması,
  • Adayın sınava katılmaktan geçici olarak vazgeçmesi,
  • Adayın sınav başvuru tarihlerini düzgün şekilde takip etmemesi,
  • Sınav başvurusu yapmayı son güne kadar öteleyen adayın kimliğini başvuru tarihine bitimine yakın tarihlerde kaybetmesi,
  • Aday İşlemleri Sisteminde yapılacak başvurularda fotoğrafın güncellenmesi gerektiğinin bilinmemesi,
  • Adayın sınav başvuru tarihlerini yanlış hatırlaması ve tekrar tekrar kontrol etmemesi…

KPSS Geç Başvuru Tarihleri Ne İşe Yarar?

Kamu Personeli Seçme Sınavına girmek için bir yıl boyunca emek harcayan adaylar, başvuru sürecini kaçırdıkları takdirde sınava katılmaları mümkün değildir. Bu durum gerek adayın gerekse de ailesinin ciddi şekilde üzülmesine sebep olmaktadır. Bu durumu yaşayan adayların bir yıllık emekleri boşa gidecektir. ÖSYM tarafından bu soruna bir son vermek adına geç başvuru süreci kabul edilmiştir. Geç başvuru sürecinin normal başvuru sürecinden tek farkı başvuru ücretlerinin arttırılması noktasında görülmektedir. ÖSYM tarafından 2020 KPSS geç başvuru ücreti belirlenirken normal başvuru ücretine %50 zam yapılacaktır. Bir yılının boşa geçmesini istemeyen adaylar için bu farka katlanmak çok zor olmayacaktır.

2020 KPSS Lisans GK – GY Oturumu Geç Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Çift yıllarda uygulanan kamu personeli seçme sınavı genel kültür ve genel yetenek oturumuna her iki yılda bir yaklaşık 1 milyon kişi katılmaktadır. Bu kişiler içerisinde sayıları yüz binleri bulan kişi de sınavın normal başvuru tarihlerini kaçırmaktadır. ÖSYM tarafından adaylara yapılan en anlamlı jest olan geç başvuru tarihleri bu noktada devreye girmektedir. O halde; 2020 KPSS Lisans Genel Kültür ve Genel Yetenek Geç Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

2020 KPSS Lisans (Genel Kültür – Genel Yetenek) Geç Başvuru Tarihleri : 9 Haziran 2020 tarihinde başlayacak olup, 10 Haziran 2020 saat 23:59’da sona erecektir. ÖSYM geç başvuru tarihini 48 saat olarak belirlemiştir. Adayların bu konuda dikkatli davranmaları gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.