kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Lisans Tarih Soruları ve Cevapları

KPSS Lisans oturumu Tarih testi soruları ve yanıtları nelerdir? KPSS lisans tarih soruları hangi konulardan oluşur? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

KPSS Lisans Tarih Soruları ve Cevapları

KPSS yani kamu personel seçme sınavına her yıl milyonlarca kişi katılmaktadır. KPSS Lisans düzeyinde genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan sınavın genel kültür kısmında yer alan tarih sorularını ve cevaplarını sizler için derledik.

KPSS Lisans oturumu  sabah oturumunda milyonlarca adayın katılımıyla gerçekleştirildi. KPSS Lisans oturumu tarih dersi çıkmış soruları ve muhtemel yanıtları nelerdir? KPSS Tarih soruları hangi konulardan oluşmaktadır? Konu dağılımı nasıldır? KPSS tarih testi çıkmış soruları ve diğer bilgilere haberimizde erişebilirsiniz;

KPSS Tarih Testi Nedir?

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen milyonlarca adayın katılım gösterdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin, üniversitelerin lisans düzeyinde fakülte ve programlarından mezun durumda bulunan adayların katıldığı oturum KPSS Lisans oturumudur.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarında uyguladığı tek yıl – çift yıl sisteminin mantığının ne olduğunu, neden böyle bir uygulamanın yapıldığını ve diğer detayları aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

KPSS Lisans oturumu iki testten meydana gelmektedir. Bu testler KPSS Genel Yetenek ve KPSS Genel Kültür testleridir. KPSS Genel Kültür testinde neredeyse yarıya yakın soru tarih dersinden gelmektedir ve adayların başarı durumunu ciddi şekilde etkilemektedir. Toplam 60 adet soru bulunan 2020 KPSS Lisans Genel Kültür testinin 27 soruluk kısmı Tarih dersinden oluşmaktadır.

KPSS Lisans Kaç Dakika Kaç Soru?

Adaylara Genel Yetenek testinden 60, Genel Kültür testinden 60 olmak üzere toplam 120 adet çoktan seçmeli soru yöneltildi. Adayların bu soruları yanıtlamaları için kendilerine tanınan süre ise 2 saat 10 dakika ile sınırlandırıldı. Yani adayların sorulara doğru yanıt vermeleri kadar önemli olan hususlardan birisi de elbette zaman yönetimi oldu. Sınavı yetiştirmek de adayların çok bilgi sahibi olması kadar önem arz etti.

KPSS Lisans Tarih Konuları ve Soru Dağılımları Nasıldı?

Düzenlenen oturumda adaylara Genel Kültür testi içerisinde 27 adet tarih sorusu yöneltildi. Adaylara yöneltilen bu 27 sorunun hangi konulardan geldiğine dair detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirmedeki çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

1) Başkentin Konya’ya taşınması hangisi döneminde olmuştur? I. Kılıçarslan
2) Temsil heyetinin almadığı karar, yapmadığı işlem? Hiyaneti Vataniye
3) Coğrafya kaderdir? – İbni Haldun
4) Mondros Mütarekesinde yer almayan husus? Osmanlı Devleti’nin borçları
5) İskanı muhacirin komisyonu
6) Mustafa Kemal’in gönüllü katıldığı savaş? Trablusgarp
7) İstiklal yolu, Yunan savaşı? Eskişehir – Kütahya
8) İstanbul’dan Anadolu’ya gelen meclisi mebusan başkanı kimdir? Celaleddin Arif Bey
9) Osmanlı Hanedanının yurt dışına yollanması ne ile ilgilidir? Saltanat
10) Bağdat Paktından ayrılmış olan ülke hangisidir? Irak
11) Kılıç Hakkı
12) İslamiyet öncesi kavram sorusu? Ayuki
13) Askeri ve ticari yapı – Kervansaray
14) Maarif kongresi sorusu? Eskişehir – Kütahya muharebeleri
15) Devlet yönetimi ile alakalı bilgiler veren eser nedir? Siyasetname
16) İngiltere sorusu? Bozkurt Lotus olayı
18) 1924 Anayasası’na sonradan ilave edilen madde hangisidir? Kadınların seçme ve seçilme hakkı
19) Nutuk sorusu – İlkeler
20) Hürriyet Kahramanı Enver Paşa – II. Meşrutiyet’in ilanı
21) 1975 ABD Ambargosu – Kıbrıs Barış Harekatı
22) Balta Limanı Ticaret Antlaşması
23) Lozan sonrası çözüme kavuşturulan sorunlar hangileridir? Hatay sorunu ve Boğazlar
24)

 KPSS Lisans Tarih Soruları ve Cevapları (ÖSYM)

6 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen 2020 KPSS Lisans tarih soruları ve yanıtlarını, sınava katılan adayların forum sayfamızda, sosyal medyada ve diğer mecralarda hatırladıkları ve bizlere ilettikleri kadarıyla sizler için bir araya getirdik. Sorular ve yanıtlar anımsamalara dayandığı için yanlışlıklar olabilir. Sizler de haberimize yorum yaparak eksiklerin giderilmesini ve en doğru biçimde soruların derlenmesini sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

  1. ucuzfotokopicim Avatar ucuzfotokopicim dedi ki:

    UCUZA FOTOKOPİ, ÇIKTI