kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Lisans Vatandaşlık Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2020 KPSS Lisans sınavı Temel Yurttaşlık – Vatandaşlık – Güncel Bilgiler sınav konuları neler? Konu dağılımı ve soru dağılımı nasıl? Kaç soru? Sorularınızın yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

2020 yılının Temmuz ayı döneminde gerçekleştirilmesi planlanan 2020 KPSS Lisans sınavında Vatandaşlık dersi konuları nelerdir? 2020 KPSS Lisans Sınavı Vatandaşlık kaç soru? Soru dağılımı nasıl? Tüm bu sorularınızın yanında KPSS Lisans sınavına dair diğer bilgileri de yazımızda bulabilirsiniz.

2020 KPSS Lisans Sınavına Kimler Katılacak? Sınav Ne Zaman Yapılacak?

2020 KPSS Lisans sınavı 2020 yılının yaz aylarında, bir değişiklik olmaması durumunda Temmuz ayında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından kamu kurumlarında yer alan B Grubu kadrolara KPSS P3 puanı ile atanmak isteyen adaylar için gerçekleştirilecek. Adaylar 2020 KPSS Lisans sınavından almış oldukları puanı 2 yıl boyunca atamalarda kullanabilecek.

2020 KPSS Lisans Sınavı Hangi Derslerden Oluşuyor?

2020 KPSS Lisans sınavında adayların hedefledikleri KPSS P3 puan türünün hesaplanması için adayların çözmesi gereken iki test bulunmaktadır. Bunlar Genel Yetenek Testi ve Genel Kültür Testi’dir. Adaylara bu iki testin alt başlığı olarak toplam 5 alandan sorular yöneltilecektir. Bu dersler ise şu şekildedir;

2020 KPSS Lisans Sınavı Genel Yetenek Testi;
-Vatandaşlık Dersi
-Coğrafya Dersi
-Tarih Dersi

2020 KPSS Lisans Sınavı Genel Kültür Testi
-Matematik Dersi
-Türkçe Dersi

2020 KPSS Lisans sınavında adaylara yukarıda yer alan iki test başlığında 60’ar soru yöneltilecektir. Adayların toplam 120 soruluk sınavı tamamlamak içinse 130 dakika süreleri olacaktır. 

2020 KPSS Lisans sınavının yukarıda yer alan diğer derslerinin hangi konu başlıklarından oluştuğunu inceleyebileceğiniz yazımıza ulaşmak için aşağıda yer alan yönlendirmeden faydalanabilirsiniz;

Şimdiyse yazımız çerçevesinin dışına çıkmadan 2020 KPSS Lisans sınavının Vatandaşlık ya da diğer bir adıyla Temel Yurttaşlık Bilgisi dersinin konu başlıklarını inceleyelim.

resmi gazete

2020 KPSS Lisans Sınavı Vatandaşlık Dersi Konuları ve Soru Dağılımları

2020 KPSS Lisans sınavında Genel Kültür testi altında toplam 9 tanesi Hukuk konuları, 6 tanesi güncel, kültürel ve sosyo-ekonomik genel kültür konularından olmak üzere toplam 15 soru ile kendisine yer bulmakta olan Vatandaşlık ve Güncel Bilgiler dersi aşağıda yer alan konulardan oluşmaktadır;

Temel Vatandaşlık Bilgisi Konuları;

-Hukukun Temel Kavramları Dersi (Hukuk Başlangıcı)
-T.C. Anayasası (Anayasa Hukuku)
-Türk İdare Hukuku

Adaylara yukarıda yer alan her ders başlığından üçer adet soru yöneltilmektedir.

Güncel, Kültürel ve Sosyo-Ekonomik Konular ile Genel Kültür Konuları;

2020 KPSS Lisans sınavında adaylara bu kısımda sorulan 6 sorunun belirli bir müfredatı bulunmamaktadır. Ancak adayların bu kısımda yer alan soruları doğru yanıtlayabilmeleri için ülkenin gündemini, küresel ve bölgesel gelişmeleri yakından takip etmeleri, o yıl içerisinde vefat eden, ödül alan, önemli bir işe imza atan ünlü simaları takip etmeleri, edebiyat, sanat ve bilim dünyasına dair gelişmeleri ve bu alanlarda ortaya konmuş olan eserleri öğrenmeye çalışmaları faydalarına olacaktır.

Genel itibariyle bu eksende soruların yöneltildiği bu alan, diğer alanlar gibi belirli bir müfredata sahip olmadığından, özellikle yüksek puan için yarışan adaylar arasında oldukça belirleyici rol oynamaktadır. O nedenle ihmal edilmeksizin yukarıda önerdiğimiz hususlarda hazırlık yapılması, gerekli takibatın sınava kadar sürdürülmesi oldukça faydalı olacaktır. 

2020 KPSS Lisans sınavına hazırlık yapan adayların ihtiyaç duyabileceği sınava dair bilgiler ile 2020 KPSS Lisans sınavına nasıl çalışabileceklerine dair bilgilere yer vermiş olduğumuz yönergemize ulaşmak için aşağıda yer alan yönlendirmeden faydalanabilirsiniz;

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.