kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Öğretmenlik Sonuçlarında Puan Mı Önemli Sıralama Mı? (ÖSYM)

2020 yılında gerçekleştirilen 2020 KPSS Eğitim Bilimleri ve 2020 KPSS ÖABT sonuçlarında puan mı önemli yoksa sıralama mı önemli? KPSS P10 ve KPSS P121 puan mı sıralama mı önemli? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Kamu kurumlarında öğretmen olarak görev yapmak isteyen Eğitim Fakültesi mezunu adaylar ile öğretmen olma hakkı tanınmış olan diğer alanlardan mezun adaylar için gerçekleştirilen 2020 KPSS Eğitim Bilimleri ve 2020 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi testi ile elde edilen KPSS P10 ve KPSS P121 puanları mı önemli yoksa adayların bu puanlardaki sıralamaları mı önemli? 2020 KPSS Öğretmenlik sonuçlarında puan mı önemli sıralama mı? 2020 KPSS Öğretmenlik branş sıralaması nedir? Nasıl bakılır? Detaylara çalışmamızda erişebilirsiniz.

2020 KPSS Öğretmenlik Oturumları Nelerdir? 2020 KPSS Öğretmenlik Sınavına Kimler Katıldı?

Kamu Personeli Seçme Sınavı bildiğiniz gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli pozisyonlarda görev yapmak isteyen adayların belirlenmesi için gerçekleştirilen merkezi nitelikte bir sınavdır. KPSS 2020, 2020 senesi çift sene olduğu için tüm KPSS adayları için ayrı ayrı oturumların düzenlendiği bir sınav serisi olmuştur. Bu bağlamda öğretmen adayları için de lisans mezunu olduklarından 2020 KPSS Lisans oturumu ve buna ilave olarak tüm öğretmen adaylarını kapsayacak biçimde 2020 KPSS Eğitim Bilimleri ve bazı öğretmenlikler için düzenlenen 2020 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi gerçekleştirilmiştir.

Öğretmen adaylarından bazılarının 2020 KPSS ÖABT oturumlarına katılıp, bazılarının yalnızca 2020 KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna girmesinin yeterli olmasına ve hangi öğretmenlik alanları için ÖABT zorunluğu bulunduğuna dair detaylı bilgilere aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

2020 KPSS Öğretmenlik Puan Türleri Nelerdir? 2020 KPSS Öğretmenlik Puan Türleri Nasıl Hesaplanırlar?

2020 yılında kamu kurumlarında öğretmen olarak görev yapmak isteyen adayların katıldıkları 2020 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi testi, 2020 KPSS Lisans oturumu ve 2020 KPSS Eğitim Bilimleri oturumu neticesinde adaylar farklı puan türleri elde etmektedirler. Adayların elde etmiş oldukları puan türleri 2020 KPSS ÖABT oturumuna katılıp katılmadıklarına göre farklılık arz etmektedir. 2020 yılında öğretmen olarak atanmak için yalnızca 2020 KPSS Lisans oturumuna ve 2020 KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna katılmış olan adayların hesaplanacak olan puan türü KPSS P10 puan türüdür. Bu iki ıturuma ilave olarak 2020 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine de katılım gösteren adayların hesaplanacak olan puan türleri ise 2020 KPSS P121 puan türüdür. Bu iki puan türünün içerdikleri testler itibariyle farklı hesaplanma formülleri vardır. Bu hesaplama detaylarına ve diğer tüm 2020 KPSS oturumlarında adayların elde edebilecekleri KPSS puan türlerinin hesaplanışlarına aşağıda yönlendirmesine yer vermiş olduğumuz çalışmamızda ayrıntılı bir biçimde erişebilirsiniz;

osym 1

2020 KPSS Öğretmenlik Puan Türleri Kaç Yıl Geçerli Olacaktır?

2020 yılına kadar kısa süreli de olsa KPSS Öğretmenlik puan türlerinin geçerlilik süreleri, diğer KPSS oturumlarından elde edilen puan türlerinin geçerlilik süreleri ile denk hale gelmişti. Ancak 2020 KPSS Öğretmenlik oturumları ile birlikte yeniden hayata geçirilmek üzere KPSS Öğretmenlik puan türlerinin geçerli olduğu süre yeniden değiştirildi ve genel geçerlilik süresinden farklı bir hale geldi. Bu farklılığı ve diğer KPSS puan türlerinin geçerlilik sürelerini tüm ayrıntılarıyla aşağıda yer verdiğimiz yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

2020 KPSS Öğretmenlik Sonuçlarında Adayların Puanları Mı Önemli Yoksa Sıralamaları Mı? KPSS P10 Puanı Mı Önemli Sıralaması Mı? KPSS P121 Puanı Mı Önemli Yoksa Sıralaması Mı?

Kamu Personeli Seçme Sınavının ÖSYM tarafından 2020 yılında öğretmen adayları için gerçekleştirilen oturumlarında adaylar farklı ağırlıklara sahip testlerdeki netlerine bakılarak bazı puan türleri elde ettiler. Bu puan türleri KPSS P10 ve KPSS P121 puan türleri olup, adaylar alan testine tabi olup olmamalarına göre kendi içlerinde bu puan türlerinde sıralandılar. Adayların elde etmiş oldukları puan düzeyi mi yoksa başarı sıralamaları mı atanmaları için daha önemlidir?

Bu konuda 2020 KPSS ile birlikte net bir biçimde diyebiliriz ki sıralama daha önemlidir. Çünkü öğretmen adayları diğer KPSS adaylarından farklı olarak puan geçerliliğinin bir yıla inmesi ile birlikte kendi sınav dönemi rakipleriyle yarışır durumda bulunmaktadırlar. Öğretmen adaylarının kendi branşlarına atanacak olmaları durumunda ise rakip yelpazeleri daha da daralarak yalnızca kendi branşlarındaki adaylar olmaktadır. Bu durumda öğretmen adaylarının almış oldukları KPSS puanından ve başarı sırasından daha önemli olan bir parametreleri bulunmaktadır. O da branş sıralamalarıdır. Branş sıralaması adayların kendileri ile denk branşlardan mezun durumda bulunan adaylar içerisindeki konumlarıdır ki bu yapılacak atama sayısına göre adayların atanma ihtimallerini ortaya koyabilmektedir.

ÖSYM branş sıralaması hakkında daha fazla ayrıntıya aşağıda yer verdiğimiz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

2020 KPSS Öğretmenlik puanlarına dair yorumlarınızı ve atama süreçlerine dair detaylı bilgileri edinmek adına FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.