kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Okul Öncesi Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı

Gerçekleştirilecek olan KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Okul Öncesi Öğretmenliği alan sınavı konuları nelerdir? Soru dağılımı nasıldır?

A+
A-

KPSS Okul Öncesi Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı

Kamu personeli seçme sınavı hakkında bir çok bilgiyi sizler için derlemeye devam ediyoruz. Bugün KPSS okul öncesi öğretmenliği ÖABT konuları ve soru dağılımı nasıl birlikte bakalım…

Üniversitelerde yer alan okul öncesi öğretmenliği bölümlerinden mezun adayların devlet okullarına öğretmen olarak atanabilmeleri için katılmaları gereken KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği alan bilgisi sınavı konuları nelerdir? Okul Öncesi Öğretmenliği alan sınav konularının sorulara dağılımı nasıldır? KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği puan türü hangisidir? Bu puan türü kaç sene geçerli? Tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

KPSS ÖABT Nedir? ÖABT Sınavına Kimlerin Girmesi Gerekiyor?

KPSS ÖABT sınavı, öğretmen adaylarından bazıları için gerçekleştirilecek olan bir sınavdır. Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilmektedir. KPSS ÖABT sınavına girmesi gereken öğretmen adayları arasında sayılan adaylar bu sınava KPSS Lisans ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarını izleyen iki haftanın sonunda katılacaklardır.

KPSS ÖABT sınavına katılımı zorunlu olan öğretmenlik alanları ile ÖABT sınavına dair daha detaylı bilgileri alabileceğiniz yazımıza aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla erişebilirsiniz;

osym binasy

KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği Sınavı Puan Türü Hangisidir? Bu Puan Türü Kaç Sene Geçerli Olacak?

KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliğine katılacak olan adayların hesaplanacak olan puan türü, KPSS Lisans ve KPSS Eğitim Bilimleri derslerini de içeren KPSS P121 puan türüdür. Bu puan türünün hesaplanmasında adayların katılacakları oturumların ağırlıkları ise şu şekildedir;

KPSS Lisans Sınavı: %30
-Genel Yetenek: %15
-Genel Kültür: %15

KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı: %20

KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği: %50

KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği sınavına katılacak olan adayların hesaplanacak olan KPSS P121 puan türü içerisinde en ciddi ağırlığa Okul Öncesi Öğretmenliği alan bilgisi sınavı sahiptir. Bu yönden adayların alan bilgisi hazırlıklarını ihmal etmeksizin sınava çalışmaları, atama süreçlerinde avantajlı olabilecekleri bir puan almaları açısından önem arz etmektedir.

KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği Sınavına Kaç Kişi Katıldı?

KPSS ÖABT’nin Okul Öncesi Öğretmenliği kısmına katılan aday sayısı ile bu adayların sınav sonuçlarına göre ortaya çıkan standart sapma ve ortalama net değerlerini aşağıda yer alan tabloda inceleyebilirsiniz;

Soru Sayısı Standart Sapma Ortalama Net Aday Sayısı
75 10,578 37,382 25034

KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği Sınav Konuları Nelerdir? Soru Dağılımları Nasıldır?

KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği sınavı; Alan Bilgisi testi ile Alan Eğitimi testi olmak üzere iki ana kısımdan oluşacaktır. Bu kısımlardan Alan Bilgisi kısmı kendi içinde derslere ayrılmaktadır.

KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği sınavında bu iki ana kısım için soru dağılımı Alan Eğitimi kısmı için %20, Alan Bilgisi kısmı içinse %80’dir. Adaylara sınavda yöneltilecek olan toplam soru sayısı ise 75 olacaktır.

KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği sınav konuları ile bu konuların soru dağılımları şu şekildedir;

Alan Eğitimi Kısmı; Bu kısımda adaylara toplam soru sayısının %20’si kadar soru yöneltilmektedir. Bu sayı 75 soruluk test için 15’tir.

Alan Bilgisi Kısmı; Alan Bilgisi kısmı KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği sınavının %80’lik kısmını oluşturmaktadır. 75 soruluk testte bu oranın karşılığı 60 sorudur. Bu 60 sorunun dersler içerisindeki dağılımı ise şu şekildedir;

-Erken Çocukluk Döneminde Gelişim Dersi; 10/11 soru
-Okul Öncesi Eğitimde Yaklaşım, Program, Yöntem ve Uygulamalar Dersleri; 9/10 soru
-Çocuk Ruh Sağlığı Dersi; 6 soru
-Okul Öncesi Eğitime Giriş Dersi; 4/5 soru
-İlköğretime Hazırlık ve İlköğretim Programları Dersi; 4 soru
-Anne – Baba Eğitimi Dersi; 4 soru
-Çocukta Oyun Gelişimi Dersi; 4 soru
-Anne – Çocuk Sağlığı ve İlk Yardım Dersi; 3 soru
-Drama Dersi; 3 soru
-Çocuk Edebiyatı Dersi; 3 soru
-Yaratıcılık ve Geliştirilmesi Dersi; 3 soru
-Psikoloji Dersi; 2 soru
-Anne – Çocuk Beslenmesi Dersi; 2 soru
-İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi Dersi; 1 soru

* KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği sınavı ile alakalı olarak derlediğimiz tüm bu bilgiler geçtiğimiz yıl için hazırlanmış olan ÖSYM Kılavuzu dikkate alınarak hazırlanmıştır. Güncel düzenlemelerin yayımlanması ile birlikte bir değişiklik söz konusu olursa yazımız bu bilgiler dikkate alınarak güncellenecektir.

KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği sınavında adaylara sınav sorularını yanıtlamaları için tanınacak toplam süre 2 saat olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.