kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Önlisans Genel Yetenek Soruları ve Cevapları

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Önlisans Genel Yetenek soruları nelerdir? KPSS Önlisans Türkçe ve Matematik soruları ile yanıtlarını adayların aktarımı ile haberimizde sizler için bir araya getirdik.

A+
A-

KPSS Önlisans Genel Yetenek Soruları ve Cevapları

KPSS yani kamu personel sınavı genel yetenek ve genel kültür testleri olarak hazırlanmış bir sınavdır. Yazımızda KPSS Önlisans genel yetenek kısmını yani türkçe ve matematik soru cevaplarını derledik.

Kamu kurumlarına giriş amacıyla gerçekleştirilen ve ön lisans mezunu adayların katılım gösterdiği KPSS Ön Lisans sınavı nedir? KPSS Ön Lisans sınavına kimler katıldı? KPSS Ön Lisans sınavında adaylara neler soruldu? KPSS Ön Lisans sınavı Türkçe soruları ve yanıtları neler? KPSS Ön Lisans sınavında adaylara sorulan matematik soruları ile tahmini cevaplarını haberimizde inceleyebilirsiniz.

KPSS Ön Lisans Sınavı Nedir? KPSS Ön Lisans Sınavına Kimler Katıldı?

Kamu kurumlarında ve kuruluşlarında yer alan kadrolardan, üniversitelerin ön lisans düzeyinde öğrenim veren bölümlerinden mezun durumda bulunan ya da sınavın puan geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek olan adayları için ayrılmış kadrolarına yerleşmek isteyenlerinin katılımıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi sınav KPSS Ön Lisans sınavıdır.

KPSS Ön Lisans sınavına katılan adaylar yukarıda da belirttiğimiz gibi üniversitelerin bu öğrenim düzeyi mezunları ya da öğrencileridir. Daha üst bir öğrenim düzeyinden, yani lisans grubundan ya da yüksek lisans düzeyinden mezun olan adayların bu sınava katılımı ile alakalı ise özel düzenlemeler bulunmaktadır. Lisans mezunu adayların KPSS Ön Lisans sınavına katılıp katılamadığı hususunda daha ayrıntılı bilgilere aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

KPSS Ön Lisans Sınavı Puan Türü Nedir? KPSS Ön Lisans Puanları Kaç Yıl Geçerli?

Kamu kurumlarına yerleşmek isteyen ön lisans mezunu adayların katılımıyla gerçekleştirilen KPSS Ön Lisans sınavında adaylar, sınavda çözmüş oldukları sorulardan elde ettikleri netlerle bir adet puan türlerinin hesaplanmasını sağlamaktadırlar. Bu puan türüne KPSS P93 ismi verilmektedir. KPSS P93 puan türü hesaplanırken adayların çözmüş oldukları testler eşit oranda etkili olmaktadır. KPSS Ön Lisans oturumuna katılan adayların KPSS P93 puan türü ile diğer oturumlardan adayların elde etmiş oldukları puan türlerinin geçerlilik sürelerine dair detaylı bilgilere aşağıda yer verdiğimiz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

KPSS Ön Lisans Sınavı Konuları Nelerdir? KPSS Ön Lisans Kaç Soru ve Kaç Dakika İdi?

KPSS Ön Lisans sınavına katılan adaylara toplam 120 adet çoktan seçmeli usulde soru yöneltilmiştir. Bu çoktan seçmeli 120 adet soruyu yanıtlamak için adayların sahip oldukları süre ise 2 saat 10 dakika yani 130 dakika olmuştur. Adaylara yöneltilen 120 adet soru ise iki ayrı test halinde adaylara sorulmuştur.

Bu testlerden ilki KPSS Ön Lisans Genel Kültür testi, ikincisi ise KPSS Ön Lisans Genel Yetenek testi. Her iki testte de 60 soru bulunmaktadır. Genel Yetenek testinde yer alan 60 soru iki bölüm halinde 30’ar olarak ayrılmıştır ve Türkçe – Matematik derslerinden müteşekkildir. Genel Kültür testi ise Tarih, Vatandaşlık ve Coğrafya olmak üzere üç bölümden oluşmuştur.

osym logo 7

KPSS Ön Lisans Sınavı Genel Yetenek Soruları ve Yanıtları Nelerdir? (ÖSYM)

2020 yılında gerçekleştirilen 25 Ekim 2020 tarihli 2020 KPSS Ön Lisans sınavında adaylara sorulan Genel Yetenek sorularını iki başlık altında değerlendireceğiz. Bu başlıklar 2020 KPSS Ön Lisans Türkçe Soruları ve Yanıtları ile 2020 KPSS Ön Lisans Matematik Soruları ve Yanıtları biçiminde olacak. Soruları adayların sosyal medyamızda, forum sayfamızda paylaşmış oldukları soruları derleyerek bir araya getireceğiz ve yine adayların vermiş oldukları muhtemel yanıtları değerlendireceğiz.

2020 KPSS Ön Lisans Türkçe Soruları ve Yanıtları

1) Ses bilgisi sorusu. – Ünlü türemesi
2) Yazım yanlışı sorusu – Renk renk ayrı yazılacak. Bitişik yazılmış.
3) Noktalama işareti sorusu – Sözü pekiştirmek için konulan virgül yanlış olacak.
4) Can Yücel sorusu – Yalnızlığa uyum sağlamak
5) Merdiven sorusu – Bağını koparıyor.
6) Ses olayı sorusu – Ünsüz düşmesi yoktur.
7) Cümlenin ögeleri sorusu – Özne – Yer tamlayıcısı – zarf tümleci – nesne – yüklem
8) Gramer sorusu – Zarf fiil
9) Sıralama sorusu – II
10) Tavşanların üremesi
11) Siyah boya sorusu – Soluk kalıyor
12) Boşluk doldurma sorusu – Merak – yakınlık ifadeleri
13)

2020 KPSS Ön Lisans Matematik Soruları ve Yanıtları

1) Tek – Çift sorusu – II – III
2) 3 kök 3
3) Açı sorusu – x olacak
4) Radyo sorusu – 4,5
5) Araba park etme sorusu – 1/6
6) Rakamları birbirinden farklı olan – 29
7) Sıralama sorusu – a > c > b
8) Pozitif – Negatif sorusu – Eksi – Eksi – Eksi
9) Sadeleştirme sorusu – 3x
10) Üslü sayı sorusu – 2 üssü 3 olan soru – 2 olacak.
11) ABC hesaplama sorusu – C 6 olacak.
12) Yanıtı 39 olan soru
13) Üçgende benzerlik sorusu – 28 derece
14) f(0) fonksiyon sorusu – 2/5
15) A + B olan soru – 12
16) Ondalıklı kesir sorusu – 111/300 – 0,37
17) 3500
18)

KPSS Ön Lisans soruları ve yanıtlarını adayların bizlere aktarımına dayanarak derlediğimizden yanıtlar ve sorular kesin değildir. Ayrıca yeni bilgiler geldikçe çalışmamız derlenerek ilaveler yapılacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.