kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Sonrası Beklenen A Grubu ve B grubu Memur Personel Alımları

2020 KPSS sonrasında Kurumların yapmayı planladıkları personel alımları, A Grubu – B Grubu memur alımları nelerdir? 2020 KPSS sonrası Kurumların vermeyi planladıkları ilanlar hangileridir? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 2020 oturumları sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirmeyi planladıkları memur alımları, personel alımları neler? 2020 KPSS sonrası hangi kurumlar ilan verecek? 2020 KPSS sonrası hangi kurum hangi unvan için kaç kişilik alım planlıyor? 2020 KPSS sonrası adayların başvuruda bulunabilecekleri iş ilanları nelerdir? Detayları, duyumları ve değerlendirmelerimizi haberimizde bulabilirsiniz.

2020 KPSS Nedir? 2020 KPSS’ye Kimler Katıldı? Hangi Oturumlar Düzenlendi?

2020 yılında kamu kurumlarında çeşitli görevlerde yer almak isteyen adaylar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen 2020 KPSS bir çift yıl olan 2020 için 2019 yılından farklı olarak tüm oturumlarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda 2020 KPSS kapsamında lisans mezunu adaylar hem A Grubu hem de B Grubu kadrolar için 2020 KPSS Lisans oturumuna katılmışlardır. Ayrıca kamu kurumlarında bulunan öğretmenlik kadrolarına girmek isteyen adaylar için 2020 KPSS ÖABT oturumları ile 2020 KPSS Eğitim Bilimleri oturumları gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 2020 KPSS dahlinde B grubu için yapılan diğer oturumlar olan 2020 KPSS Ön Lisans ve 2020 KPSS Orta Öğretim sınavları ve din hizmetleri için gerçekleştirilen 2020 KPSS DHBT oturumları da gerçekleştirilecektir.

2020 KPSS Puan Türleri Nelerdir? 2020 KPSS Puan Türleri Ne İşe Yarıyor?

2020 yılında yukarıda da değindiğimiz gibi hem KPSS A Grubu hem de KPSS B Grubu sınavları gerçekleştirildi. Bu bağlamda adayların 2020 KPSS Lisans oturumuna katılarak elde etmiş oldukları KPSS P3 puanları hem B grubu merkezi ve açıktan atamalarına başvuruda hem de kurumların talep etmesi halinde A Grubu alımlarında kullanılabilecek. Bununla birlikte KPSS Lisans oturumuna ek olarak 2020 KPSS A Grubu oturumlarına katılan adayların hesaplanan KPSS A grubu puan türleri de bu alanda gerçekleştirilecek alımlarda kullanılabilecek. 2020 KPSS Lisans ve 2020 KPSS A grubu oturumlarından ve tüm KPSS oturumlarından elde edilen puanlara dair ayrıntılara aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda erişebilirsiniz;

2020 KPSS Puanları Kaç Sene Geçerli Olacak? 2020 KPSS Puanları Ne Zamana Kadar Kullanılabilecek?

2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS oturumlarına katılan adaylardan bir kısmının hesaplanan puan türleri ÖSYM tarafından uygulanan normal geçerlilik süresine tabi iken, bazı adayların puan geçerlilik süreleri bundan daha kısa tutulmuştur. 2020 KPSS Lisans ve 2020 KPSS A Grubu oturumlarından elde edilen puan türlerinin geçerlilik süreleri başta olmak üzere tüm 2020 KPSS oturumları puan türlerinin geçerlilik sürelerine dair ayrıntılı bilgilere yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda erişebilirsiniz;

osym binasy 15

2020 KPSS Sonuçları Sonrası Yapılması Beklenen Personel Alımları Nelerdir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 2020 sonrasında adaylar kamu kurum ve kuruluşlarının hangi kadroları için alım gerçekleştireceğiniz heyecanla beklemeye koyuldu. 2020 yılının ilk yarısında olması planlanan ancak yaşanan salgın süreci ile askıda kalan alımlarla birlikte 2020 KPSS sonrasında yapılması planlanan kamu personel alımlarını A Grubu ve B Grubu olmak üzere iki ayrı başlık altında değerlendireceğiz.

2020 KPSS Sonrası Beklenen B Grubu Alımları Nelerdir?

2020 KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrası süreçte adayların merkezi atamalar haricinde başvuruda bulunabilecekleri açıktan kurum alımlarını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

2020 kpss sonrasi b gruub 2

2020 KPSS sonrasında kamu kurumlarının b grubu olarak niteleyebileceğimiz kadrolar için yapacakları alımlardan haberlerin en net olduğu iki tanesine tablomuzda yer verdik. Özellikle yeniden KPSS puan şartı getirilen PTT alımlarının 2020 KPSS Ön Lisans puanlarının da ilanından sonra alıma çıkmasını bekliyoruz. Alım sayısının 4000 – 5000 dolaylarında olması da beklentilerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca tabloda yer vermediğimiz PTT Uzman Yardımcılığı alımının da yapılmasını bekliyoruz. A grubu kadro niteliğinde sayılabileceğinden bu kadroya tabloda yer vermedik ancak PTT Uzman Yardımcılığı da verilecek ilanda yerini bulacaktır.

Bunun yanında son olarak 1750 kişilik alım yapılan Ticaret Bakanlığı’nın da özellikle taşra birimlerinde çok ciddi düzeyde personel ihtiyacı bulunuyor. Bu ihtiyaca dayanarak çok kez personel talebinde bulunuldu. Bakanlığın bu durumu değerlendirerek 2020 yılında merkezi atamalarda yaptığı alımların dışında bu açıktan alımları da gerçekleştirmesini ve sayının en az 1500 dolaylarında olmasını bekliyoruz.

Tüm bunların yanında elbette 2020 yılından itibaren merkezi atamalar ile de B grubu kadrolara personel alımı yapılacaktır. Bu kadrolara dair talepler ve bildirimler yapıldıkça çalışmamızda yer vermeye devam edeceğiz.

2020 KPSS Sonrası Beklenen A Grubu Alımları Nelerdir?

2020 KPSS’nin Lisans ve A Grubu oturumlarına katılan adaylar ile 2019 yılından puan sahibi olan adaylar için hesaplanmış olan KPSS A Grubu puanları ile alım yapacak olan pek çok kurum bulunmaktadır. Bu kurumlarda yer alan Uzman Yardımcılığı, Müfettiş Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı, Stajyer Kontrolörlük, Denetçi Yardımcılığı gibi kadrolar için hemen hemen her kurum dönem dönem ihtiyacı dairesinde alımlar gerçekleştirmektedirler.

2019 KPSS Sonrası dönemde de alım yapacağını duyduğumuz, beklediğimiz kurumlara ve unvanlara yer vermiştik. Bu kurumlardan ciddi bir kısmı alımlarını gerçekleştirdiler. Bir kısmı ise özellikle 2019 yılının son günlerinde başlayan pandemi süreci sonrası getirilen esnek çalışma, seyahat vb. sınırlamalar sebebiyle alımlarını askıya almak durumunda kaldılar. Bu kurumların talep etmiş oldukları kadroları ve yapmayı planladıkları alımları 2020 KPSS sonrası dönemde yapacaklarını öngörmekteyiz. O yüzden öncelikle 2019 KPSS sonrası tablolarımızı bi anımsayalım.

2019 kpss sonrasi wm

Bu tabloda yer vermiş olduğumuz alımlardan Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcılığı, İl Planlama Uzman Yardımcılığı, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı dışında kalan tüm ilanlar geldi ve alım süreçleri ya tamamlandı ya da devam etmekte. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın diğer alımlarınınsa süreçleri başlamadı ancak Sayın Bakan Berat Albayrak tarafından duyuruldu ve süreçlerin başlaması bekleniyor.

Aynı dönemde yapmış olduğumuz güncelleme ile hazırladığımız yeni tablomuz ise şu şekildeydi;

2019 kpss sonrasi

Bu tabloda yer alan alımlardan ise yine İl Planlama Uzman Yardımcılığı, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı ve GSB Müfettiş Yardımcılığı alımları gelmedi. Kalan tüm alımların ilanları yayınlandı ve alım süreçleri ya başladı ya başlamak üzere. Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı ilanı 22 Ekim 2020 tarihinde verildi ve süreci başladı. Diğer alımları ise beklentilerimiz doğrultusunda 2020 KPSS sonrası alım beklenti tablomuza ilave ettik. Şimdi gelelim güncel duruma.

2020 kpss sonrasi a grubu 1 1 1

2020 KPSS sonrası beklediğimiz A Grubu kariyer meslek alımlarına dair bu ilk tablomuzda yer alan alımlardan iki tanesi yazımızın ve tablomuzun hazırlanmaya başlandığı tarih olan 11 Ekim 2020 tarihinden sonra ilan edildi ve süreçleri başlıyor. Bunlar Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı ile İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı alımları. Bu alımların ilanlarına aşağıda yer alan yönlendirmeler ile erişebilirsiniz;

Şimdi dilerseniz alımları değerlendirmeye kurum kurum devam edelim.

2020 – 2021 Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Alımları Ne Zaman Yapılacak?

2020 yılında 2020 KPSS sonuçları sonrası yapılacağı bizzat Bakan tarafından ilan edilen Gelir Uzman Yardımcılığı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı, Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımlarının 2020 yılı bitmeden evvel başlamasını bekliyoruz. Bu beklentimizi kuvvetlendiren bize gelen haberlerden ilki Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı alım süreci konusunda Bakanlığın acele ettiği yönünde. Ayrıca bu kadro için YDS şartının olma ihtimalinin, olmama ihtimalinden fazla olduğu da gelen haberler arasında.

Buna ek olarak Gelir Uzman Yardımcılığı konusunda da önümüzdeki günlerde başlayacak olan yapılandırma ve vergi affı süreçlerinde personel ihtiyacının artacak olması süreci hızlandıracaktır. Bekir Bey’in de işaret ettiği Aralık ayında sürecin başlamasını bekliyoruz. Bakanın 1000 kişi olarak duyurduğu alım sayısı konusunda şu an ilgili duyuruyla bağlıyız. Ancak yapılandırmadan kaynaklı ihtiyaçlar ve hemen hemen her birimin daha fazla personel ihtiyacı olduğuna dair bildirimlerin dikkate alınmasıyla bu sayı artırılabilir ya da 2021 döneminde çok gecikmeden bir alım daha yapılabilir. Durum netleştikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bakan tarafından duyurmayan ancak bizim iki senedir tablolarımızda yer verdiğimiz Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı ile Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımlarından ilki geldi. Diğer için de yeni kurulan kurumlar, diğer kurumların ısrarlı talepleri MHUY ihtiyacını net bir biçimde ortaya koymaktadır. Kurumun 2019 eğitim programında da yer verdiği MHUY kadrosu pandemi süreci sebebiyle alımı sarkmış kadrolardan birisi. 2020 KPSS sonrası süreçte bu kadro için de taleplerin dikkate alınmasını ve alımın gerçekleştirilmesini bekliyoruz

2020 – 2021 İçişleri Bakanlığı Personel Alımları Ne Zaman Yapılacak? 

2019 KPSS sonrası dönemde duyurmuş olduğumuz alımlar içerisinde yer alan Dernekler Denetçi Yardımcılığı için o dönem talep edilen kadro sayısından daha düşük bir alım yapılmıştı. 2020/2 alımı ile Bakanlık bu kadroya dair ihtiyacını tamamlamış oldu. Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın Uzman Yardımcılığı ve İl Planlama Uzman Yardımcılığı kadroları için de talepte bulunduğunu ve alım planladığını belirtmiştik. Ancak bu kadrolardan Uzman Yardımcılığı için düşük sayıda bir izin verilmiş ve alım gerçekleştirilmişti. Bu kadro için de Dernekler Denetçi Yardımcılığı kadrosunda olduğu gibi bir tamamlama yapılacağı, dolayısıyla Bakanlığın bir alıma daha çıkacağı bize gelen bilgiler arasında. Ayrıca geçtiğimiz yıl alım yapılmayan ancak Bakanlığın izin talep ettiği İl Planlama Uzman Yardımcılığı için de 2020 KPSS sonrası dönemde alım gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Taşra birimlerinde görev yapan bu kadro için de birimler taleplerini Bakanlığa, Bakanlık da üst birimlere iletti. İznin verilmesi durumunda bu alımın da yapılmasının önünde herhangi bir engel görünmüyor. Göç İdaresi de ihtiyacı yüksek olan Kurumlardan. Özellikle taşrada ki ihtiyaca yönelik olarak yapılacağını duyurduğumuz alımlar geçen yıl gerçekleşti. Bu yıl için de taleplerin değerlendirildiği ve geçtiğimiz yıl kadar yüklü olmasa da alım planladığı bize ulaşan bilgiler arasında yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı teftiş kurulu oluşturulduktan sonra açıktan ve İİBF mezunu adaylar arasından alım yapma imkanı doğmuştu. Bu imkan dahilinde Bakanlık henüz alım gerçekleştirmedi. 2019 KPSS sonrası dönemde pandemi araya girmeseydi yapılmasını beklediğimiz alımlardandı. Bu planlamanın 2020 KPSS sonrası dönemde hayata geçmesini bekliyoruz. Yine benzer şekilde geçtiğimiz yıl kadro talebinde bulunan GSB’nin Müfettiş Yardımcılığı alımının da bu dönemde yapılmasını beklemekteyiz.

2020 kpss sonrasi a grubu 2 2

*Kamu İhale Kurumu ve Kamu Gözetimi Kurumu sehven iki kez yazılmıştır. 

Tablomuzun ikinci kısmında yer alan alımları da kurum kurum inceleyelim.

2020 – 2021 Ticaret Bakanlığı Personel Alımları Ne Zaman Yapılacak?

2020 KPSS sonrası alım yapmasını beklediğimiz bir diğer kurum da Ticaret Bakanlığı. Bakanlık 2020 yılı için alım planlamış, kadro taleplerinde bulunmuştu. Bu kadrolar içerisinde 2015 yılından beri alım yapılmayan Denetmen Yardımcılığı da yer buldu. Ürün Denetmenliği mesleği ile bir araya gelen, iş yükü artan ve personel ihtiyacı hasıl olan bu kadroya ilave olarak Bakanlık Uzman Yardımcılığı ve Müfettiş Yardımcılığı alımlarını da planlıyor. Daha fazla kadro için talepte bulunan Bakanlığın alımları bölerek yapması da söz konusu olabilir. Bu nedenle kadro sayılarına tablomuzda talep edilenin altında yer verdik.

2020 – 2021 Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu Personel Alımları Ne Zaman Yapılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bildiğiniz üzere alım konusunda belirsizliği en yüksek kurumlardan bir tanesi. O nedenle alım takvimleri konusunda isabetli yorum yapmakta en zorlandığımız kurum durumunda. Özellikle yazılısı 2017’de yapılmış olan bir İş Müfettiş Yardımcılığı sürecinin 2020 yılının sonuna gelmemize rağmen halen tamamlanmamış olduğunu düşününce söylediğimiz şeylerin tahminden öteye gidemeyeceği aşikar olmaktadır. Buna rağmen duyum, haber ve tahminlerimizi sizler için bir araya getirdik.

Bakanlığın Uzman Yardımcılığı kadrosu için alım planı yaptığı bize gelen güçlü duyumlar arasında. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da Müfettiş Yardımcılığı kadrosuna ihtiyacı dairesinde bir alım planı yapması söz konusu. Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sayın Mustafa Apaydın puan türlerine Çalışma Ekonomisi içeren puanların ilave edilmesi konusunu değerlendireceklerini dile getirdi. O yüzden bu alımla birlikte ilave puan türleri görmemiz de muhtemel. Kurumun taşra denetim kadrosu olan Denetmen Yardımcılığı için de ihtiyaçlar Başkanlığa iletildi. Talep dairesinde 400 dolaylarında alım yapılmasını bekliyoruz. Ancak Kurumun bu sayının yarısına kadar bir azaltma yapması da konuşulan konular arasında. Bu durum da netliğini ancak ilana yakınlaşıldığında kazanacaktır. Süreç içerisinde bilgilere ve haberlere dayalı olarak sizlere güncel aktarımda bulunacağız.

İşkur’un İstihdam Uzman Yardımcılığı kadrosu için 60 kişilik bir talepte bulunduğunu ve YDS şartını da kaldırarak alıma çıkacağını sizlere duyurmuştuk. Nitekim sayı dışında kalan her şey gerçekleşti. Kurumun halen 30 dolayında personel ihtiyacı bulunuyor. Bu ihtiyacı 2020 KPSS sonrası dönemde tamamlamasını bekliyoruz.

2020 – 2021 Üst Kurulların Personel Alımları Ne Zaman Yapılacak?

Yukarıda yer verdiğimiz üst kurullardan Kamu İhale Kurumu’nun geçtiğimiz yıl talep etmiş olduğu personel alımı gerçekleştirilememişti. Bu yıl yapılmasını bekliyoruz. Kamu Gözetimi Kurumu kısa süre evvel personel alım yönetmeliğini güncelledi ve bir alım hazırlığı içerisinde. Yeni kurulan SEDDK’nın kuruluş mevzuatına ek cetvelde 50 adet Uzman Yardımcılığı kadrosu yer aldı ve bu alımın tek parça ya da iki parça halinde bu dönemde yapılmasını bekliyoruz. Bunlara ek olarak tabloda yer verdiğimiz diğer üst kurulların da 2020 KPSS dönemi sonrasında alıma çıkmasını bekliyoruz. SPK ve BDDK’nın da 2020 – 2021 dönemi için planlamaları olduğuna dair bilgilere eriştik ancak bu planlar netleşmiş değil. Zayıf haberler olduğundan tablomuzda yer vermedik.

Son olarak tablomuzda yer verdiğimiz Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Uzman Yardımcılığı için 2020 sonu – 2021 başı için hazırlık yaptığı bilgisi mevcut. Yeni ihdas edilen daha doğrusu unvan değişikliği yapılan Milli Emlak Denetmen Yardımcılığı için de Bakanlığın hazırlıklarını yaptığı ve ilk fırsatta alıma çıkacağı bize gelen bilgiler arasında.

Tüm bu kadrolar şartlarına, maaş bilgilerine ve diğer detaylara sitemizde arama yaparak erişebilirsiniz.

2020 KPSS Sonrası Kurum Sınavları hakkında daha detaylı bilgileri paylaştığımız ve anlık bilgi güncellemeleri yaptığımız FORUM başlığımız erişmek için Tıklayınız!

Yorumlar

  1. İlksy kirax Avatar İlksy kirax dedi ki:

    Btk ya alim olacakmi acabs