kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 YDS e-YDS Takvimi Sınav Konuları ve Soru Dağılımları (ÖSYM)

2020 YDS Yabancı Dil Sınavı konuları nelerdir? 2020 e-YDS sınav konuları nelerdir? Soru dağılımları nasıldır? Kaç çeşit YDS vardır? Hangi kurumlar YDS istiyor? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından, Kurumların çeşitli unvan ve pozisyonlara giriş için talep ettiği yabancı dil yeterliğini ispat etmek isteyen adayların katılımı için düzenlediği Yabancı Dil Sınavı YDS konuları nelerdir? 2020 YDS konuları ve soru dağılımı nasıl? ÖSYM tarafından 2020 yılında kaç tane Yabancı Dil Sınavı gerçekleştirilecek? Hangi Kurumlar YDS puanı istiyor? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

YDS Nedir? Kaç Çeşit YDS Vardır? 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen iki çeşit YDS bulunmaktadır. Bunlardan birincisi diğer sınavlarda olduğu gibi kağıt ortamında gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı YDS, ikincisi ise farklı bir sistemle elektronik ortamda yani bilgisayar sistemi üzerinden gerçekleştirilen Elektronik Yabancı Dil Sınavı yani e-YDS’dir.

ÖSYM Yabancı Dil Sınavı YDS Senede Kaç Kez Yapılmaktadır?

Yabancı dil sınavları yani YDS ÖSYM tarafından iki farklı biçimde uygulanır demiştik. Bu iki farklı uygulama biçiminin farklı uygulama prosedürleri ve dolayısıyla zahmetleri olduğundan farklı sayılarda ifa edilmektedirler. 2020 yılı için ÖSYM’nin yayınlamış olduğu sınav takviminde toplam 2 adet YDS Yabancı Dil Sınavı, 15 adet de e-YDS Eletronik Yabancı Dil Sınavı yer almıştır. YDS sürecinde hazırlık yapan adayların çoğunluğu İngilizce sınavı için bu hazırlıklarını sürdürmektedirler. Ancak ÖSYM’nin gerçekleştirdiği e-YDS’lerin tamamı İngilizce oturumu değildir. Bu bağlamda adayların hazırlık takvimlerini belirlerken gerçekleştirilecek sınavların hangi dil için olduğunu takip etmeleri önem arz etmektedir.

Bunun yanında ÖSYM 2020 yılı sınavlarından itibaren; Bulgarca, Yunanca, İtalyanca, İspanyolca, Farsça dilleri için yalnızca e-YDS uygulayacak, kağıt ortamında ayrıca sınav gerçekleştirmeyecektir.

2020 yılında iki sınav olarak gerçekleştirilecek olan YDS’nin ilki daha geniş kapsamda dillerden gerçekleştirilecekken, YDS/2’nin kapsamı daha dar tutulmaktadır. Bunun yanında YDS’de Arapça, Almanca, Bulgarca, Yunanca, Rusça, İtalyanca, İspanyolca, İngilizce, Fransızca, Farsça dillerinden yapılan sınavlarda adaylara çoktan seçmeli sorular sorulurken, bunlar dışında yapılacak sınavlarda adaylardan metin çevirisi yapmaları talep edilmektedir.

2020 yılında gerçekleştirilecek olan Yabancı Dil Sınavı oturumlarının takvimi ise şu şekildedir;

Sınav Tarih
YDS/1 27 Eylül 2020
Sınav Dil Tarih
eYDS/1 İngilizce 25 Ocak 2020
eYDS/2 İngilizce 15 Şubat 2020
eYDS/3 İngilizce 14 Mart 2020
eYDS/4 Farsça 20 Haziran 2020
eYDS/5 İspanyolca İtalyanca 21 Haziran 2020
eYDS/6 Yunanca Bulgarca 27 Haziran 2020
eYDS/7 Almanca Fransızca 28 Haziran 2020
eYDS/8 İngilizce 4 Temmuz 2020
eYDS/9 Arapça Rusça 22 Ağustos 2020
eYDS/10 İngilizce 29 Ağustos 2020
eYDS/11 İngilizce 17 Ekim 2020
eYDS/12 İngilizce 14 Kasım 2020
eYDS/13 İngilizce 19 Aralık 2020

Yabancı Dil Sınavı YDS Kaç Soru Kaç Dakika?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı YDS’de adaylara sorulan soru sayısı toplam 80 adettir. Bu 80 soruyu adayların yanıtlamaları için onlara tanınan süre ise 3 saat yani 180 dakikadır.

2020 YDS Konuları Nelerdir? 2020 YDS Soru Dağılımları Nasıldır?

2020 yılında gerçekleştirilecek olan ve çoktan seçmeli usulde uygulanacak diller için yapılan Yabancı Dil Sınavı YDS’de adaylara aşağıdaki konu başlıklarından yanlarında belirteceğimiz sayılarda sorular yöneltilecektir;

2020 YDS Birinci Bölüm – Gramer – Toplam 16 soru

Vocabulary (Kelime Bilgisi): Bu kısımda adaylara toplam 6 adet soru yöneltilmektedir ve aşağıdaki alt konulardan oluşmaktadır.

  • Noun – İsim
  • Verb – Fiil
  • Adjective – Sıfat
  • Adverb – Zarf
  • Phrasel Verb – Takım Fiil

Kalan 10 soruluk kısımda ise adaylara Tense (Zaman), Connector (bağlaç) ve Preposition (edat) vb. konulardan gramer soruları yöneltilmektedir.

2020 YDS İkinci Bölüm – Cloze Test (Boşluk doldurma) – 10 soru

Burada adaylara verilen iki paragrafta yer alan boşlukları anlamlı bir biçimde dolduracakları kelimelerden doğru olanı seçmeleri istenir. Bu kısımda genellikle iki paragraf vardır ve bu iki paragraf için 5’er adet soru bu bağlamda oluşturulmuştur.

2020 YDS Üçüncü Bölüm – Cümle Tamamlama – 10 soru

2020 YDS Dördüncü Bölüm – Çeviri – 6 soru

ÖSYM’nin adaylara yöneltmiş olduğu 6 çeviri sorusunun 3 tanesi Türkçeden sınavın konusu olan dile diğer üç tanesi ise sınav konusu dilden Türkçeye çeviri biçimindedir.

2020 YDS Beşinci Bölüm – Paragraf – 20 soru

Paragraflardan anlamlı sonuçlara varmayı ölçen bu kısımda adaylara genel olarak toplam 5 tane paragraf verilmektedir. Bu beş paragraf genellikle bilimsel makalaler, akademik çalışmalar vb. yerlerden alıntılanmaktadır ve teknik kelime bilgisi gerektirebilmektedir. 5 paragrafın her birisi için adaylara dört adet soru sorulmaktadır.

2020 YDS Altıncı Bölüm – Diyalog Tamamlama – 5 soru

2020 YDS Yedinci Bölüm – Anlamdaş Cümleler – 4 soru

2020 YDS Sekizinci Bölüm – Paragraf Tamamlama – 4 soru

2020 YDS Dokuzuncu Bölüm – İlgisiz Cümle Bulma – 5 soru

KPSS için YDS Şart MI?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS‘ye girecek olan adayların YDS’ye girmeleri gerekip gerekmediğine dair detaylı bilgileri bulabileceğiniz yazımıza aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabilirsiniz;

Yabancı Dil Sınavı’na dair önerileri incelemek ve diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.