kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

Düzenlenecek olan KPSS A Grubu Kamu Yönetimi testi sınav konuları nelerdir? KPSS Kamu Yönetimi soru dağılımı nasıl? Haberimizde.

A+
A-

KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM) hakkında bilgi verdiğimiz bu yazımızda aklınıza takılanların cevaplarını bulabilirsiniz.

ÖSYM’nin gerçekleştireceği KPSS A Grubu sınavında ilk gün sabah oturumunda yer alan Kamu Yönetimi testi konuları nelerdir? KPSS A Grubu Kamu Yönetimi testi sorularının dağılımı nasıl?  KPSS A Grubu sınavı Kamu Yönetimi Puan türleri nelerdir? Kamu Yönetimi testi KPSS A Grubu puanlarında ne kadar etkili olmaktadır? KPSS A Grubu Kamu Yönetimi testine dair detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu Kamu Yönetimi Testi Nedir? Kimlerin KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Testi Çözmesi Gerekir?

Gerçekleştirilecek olan ve her sene düzenli olarak gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin A Grubu oturumlarına kamu kurumlarında yer alan kariyer mesleklere girmek isteyen adaylar katılım göstermektedirler. Bu kapsamda KPSS A Grubu sınavında yer alan Kamu Yönetimi testine ise yine kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan Uzman Yardımcılığı, Müfettiş Yardımcılığı, Denetçi Yardımcılığı gibi kadrolara girmek isteyen adaylar katılacaklardır. Bu adaylar özellikle İçişleri Bakanlığı gibi kurumların genele açtığı ilanlara ya da diğer Kurumların Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi bölümü mezunlarına özel olarak açtıkları ilanlara başvuru imkanına sahip olmaktadırlar.

KPSS A Grubu sınavına katılacak olan adayların mesul oldukları diğer oturumlara dair detaylı bilgilerin yer aldığı çalışmamıza aşağıda yer alan bağlantı yardımıyla ulaşabilirsiniz;

KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Testi Puan Türleri Hangileridir?

Gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu oturumuna katılacak olan adayların çözecekleri Kamu Yönetimi testi toplam 7 tane puanın hesaplanmasında etkili olmaktadır. KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Testinin hesaplanmasında etkili olduğu puan türlerindeki etkisi en düşük %15, en yüksek ise %60 oranında olmaktadır. 

KPSS A Grubu Oturumunda yer alan Kamu Yönetimi testinin etkili olduğu puan türleri ile testin yüzde kaç etkili olduğuna dair bilgileri aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Puan Ağırlık
KPSSP6 %30
KPSSP9 %15
KPSSP29 %60
KPSSP30 %50
KPSSP31 %40
KPSSP32 %30
KPSSP33 %25

KPSS A Grubuna Kamu Yönetimi veya diğer testlerden katılacak olan adayların hesaplanacak olan tüm puan türleri ile bu puan türlerinin hesaplanmasında hangi testleri yüzde kaç etkili olduğuna dair detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşacağınız çalışmamızda göz atabilirsiniz;

kamu yonetimi

KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Testine Kaç Aday Katıldı? KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Testi Net Ortalaması ile Standart Sapması Ne Kadar?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS A Grubu Kamu Yönetimi testinde adaylara sorulan soru sayısını, sınava katılan aday sayısını, adayların net ortalaması tutarını ve standart sapma oranını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Soru Sayıları Standart Sapmalar Ortalama Net Katılan Aday
40 5,472 9,341 44.875

KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Sınavı Konuları Nelerdir? KPSS A Grubu Kamu Yönetimi Testi Soru Dağılımı Nasıl?

 Gerçekleştirilecek olan ve a grubu kariyer meslek kadrolarına girmek isteyen adayların katılımı ile gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu Kamu Yönetimi testinde adaylara toplam 40 adet soru sorulacaktır. Adaylara Kamu Yönetimi testi altında sorulacak olan 40 soru için toplam 50 dakika süre tanınacaktır.

KPSS A Grubu Kamu Yönetimi testi konularını ve sorulara dağılımını aşağıda inceleyebilirsiniz;

image 176

*KPSS A Grubu Kamu Yönetimi testinde yer alan sınav konuları ile bunların dağılımına ilişkin bilgilere yer verdiğimiz çalışmamızda bulunan bilgiler ÖSYM’nin güncel bilgilerine dayalı olarak düzenlenmiştir. ÖSYM tarafından yenilikler yapılması durumunda çalışmamız güncellenerek doğru bilgiler yer almaya devam edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.