kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS Lisans Matematik Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2021 yılında ÖSYM tarafından düzenlenecek olan 2021 KPSS Lisans oturumunda yer alan Genel Yetenek testi Matematik dersi konuları nelerdir? Soru dağılımı nasıldır? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenmesi planlanan 2021 KPSS Lisans sınavında adayların çözecekleri 2021 KPSS Lisans Matematik dersi konuları nelerdir? 2021 KPSS lisans matematik soru dağılımı nasıldır? 2021 KPSS lisans matematik konu dağılımı ne şekildedir? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

2021 KPSS Lisans Sınavı Kimleri Kapsıyor? 2021 KPSS Lisansa Kimler Girecek? 

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin lisans düzeyinde mezun olan adaylar için gerçekleştirilen oturumu olan 2021 KPSS Lisans oturumu 2021 yılının tek yıl olması sebebiyle yalnızca Öğretmen adaylarını ve A Grubu adaylarını kapsamaktadır.

Yalnızca çift yıllarda düzenlenen KPSS Lisans sınavlarında alınan puanlar adaylar tarafından B grubu memurluk atamalarında kullanılabilmektedir. ÖSYM’nin tek yıl – çift yıl sistemi olarak adlandırabileceğimiz bu sistemin detaylarına, neden böyle bir ayrımın söz konusu olduğuna dair detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme sayesinde erişebilirsiniz;

2021 KPSS Lisans Sınavı Konuları Nelerdir? Soru Sayısı Kaçtır?

2021 yılında ÖSYM tarafından düzenlenmesi planlanan ve lisans düzeyinde mezun olan adayların katılım göstereceği 2021 KPSS Lisans oturumunda adaylara toplam 120 adet soru yöneltilecektir. Bu 120 adet sorunun 60 tanesi Genel Kültür testi altında, 60 tanesi ise Genel Yetenek testi altında olacaktır. 2021 KPSS lisans sınavında yer alan 120 adet çoktan seçmeli – test sorusunu çözmek için adayların toplam süresi ise 130 dakika olacaktır. 2021 KPSS Lisans oturumunda adayların karşı karşıya oldukları tüm sınav konularını bir arada incelemek ve daha detaylı bilgiler için aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

2021 KPSS Lisans sınavının Genel Yetenek kısmında adaylara toplam 30 adet matematik sorusu yöneltilecektir. Bu 30 soru aynı zamanda geometri ve sayısal mantık sorularınızı da kapsamaktadır.

2021 KPSS Lisans Matematik Konuları ve Soru Dağılımı

2021 KPSS Lisans oturumunda yer alan Genel Yetenek testi içerisinde yer alan ve 30 soru içeren Matematik dersinin konuları ve soru dağılımı aşağıdaki şekildedir;

Temel Kavram ve Kural Soruları; Bu kısımda adaylara

-Matematiğin Temel Kavramları ile Çözümleme – 3 ilâ 4 soru
-Bölünebilme Kuralları, Bölme, Asal Çarp. Ayırma, Ekok ve Ebob Konuları – 1 ilâ 2 soru

Sayılar ve İlişkili Konulardan Sorular; Adaylara bu başlık altında yer alan konulardan kendi içerisinde değişen sayılarda sorular yöneltilmektedir. Ancak adaylara hemen her konu başlığından bir bazı yıllarda da iki soru yöneltilmiştir.

-Rasyonel Sayılar
-Ondalıklı Sayılar
-Üslü Sayılar
-Köklü Sayılar
-Mutlak Değer
-Basit Eşitisizlikler
-Faktöriyel
-Çarpanlara Ayırma
-Oran ve Orantı
-Denklem Çözümleri

Problem Soruları; Adaylara dokuz problem konu başlığından toplam 6 ilâ 7 soru yöneltilmektedir.

-Hareket Problemleri
-İşçi Problemleri
-Sayı Problemleri
-Kesir Problemleri
-Havuz Problemleri
-Hareket Problemleri
-Karışım Problemleri
-Yüzde, Faiz ve Kâr Zarar Problemleri
-Grafik Yorumlama Problemleri

Diğer Sorular; Yukarıda sıraladığımız konuların yanında yine Matematik konu başlığı içerisinde yer alan diğer konular ise şu şekildedir.

-Kümeler
-İşlem
-Modüler Aritmetik
-Bağıntılar ve Fonksiyonlar
-Kombinasyon – Permütasyon – Olasılık

Sayısal Mantık Soruları: Son yıllarda adaylara sıradan matematik sorularının yanında Sayısal Mantık soruları da yöneltilmektedir. Bu kısımda adaylara sayısal mantık ile şekil yeteneği soruları yöneltilmektedir. Yaklaşık 5 ilâ 6 soru mantık kapsamında adaylara yöneltilmektedir.

2021 KPSS Lisans Puan Türleri Kaç Sene Geçerli?

2021 KPSS Lisans oturumu tek yılda gerçekleştirildiğinde B Grubu merkezi atamalarını ve açıktan alımlarını kapsamamaktadır. A Grubu adayları ile öğretmen adayları içinse sınavda yapılan netler atanmaları için kullanılabilmektedir. 2021 KPSS Lisans oturumunda alınacak olan puan türlerinin geçerliliğine dair detaylı bilgilere aşağıda yer alan çalışmamızda erişebilirsiniz;

2021 KPSS Lisans sınavına dair merak ettiğiniz her şeyi sormak ve sınava hazırlık sürecini diğer adaylarla birlikte yürütmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.