kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS Lisans Tarih Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2021 yılında ÖSYM tarafından yapılması planlanan 2021 KPSS Lisans sınavı Genel Kültür testinde yer alan tarih dersi sınav konuları nelerdir? Soru dağılımları nasıldır? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin lisans düzeyinde mezun bulunan adaylar için 2021 yılında düzenlemeyi planladığı 2021 KPSS Lisans sınavının Genel Kültür testinde yer alan tarih dersi sınav konuları nelerdir? 2021 KPSS Lisans tarih konuları ve soru dağılımları nasıldır? 2021 KPSS Lisans genel kültür tarih kısmı kaç soru? 2021 KPSS Lisans zor mu? Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

2021 KPSS Lisans Sınavına Kimler Girebilecek? 2021 KPSS Lisans Sınavı Nedir? Neden Düzenleniyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin her yıl on binlerce adayın memur olma hayallerini gerçekleştirebilmesi için ilk basamak olarak düzenlediği merkezi sınav olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin üniversitelerin lisans düzeyindeki programlarından mezun olan ya da puan geçerliliği devam ederken mezun olabilecek durumda olan adayların katılım gösterdiği oturumu olan KPSS Lisans sınavı 2021 yılında da aynı hayal ve hedeflere sahip adayların katılımı için gerçekleştirilecektir. 2021 KPSS Lisans sınavı, KPSS Lisans oturumu her sene düzenleniyor olmasına rağmen, 2021 yılının tek yıl yani son hanesi tek rakam olan bir yıl olması sebebiyle daha dar bir yelpazede katılım imkanı sunacaktır. Bunun sebebi ÖSYM’nin KPSS için en temel bağlamda yapmış olduğu A Grubu ve B Grubu ayrımıdır. Bu grupların karşılığı olan kamu kurum ve kuruluşu kadrolarına atanacak olan adayların B Grubu kadrolar için tek yıllarda katılacakları KPSS Lisans sınavından elde edecekleri puanların ne yazık ki geçerliliği ve kullanılma imkanı bulunmamaktadır. ÖSYM’nin KPSS için uygulayageldiği bu tek yıl – çift yıl ayrımına dair çok daha detaylı bilgiler edinebilmek için aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızı inceleyebilir, aklınıza takılan sorulara yanıtlar arayabilirsiniz;

2021 KPSS Lisans sınavı bu noktada 2021 yılının tek bir yıl olması sebebiyle A Grubu adaylarına ve Öğretmen Adaylarına yönelik olarak gerçekleştirilecek bir sınav olacaktır. Bu adayların da bu sınavdan yapmış oldukları netlerin, atanmalarına esas teşkil edecek olan puan türlerinin hesaplanmasında yeterli olması söz konusu değildir. Bu adaylar 2021 KPSS Lisans oturumuna ilave olarak kendilerini alakadar eden diğer oturumlara da katılmak zorundadırlar. Bu oturumlar Öğretmen adaylarının tamamı için 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumu ve öğretmen adaylarının bir kısmı için 2021 KPSS ÖABT oturumlarıdır. A Grubu adayları içinse 2021 KPSS Lisans oturumuna ek olarak katılmaları gereken oturumlar 2021 KPSS A Grubu sınavı oturumlarıdır. Öğretmen adaylarının kendi içlerinde iki farklı puan türü hesaplanacak iken, A Grubu adayları için kırktan fazla hesaplanabilecek puan türü bulunmaktadır. Bu puan türlerinin tamamını ve 2021 KPSS Lisans oturumu puan türlerini, hesaplanma şekillerini aşağıda yer verdiğimiz yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

tarih

2021 KPSS Lisans Sınavı Kaç Dakika? 2021 KPSS Lisans Kaç Sorudan Oluşmaktadır?

2021 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin lisans mezunu olan ve temelde öğretmenlik ile A Grubu kadrolara atanmak isteyen adaylar için düzenleyeceği 2021 KPSS Lisans sınavında adaylara toplam 120 adet test sorusu yöneltilmektedir. Bu 120 soru iki testten oluşmaktadır ve bu testler de kendi içlerinde farklı derslere bölünmektedir. 2021 KPSS Genel Kültür testi içerisinde kendisine yer bulan tarih dersinden adaylara yöneltilecek olan soru sayısı ise 27’dir. Adayların toplam 120 adet soruyu yanıtlayacakları 2021 KPSS Lisans sınavının süresi ise 2 saat 10 dakika olacaktır.

2021 KPSS Lisans Tarih Konuları Nelerdir? 2021 KPSS Lisans Tarih Soru Dağılımı Nasıldır?

2021 yılında gerçekleştirilmesi planlanan 2021 KPSS Lisans sınavında adaylara sorulacak olan 120 adet çoktan seçmeli sorunun 27 tanesi tarih dersinden yöneltilmektedir. Bu 27 soru Genel Kültür başlığı altında yer almaktadır ve aşağıda yer alan konulardan oluşmaktadır.

Osmanlı Devleti Öncesi Türk Devletlerinin Tarihi;
-İslamiyet Öncesi Türk Devletleri konusu
-İlk Müslüman Türk Devletleri konusu
-Tüm bu devletler ile alakalı siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler

(Bu konulardan ortalama 3 soru sorulmaktadır)

Osmanlı Devleti Tarihi;
-18. ve 20. yüzyıllar arasında yaşanan siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler

(Bu konulardan ortalama olarak 9 soru sorulmaktadır)

-20. yüzyılın başından – 20. yüzyıl ortalarına kadar Osmanlı Devleti
-Osmanlı Devleti yıkılışından, II. Dünya Savaşı sonuna kadar Türkiye tarihi ve siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler
-Atatürk İlkeleri ile İnkılap Tarihi konusu

(Bu konulardan ortalama olarak 12 soru sorulmaktadır)

Çağdaş Türk Tarihi ve Çağdaş Dünya Tarihi

20. yüzyılın başından bugüne dek Dünya Tarihi’nde yaşanan siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler
-II. Dünya Savaşı’ndan bugüne dek Türkiye Tarihi’nde yaşanan siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler

(Bu konulardan ortalama olarak 3 soru sorulmaktadır)

2021 KPSS Lisans sınavı tarih dersi konularına hazırlık yürütmek ve diğer hazırlık yürüten adaylar ile iletişim halinde olabilmek için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.