kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS Sınav Ücretleri Düşürülmeli ve KPSS Her Şehirde Yapılmalı!

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan 2021 KPSS sınav ücreti ne kadar? Sınav hangi illerde yapılıyor? Detaylar ve adayların itirazları haberimizde.

A+
A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından 2021 senesinde gerçekleştirilecek olan ve kamu kurumlarında çalışmayı dileyen çok sayıda adayın katılımına sahne olacak olan 2021 KPSS kapsamında hangi oturumlar düzenlenecek? 2021 KPSS sınav ücretleri ne kadar olacak? 2021 KPSS sınav ücretleri yüksek mi? 2021 KPSS oturumları hangi şehirlerde düzenlenecek? 2021 KPSS neden her şehirde düzenlenmiyor? 2021 KPSS oturumlarının ücreti ve oturumların düzenlendiği şehirlere dair bilgiler ile adayların bu konulardaki itirazlarını haberimizde bulabilirsiniz.

2021 KPSS Kapsamında Hangi Oturumlar Gerçekleştirilecek?

2021 yılında düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavında 2020 senesine göre biraz daha dar kapsamlı bir sınav gerçekleştirilecek. Bu noktada 2021 KPSS kapsamında lisans düzeyinde mezun olan ve kamu kurumlarında çalışmayı hedefleyen adaylar için 2021 KPSS Lisans oturumunun düzenlenmesiyle 2021 KPSS süreci açılmış olacak. Bu oturuma Lisans mezunu adayların tamamı istisnasız şekilde katılacak. Ancak 2020 KPSS Lisans oturumunda olduğu gibi bu oturumda adayların alacakları puanların B grubu olarak nitelendirilen kadrolara atanmak için herhangi bir faydası olmayacak. 2021 KPSS Lisans oturumu 2021 yılı için adayların bu oturuma ek olarak katılacakları diğer oturumlarla birlikte bir anlam ifade etmektedir. Bu noktada iki tip aday karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan ilki 2021 KPSS Öğretmenlik adayları, diğeri ise 2021 KPSS A Grubu adaylarıdır. 

2021 KPSS oturumları kapsamında öğretmen adaylarının lisans oturumuna ek olarak katılmaları gereken ilk oturum 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumu olacaktır. Bu oturum 2021 KPSS Lisans oturumu ile aynı gün içerisinde gerçekleştirilecektir ve tüm öğretmen adaylarının istisnasız katılmaları gerekmektedir. Bununla birlikte öğretmen adaylarının bazıları 2021 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT oturumuna da katılacaklardır. Bu oturuma katılacak olan alan sınavına tabi öğretmen adaylarının hesaplanacak olan puan türleri, yalnızca lisans ve eğitim bilimleri oturumuna katılacak olan adayların puan türlerinden farklı olacaktır.

Son olarak 2021 KPSS oturumlarına katılacak olan adaylardan 2021 KPSS Lisans oturumuna ek olarak KPSS A Grubu oturumlarına katılacak olan adaylar bulunmaktadır. Bu adayların ekseriyeti İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi mezunu adaylardır. Buna ek olarak Hukuk, İstatistik vb. alanlardan mezun durumda bulunan adaylar da 2021 KPSS A Grubu oturumlarına katılabilmektedirler.

2021 KPSS Oturumları Hangi Tarihlerde Gerçekleştirilecek?

2021 KPSS Lisans, Öğretmenlik ve A Grubu oturumlarının tarihlerini ve sınav açıklanma dönemini aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

1 10

2021 KPSS Sınav Ücretleri Ne Kadar?

2021 yılında gerçekleştirilecek olan 2021 KPSS Lisans oturumu, 2021 KPSS A Grubu oturumları ile 2021 KPSS Öğretmenlik oturumlarının normal başvuru ile geç başvuru ücretlerini aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

2 1

2021 KPSS Sınav Ücretleri Neden Bu Kadar Yüksek?

ÖSYM 2021 yılında gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumları geçtiğimiz yıla göre yine daha yüksek bir fiyatla başvuru kabul edecek. Geçtiğimiz yıla göre artan sınav fiyatları ile ilgili olarak ÖSYM kendisine daha evvel bu konuda sorulan sorulara maliyetleri gerekçe göstermiş ve sınavların pahalı olmadığını, ancak maliyeti karşılayacak nitelikte olduğunu savunmuştu. Bu gerekçelere dayalı olarak KPSS oturumlarının her ilde yapılması uygulamasını da kaldıran ÖSYM’nin 2021 yılında özellikle tüm ülkemizin zor şartlar altında olduğu günlerde yapmış olduğu zammın sosyal devlet ilkesiyle bağdaşır hiçbir tarafı ne yazık ki bulunmamaktadır.

2021 KPSS Oturumları Neden Her Şehirde Düzenlenmiyor?

ÖSYM kimi KPSS oturumlarını her şehirde belirlediği sınav merkezlerinde gerçekleştirirken kimi oturumlarını belirli şehirlerde yaparak adayları başka ile seyahat etmeye ve o şehirde konaklamaya itmektedir. Pandemi koşullarının da göz önüne alınması gerekli olan bu günlerde ÖSYM’nin yine KPSS’nin uygulanacağı illere kısıt getirmesi adaylar tarafından üzüntü ve tepkiyle karşılandı. Bu bağlamda ÖSYM kendisine bu yönde daha evvel sorulan sorulara maliyet ve gözetmen temini gibi gerekçelerle yanıt vermiş, uygulamasını sürdürme yönünde karar almıştı. 2021 yılında da ÖSYM yine KPSS oturumlarını bazı illerde yapacağını duyurarak mağduriyetin sürmesine yol açtı.

ÖSYM tarafından KPSS oturumlarının hangi illerde gerçekleştirildiğini aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

1 1

2021 KPSS ücretlerinin yüksekliği, buna ek olarak bazı oturumlara katılacak olan adayların seyahat ve konaklama zorunluluğu altında kalması bu adayların aileleri için çok ciddi bir mali yük ortaya çıkarmaktadır. Pandeminin getirdiği olumsuz şartlardan dolayı bir çok aile sıkıntılar yaşarken bu maliyetin de aile bütçesine bir yük olarak yüklenmesi sosyal devlet ilkesine hiçbir şekilde uymamaktadır. Devlet yetkilililerimizden ÖSYM’nin dayatmış olduğu bu koşulları yumuşatması yönünde kararlar almaya Kurumu sevk etmesi adayların en ciddi beklentisidir.

2021 KPSS Ücretleri ve Sınav Merkezlerine dair sorularınızı sormak ve başvuruya dair istişarelerde bulunmak için Telegram Grubumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.