kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Türk Dili ve Edebiyatı ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı

ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT sınavı konuları nelerdir? KPSS Edebiyat ÖABT alan sınavı soru dağılımı.

A+
A-

KPSS Türk Dili ve Edebiyatı ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı

Öğretmenlik alan bilgisi sınavı, öğretmenlik mezunlarının kamu personel seçme sınavında girdikleri oturumlardan biridir. Soru ve konu dağılımlarını paylaştığımız yazımızda sizlere KPSS Türk dili ve edebiyatı ÖABT konuları ve soru dağılımını ele aldık.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin gerçekleştirmeyi planladığı KPSS Öğretmenlik sınav oturumlarından olan KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi nedir? KPSS Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT sınav konuları nelerdir? KPSS Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT alan sınavı soru dağılımı nasıldır? Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Nedir? Kimlerin KPSS ÖABT’ye Katılması Gerekiyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından kamu kurumlarının öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyen adayların atanmalarına esas teşkil edecek puanları alabilmeleri için gerçekleştirilecek olan  KPSS Öğretmenlik oturumları tüm lisans mezunu adayların katılması zorunlu olan KPSS Lisans oturumu ile birlikte toplam üç oturumdur.

KPSS Öğretmenlik adaylarının katılması gereken olan bu üç oturumdan ilk ikisi yani  KPSS Lisans ve  KPSS Eğitim Bilimleri oturumları tüm öğretmen adayları için zorunlu oturumlardır. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Oturumu ise yalnızca belirli öğretmenliklere atanmak isteyen adaylar için zorunlu tutulmuştur.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi kapsamında bulunan öğretmenliklere dair daha ayrıntılı bilgiler edinmek için aşağıda bağlantısına yer verdiğimiz çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

 KPSS Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT Alan Sınavı Puan Türü Nedir?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT sınavına katılacak olan öğretmen adaylarının katılacakları toplam üç oturum neticesinde hesaplanacak olan KPSS puan türleri KPSS P121 puan türüdür.

KPSS Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT adaylarının ilk katılacakları 2021 KPSS Lisans oturumunun bu puan türünün hesaplanmasındaki etkisi %30, 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumunun etkisi %20, son katılacakları KPSS Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT oturumunun ise etkisi %50’dir. Yani bu puan türüne yarı yarıya etki eden oturum adayların katılacakları alan sınavı oturumu olacaktır ki bu da bu oturumun önemini arttırmaktadır.

osym bina 3

 KPSS ÖABT Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine Kaç Kişi Katıldı? Katılımcıların Ortalama Netleri ve Standart Sapmaları Nasıldı?

Gerçekleştirilmiş olan  KPSS Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT alan sınavına katılan aday sayısını, bu adayların net ortalaması ve standart sapma sayılarını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Soru Sayısı Standart Sapma Ortalama Net Aday Sayısı
75 13.845 33.156 41.360

KPSS ÖABT Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Alan Sınavı Konuları Nelerdir? Soru Dağılımı Ne Şekildedir?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilmesi planlanan  KPSS ÖABT Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği alan sınavında adaylara toplam 75 adet soru yöneltilecektir. Yöneltilecek olan bu 75 adet sorunun 60 soruluk kısmı Türk Dili ve Edebiyatı alan bilgisi konularından, 15 soruluk kısmı ise Türk Dili ve Edebiyatı alan eğitimi konularından sorulmaktadır.

Adayların katılacakları KPSS Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT alan sınavı konuları ve bu konuların sorulara dağılımı aşağıdaki şekilde olacaktır;

2021 KPSS Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT Alan Eğitimi; 15 soru.

2021 KPSS Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT Alan Bilgisi; 60 soru

image 138

KPSS ÖABT Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT sınav konuları ile soru dağılımlarına yönelik olarak hazırlamış olduğumuz çalışmamızda güncel ÖSYM verileri baz alınmıştır. Bu verilerde herhangi bir değişiklik olduğunda çalışmalarımız güncellenecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.