kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT alan sınavı konuları nelerdir? KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT soru dağılımı nasıl?

A+
A-

KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı

Kamu personeli seçme sınavına her yıl binlerce öğretmen katılmaktadır. Çeşitli branşlarda sınavlara giren öğretmenler için konu ve soru dağılımlarını paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün de KPSS Türkçe öğretmenliği alan bilgisi konu ve soru dağılımını ele aldık.

Öğretmen adayları için gerçekleştirilmesi planlanan ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yürütülecek olan KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT alan sınavı konuları nelerdir? KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT soru dağılımı nasıldır? KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT alan sınavına dair bilgilere ve detaylara çalışmamızda ulaşabilirsiniz.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT Oturumu Nedir? Kimlerin Öğretmenlik Alan Sınavlarına Katılması Gerekiyor?

Kamu Personeli Seçme Sınavları ya da kısa anılan adıyla KPSS kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli unvanlarda görev yapmak isteyen adayların katılmaları gereken ve elde edilen puanlarla adayların kendi alanlarına uygun olarak alımlara, tercihlere, atamalara başvuru yapabilecekleri merkezi sınavdır. Bu sınavın kamu kurumlarında öğretmen unvanı ile görev yapmak isteyen adaylar için gerçekleştirilen ayağına kısaca KPSS Öğretmenlik Oturumları diyebiliriz. Bu oturumlar öğretmen adayların özel olan iki oturum ve tüm lisans mezunları için gerçekleştirilen tek oturum şeklinde düzenlenmektedir.

Öğretmen adayları dahil tüm lisans mezunu adayların katılmaları gereken oturum KPSS Lisans oturumu olarak nitelendirilmektedir. Bu oturum adayların puanlarının hesaplanabilmesi için katılımı ortak ve zorunlu olan oturumdur. Öğretmen adaylarının bu oturuma ek olarak istisnasız biçimde KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna da katılmaları gerekmektedir.

İşte bu noktada bir ayrım ortaya çıkmaktadır. Bu ayrım alana tabi olan öğretmen adayları ve alana tabi olmayan öğretmen adayları ayrımıdır. Alana tabi olmayan öğretmen adaylarının KPSS Lisans ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına katılmaları kafi iken, alana tabi olanların ayrıca KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine de katılmaları gerekmektedir.

Hangi öğretmenlik alanı adaylarının alan sınavına tabi olduğuna dair daha detaylı açıklamalara aşağıda yer vermiş olduğumuz bağlantı ile erişeceğiniz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT Oturumu İle Hangi Puan Türü Elde Edilecektir?

Gerçekleştirilecek olan KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT oturumuna katılacak olan adayların atanmalarına esas teşkil etmek üzere hesaplanacak olan puan türleri KPSS P121 puan türüdür. Bu puan türünün hesaplanmasında adayların katılacakları her üç oturum da farklı ağırlıklar ile etkili olmaktadır. Buna göre KPSS Lisans oturumu %30 etkiye, KPSS Eğitim Bilimleri oturumu %20 etkiye, son oturum olan KPSS ÖABT Türkçe Öğretmenliği oturumu ise %50 etkiye sahiptir.

osym bina 4

KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT Sınavına Kaç Kişi Katıldı? Adayların Ortalamaları ve Standart Sapmaları Kaç Oldu?

Türkçe Öğretmenliği ÖABT oturumuna toplam kaç adayın katılmış olduğunu, bu adayların yapmış oldukları doğru ve yanlış yanıtlara göre ortalama kaç nete sahip olduklarını ve bu verilere göre hesaplanan standart sapma miktarının kaç olarak gerçekleştiğini aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Soru Sayıları Standart Sapmalar Ortalama Net Katılan Aday
75 10.534 41.782 18.096

KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT Alan Sınavı Konuları Nelerdir? Türkçe Öğretmenliği ÖABT Soru Dağılımı Nasıldır?

Alan sınavına tabi öğretmen adayları için gerçekleştirilecek olan ve Türkçe Öğretmenliği adaylarının da kendi alanlarından katılacakları KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT oturumunda adaylara toplamda 75 adet çoktan seçmeli usulde soru yöneltilecektir. Bu 75 adet sorunun 15 soruya tekabül eden kısmı alan eğitimi olarak nitelendirilen konulardan oluşurken, 60 soruluk kısmı Türkçe Öğretmenliği alan bilgisi konularından oluşacaktır.

KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT konuları ile bu konuların sorulara ne şekilde dağıtıldığına dair bilgilere aşağıda göz atabilirsiniz;

image 139

* KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT alan sınavında adaylara soru yöneltilecek olan sınav konularına ve bu konuların dağılımlarına dair bilgiler verdiğimiz çalışmamızdaki veriler ÖSYM verileri olup bu verilerde herhangi bir değişikliğe gidilmesi durumunda çalışmamız güncellenecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.