kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 YDS/2 Sonbahar Başvuruları ve Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM tarafından yapılması planlanan YDS 2021/2 Sonbahar sınavı ne zaman? YDS 2021/2 Sonbahar sınavı başvuruları ne zaman yapılacak?

A+
A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin her yıl farklı dönemlerde yabancı dil yeterliğini derecelendirmek isteyen adaylar için gerçekleştirdiği Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS’nın 2021 yılında gerçekleştirilecek olan ikinci oturumu YDS 2021/2 ne zaman gerçekleştirilecek? Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 başvuruları ne zaman ve ne şekilde gerçekleştirilecek? Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 sınavı kaç sorudan oluşacak? Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 hakkında bilgiler, başvuru dönemi ve sınav tarihine dair detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 Oturumu Nedir? Kimlerin Katılması Gerekmektedir?

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumu çeşitli nedenlerle dil yeterliğini puanlamak, derece olarak ortaya koymak isteyen adayların katılımıyla 2021 yılının ikinci Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı oturumu olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecektir. Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumuna katılacak olan adaylardan bazıları kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan özellikle kariyer mesleklere giriş şartı olarak istenen düzeyde puanı alabilmek ve bu alımlara müracaat edebilmek için, bazıları mesleki yeterlik şartlarını tamamlayabilmek için, kimisi de özel sektör tarafından talep edilen dil yeterlik düzeyini ortaya koyabilmek için Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumuna katılım gösterecektir. Bununla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıyor olup, yabancı dil tazminatını maaşına ek olarak almak isteyen kamu personelleri de Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumuna katılım gösterecektir.

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 Oturumu Kaç Sorudan Oluşacak? Adayların Süresi Ne Kadar Olacak?

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumunda adaylara toplam seksen tane çoktan seçmeli usulde soru sorulacaktır. Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumunda adaylara sorulacak olan bu 80 soruya yanıt vermek için adayların toplam 150 dakika süreleri bulunacaktır.

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 Oturumuna Başvurular Ne Şekilde Gerçekleştirilecek?

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumuna başvuruda bulunacak olan adayların, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin sınav başvurularını kabul ettiği ve her adayın Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile giriş yapabildiği aday işlemleri sistemi üzerinden Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumunu seçerek müracaat etmeleri gerekmektedir. Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 müracaatlarını bu ekran üzerinden gerçekleştiren adayların başvuru için tanınan süre içerisinde Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 sınav ücretini de yine ÖSYM ödeme sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 Oturumuna Başvurular Hangi Tarihlerde Yapılacak?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan ve 2021 yılının ikinci yabancı dil sınavı oturumu durumunda bulunan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumuna başvuru tarihleri aşağıdaki şekildedir;

image 207

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 Oturumu İçin Geç Başvuru İmkanı Var Mı? Ne Zaman?

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumu için yukarıda belirtmiş olduğumuz normal başvuru tarihlerini çeşitli nedenlerle kaçırmış ve Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumuna başvuru yapamamış olan adaylar için ÖSYM tarafından tek bir gün için olmak üzere geç başvuru imkanı tanınmaktadır. Buna göre Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumu başvuru tarihini kaçırmış olan adaylar 8 Eylül 2021 tarihinde Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumu için geç başvuru gerçekleştirebileceklerdir.

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 Oturumu Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumu ÖSYM tarafından yılın ikinci sınavı olarak aşağıdaki tarihte düzenlenecektir;

image 208

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS 2021/2 oturumuna dair sorularınızı sormak ve bu oturuma hazırlık yürüten adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak için FORUM sayfamızı takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.