kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Nitelik Kodu Nedir? 2023 Özel Şartı Ne İşe Yarar?

2023 Nitelik Kodu Nedir? 2023 Özel Şartı Ne İşe Yarar? 2023 Özel Şartı Nedir? Ne Anlama Gelir? 2023 özel şartının arandığı kadrolarda adaylardan ne istenir? İşte ÖSYM tercih kılavuzunda yer alan 2023 nitelik kodu ile ilgili merak edilenler…

A+
A-

Türkiye’de binlerce kişi her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmektedir. Aylar süren çalışmalar sonucunda sınava giren adaylar sonuçlarını öğrendikten sonra atama beklemektedir. Özellikle de ÖSYM tercih kılavuzunu yayınladıktan sonra araştırma yapanların sayısı bir hayli artıyor. Pek çok aday tercih kılavuzunu inceliyor. Bu sırada yeni sorular gündeme geliyor. Özellikle de 2023 nitelik kodu ve 2023 özel şartı ile ilgili pek çok soru soruluyor. Peki 2023 nitelik kodu ve özel şartı nedir? Ne işe yarar?

2023 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?

ÖSYM’nin paylaştığı tercih kılavuzunda en çok 2023 nitelik kodu merak ediliyor. Nitelik kodları alım yapacak kurum tarafından adaylarda aranan şartları simgelemektedir. Örnek vermek gerekirse kurum bir nitelik kodu ile adaylarda aranan yaş şartını, deneyim şartını, eğitim şartını ifade edebilir.

2023 nitelik kodu da eğitim ile ilgili bir şartı simgelemektedir. Adayların bu kadroya başvurabilmesi için mezun olmaları gereken eğitim kurumunu simgeler.

2023 Özel Şartı Nedir? Ne Anlama Gelir?

2023 özel şartı adayların ortaöğretim kurumlarından mezun olmaları gerektiğini söylemektedir. Bölüm olarak da “elektrik-elektronik teknolojisi alanı ve dallarından veya endüstriyel otomasyon teknolojileri alanı ile endüstriyel elektronik dallarından mezun olmaları şartını koşmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.