kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2049 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 2049 Özel Şartı Nedir?

2049 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 2049 Özel Şartı Nedir? ÖSYM tercih kılavuzu açıklandıktan sonra 2049 nitelik kodunun ne anlama geldiği merak edilir oldu. Peki 2049 nitelik kodu ne demek? 2049 özel şartı ne işe yarar?

A+
A-

Devlette memur olmak isteyen binlerce kişi her yıl Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmektedir. Adaylar KPSS puanlarını öğrendikten sonra devlette memur olmaya çalışmaktadır. Bu kapsamda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından paylaşılan tercih kılavuzu da oldukça önemlidir. Adaylar kılavuzda ilgilendikleri kadrolarla ilgili olarak nitelik kodlarını ve özel şartları merak etmektedir. Bu kapsamda 2049 nitelik kodu da en çok merak edilen kodlar arasındadır. Peki 2049 nitelik kodu nedir? Ne demek? Ne işe yarar? 2049 özel şartı nedir? Ne anlama gelir?

2049 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?

Memur olmak isteyen adayların en az bildiği ancak en çok merak ettiği nitelik kodlarının başında 2049 nitelik kodu gelmektedir. Memur olmak isteyen binlerce kişi bu kodun ne olduğunu, ne anlama geldiğini ve ne işe yaradığını öğrenmek için ÖSYM tercih kılavuzuna girmektedir. Bu kodla ilgili en doğru bilgi ÖSYM tarafından açıklanan kılavuzda yer almaktadır. 2049 nitelik kodu adaylarda aranacak eğitim şartını ifade etmektedir. Bu kodun bulunduğu kadrolara başvuru yapacak adayların ‘ortaöğretim kurumlarının imam hatip alanı ve imam hatip dallarından mezun olmaları’ istenmektedir.

2049 Özel Şartı Nedir? Ne Anlama Gelir?

Nitelik kodları ve özel şartlar ÖSYM tercih kılavuzunda paylaşılmaktadır. Bu kodlar memur olmak isteyen kişilerin başvuru yapacağı alanlarla ve kadrolarla ilgili şartları ifade etmektedir. Yani X sayılı özel şart adaylarda aranacak şartları belirtir. Bu kapsamda 2049 özel şartı da adaylarda eğitim şartının aranacağını ifade etmektedir. Bu kodla ilgili bölüme tercih yapacak kişilerin ortaöğretim kurumlarının imam hatip alanı ve imam hatip dallarından mezun olması gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.