kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

3001 Nitelik Kodu Nedir?

KPSS p 93 puanı ile alım yapan kurumlar çoğunlukla 3001 nitelik kodu ile alım yapılmaktadır. Diğer nitelik kodları ile farklarını önemini yazımızda anlattık.

A+
A-

KPSS 3001 Nitelik Kodu Nedir?

Merkezi atama ile personel alımı yapan kurumların kullandığı özel şartlar arasında 3001 nitelik kodu da bulunmaktadır. Eğer personelin görev tanımı arasında herhangi bir mezuniyetine ilişkin şart mevcut değilse yani ön lisans mezunu olması isteniyor ancak bölüm fark etmiyorsa 3001 nitelik kodu kullanılır.

Kamu kurum ve kuruluşları ön lisans mezunu personel alımı için talepte bulunur Devlet Personel Başkanlığı eğer özellikle belirli bir veya birkaç bölümden mezun olmayı gerektiren bir iş tanımı mevcut değilse 3001 nitelik ile kodu tercih kılavuzunda yayınlar. Kadro 3001 nitelik kodu ile duyurulursa ön lisans puan türü olan KPSS P93 puanı olan her aday tercih edebilecektir. KPSS P93 ile alım yapılan kadroların çoğunluğu da 3001 nitelik kodu ile yapılmaktadır. KPSS

3001 Nitelik Kodu ile Alım Yapan Kurumlar Hangileri?

Belediyeler, il özeli dareleri, üniversiteler vb kurum ve kuruluşlar herhangi bir ön lisans programı mezunlarını zabıta, itfaiye eri, ambar memuru, bilgisayar işletmeni, VHKİ gibi kadrolara 3001 nitelik kodu ile personel alımı yapmaktadır. En fazla önlisans mezunu alımı yapılan kadroların yanı sıra tekniker, orman muhafaza memuru, hareket memuru, şoför, sürveyan, ARFF memuru gibi kadrolara da alımlar yapılmaktadır. Ancak  3001 nitelik kodu ile alım yapılan kadrolarda çeşitli başka nitelikler aranabilir. Bunların arasında en fazla istenenler bilgisayar sertifikası, 35 yaşını doldurmamış olmak, B sınıfı ehliyet sahibi olmak olarak sıralanmaktadır.

Önlisans KPSS Hangi Yıllarda Yapılıyor?

Ön lisans KPSS yalnızca 2016, 2018 ve 20202 gibi çift yıllarda yapılmakta ve yapılan sınav iki sene boyunca  geçerli olmaktadır. KPSS ile yalnızca merkezi atama personel alımı değil açıktan atama yani KPSS P93 ile başvuru ve mülakat ile de alım yapılmaktadır. KPSS 3001 nitelik kodu ise yalnızca merkezi atama da kullanılan bir terimdir.

Personel alımı yapılan kadrolardan bazıları yalnızca ön lisans kadrolarına ayrılmışken bazıları da ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunlarına ortak olarak açılmaktadır. Açıktan önlisans mezunu alım yapılan kurumlardan bazıları Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kredi Yurtlar Kurumu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, PTT merkezi atama dışında alım yapılan kurumlardır. Kamu Kurum ve Kuruluşları hakkında daha detaylı bilgi almak ve atama sürecini takip edebilmek için sitemizi takip edebilirsiniz.

5302 1 e9eb05e2311915d715eea75d11350e14

Yorumlar

  1. Mustafa buluk Avatar Mustafa buluk dedi ki:

    Giriş yapamiyorum

  2. Mustafa buluk Avatar Mustafa buluk dedi ki:

    Giriş yapamiyorum