kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

3003 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 3003 Özel Şartı Nedir?

3003 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 3003 Özel Şartı Nedir? 3003 nitelik kodu ne anlama gelir? 3003 özel şartı ne demek? 3003 nitelik kodu ile ilgili tüm merak edilenleri sizin için derledik.

A+
A-

Devlete girmek, memur olmak isteyen binlerce kişi için süreç tüm hızıyla sürüyor. Kamu Personeli Seçme Sınavına hazırlanan, KPSS’ye giren adayları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) gelen her haber ve açıklama yakından ilgilendiriyor. Özellikle de ÖSYM’nin yayınladığı tercih kılavuzu oldukça önemli. Kılavuzun açıklanmasıyla birlikte adaylar için hazırlık ve araştırma süreci başlıyor. Bunun nedeni de kılavuzda yer alan kadroların hemen yanında nitelik kodlarının ve özel şartların pek bilinmemesidir. Bu nedenle binlerce kişi tercih kılavuzundaki nitelik kodlarını ve özel şartları araştırmaktadır.

2020 yılı itibariyle kamu alımları giderek düşmektedir. Koronavirüs salgını da istihdamı olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle kamuya geçmek için ortaya çıkan her şans ve ihtimal son derece önemlidir. Memur adayları da bu yüzden özel şartları ve nitelik kodlarını araştırmakta ve her konuyu yakından incelemektedir. Peki 3003 nitelik kodu nedir? Ne demek? 3003 nitelik kodu ne işe yarar? 3003 özel şartı nedir?

3003 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?

ÖSYM tarafından her sene KPSS döneminde tercih kılavuzu kamuoyu ile paylaşılır. Adayların bu kılavuzu yakından incelemesi önemlidir. Çünkü adayların bölümleriyle ilgili, atanmak istedikleri kadrolara ilişkin olarak bilgiler bu kılavuz içinde yer alır.. Özellikle de nitelik kodları ve özel şartlar direkt olarak bu konuya açıklık getirir. Binlerce kişi de bu nedenle ‘3003 nitelik kodu nedir? Ne işe yarar?’ gibi sorular sormaktadır.

Devlette atamaya açık olan ve yanında 3003 nitelik kodu bulunan kadrolara yüzlerce aday başvuru yapmak istemektedir. Eğitim şartını karşılayan, KPSS ‘den puan alan adaylar bu kadrolara başvuru yapabilir. 3003 nitelik kodu da “Adalet Ön lisans Programı ve Adalet Meslek Yüksek Okulundan” mezun olan adayların başvuru yapabileceği kadroları ifade etmek için kullanılır. Başka bir deyişle bu mezuniyet şartlarını taşıyan, KPSS‘ den yeterli puanı alan adaylar 3003 kodunun bulunduğu kadrolara başvuru yapabilir.

3003 Özel Şartı Nedir? Ne Anlama Gelir?

Türkiye’deki 2 yıllık, 4 yıllık üniversitelerde yüzlerce farklı lisans ve önlisans programı bulunur. Farklı bölümlerden mezun olan adaylar da eğitim durumlarına, okudukları bölümlere göre devlet memurluğu kadrolarına başvuru yapabilir. Bu noktada karşımıza çıkan özel şartlar da adaylardan istenilen şeyleri ifade eder. 3003 nitelik kodu, 3003 özel şartı adayların Adalet Önlisans Programından veya Adalet Meslek Yüksek Okulundan mezun olmaları gerektiğini anlatır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.