kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

3179 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 3179 Özel Şartı Nedir?

3179 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 3179 Özel Şartı Nedir? 3179 Özel Şartı hangi bölümler için geçerlidir? 3179 nitelik koduyla hangi pozisyonlara başvuru yapılır?

A+
A-

Memurluğa giden yolda Kamu Personeli Seçme Sınavı ve ÖSYM’nin tercih kılavuzu büyük önem taşıyor. Özellikle de atanmak istedikleri kadro ve pozisyonlarla ilgili araştırma yapan adayların karşısına nitelik kodları veya özel şartlar çıkıyor. Pek çok aday da bu nitelik kodları ile ilgili araştırma yapıyor. Özellikle de bilgi sahibi olmayan kişiler için bu durum içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Nitelik kodları veya başka bir adla özel şartlar ilgili kadro için adaylarda aranan şartları ifade ediyor. Peki 3179 nitelik kodu nedir? Ne işe yarar? 3179 özel şartı nedir? Ne anlama gelir?

3179 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?

ÖSYM tercih kılavuzu yayınladıktan sonra memur olma hayali kuran adayların bu kılavuzu incelemesi gerekiyor. Böylece başvuru yapacakları kadrolarla ilgili olarak her türlü bilgiyi bulabiliyorlar. Ntitelik kodları ve özel şartlar da tam da bu noktada karşımıza çıkıyor. Bu kodlar söz konusu kadrolar için adaylarda istenen şartları ifade ediyor. Bu şartlar deneyim, yaş, eğitim gibi şartları tanımlayabiliyor.

3170 nitelik kodu “Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi” önlisans programlarından birinden olunması gerektiğini ifade eder. Bu bölümlerden mezun olan, eğitim şartını karşılayan adaylar ilgili kadrolara başvuru yapabilecektir. ÖSYM’nin yayınladığı tercih kılavuzunda ilgili kadroların yanında yer alan nitelik kodları da bu gibi istekleri, talepleri belirtmek için kullanılır.

3179 Özel Şartı Nedir? Ne Anlama Gelir?

3179 özel şartı bulunan memuriyet kadrolarına “Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi” 2 yıllık önlisans programlarından birin mezun olan kişilerin başvuru yapabileceğini ifade eder. Bu bölümler sürekli gelişen, iletişimin ve hızın arttığı iş dünyasındaki ihtiyaçları karşılayacak personelleri yetiştirmektir. Bu bölümlerden mezun olan adayların kendini yetiştirmiş, fazlaca becerilere sahip olması beklenir. Örneğin 10 parmakla klavyede yazı yazmak, iyi iletişim kurmak, sosyal medyayı tanımak, bilgisayar kullanmada sorun yaşamayan, ne zaket kurallarına hakim olmak önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.