kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

3301 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 3301 Özel Şartı Nedir?

3301 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 3301 Özel Şartı Nedir? ÖSYM tarafından paylaşılan KPSS kılavuzunda yer alan 3301 nitelik kodu ne anlama gelir? 3301 nitelik kodunun bulunduğu kadrolarda adaylarda hangi şartlar aranır?

A+
A-

Kamu personeli, devlet memuru olmak isteyen binlerce kişi için süreç devam ediyor. KPSS’ye giren adaylar sonuçlarını öğrendi. Daha sonra ise ÖSYM’nin paylaştığı tercih kılavuzuna sıra geldi. Kılavuz açıklandıktan sonra adaylar araştırma yapmaya başladı. Çünkü kılavuzdaki kadroların yanında yer alan nitelik kodları, özel şartları merak konusu oldu. Özellikle de son dönemde gelen iş ilanları, yapılan personel alımları ve son dönemde ortaya çıkan kadrolarla bu kodların, özel şartların önemi arttı. Binlerce kişiyi yakından ilgilendiren nitelik kodlarından biri de 3301 nitelik kodu. Peki 3301 nitelik kodu nedir? Ne demek? Ne işe yarar? 3301 özel şartı nedir? Ne anlama gelir?

3301 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) her yıl KPSS sonrasında kılavuz açıklamaktadır. Bu kılavuzda adayların atanmak istediği kadrolara ilişkin olarak nitelik kodları ve özel şartlar da bulunur. Pek çok kişi ilgilendiği kadronun yanında yer alan numaralarla ilgili bilgi sahibi değildir. Ancak aslında bu kodlar, şartlar veya numaralar oldukça önemlidir. Özellikle de 3301 nitelik kodunun ayrı bir önemi vardır. Binlerce kişi bu rakamlarla ilgili araştırma yapmaktadır. 3301 nitelik kodu “Emlak ve Emlak Yönetimi” önlisans programından mezun olma şartını ifade eder. Yani bu kodun bulunduğu kadrolar için bu önlisans programından mezun olmak şarttır. Aksi takdirde alım gerçekleştirilmez ve başvuru geçersiz sayılır.

3301 Özel Şartı Nedir? Ne Anlama Gelir?

Türkiye 2 ve 4 yıllık yüzlerce lisans ve önlisans programı bulunur. Üniversitelerde eğitim alan binlerce kişi ise mezun olduğu program, KPSS puanına göre devlete atanmaya çalışır. 3301 özel şartı da memur adaylarında aranacak eğitim şartını ifade eder. Bu kodun bulunduğu kadrolara başvuracak kişiler Emak ve Emlak Yönetimi önlisans programından mezun olmalıdır. Başka bölümlerden mezun olanların ataması yapılmaz.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.