kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS 3004 Nitelik Kodu Nedir?

KPSS 3004 Nitelik Kodu Nedir? 3004 Nitelik Kodu Nedir? Sosyal Güvenlik Önlisans Bölümü Nedir? 3004 Önlisans Kodu Nedir? 3004 Özel Şartı Nedir? 3004 Nitelik Kodu Ne Anlama Gelir? 3004 Nitelik Kodu Ne Demektir? Sosyal Güvenlik Önlisans Bölümü Nedir?

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan KPSS tercih kılavuzu içerisinde onlarca özel şart başka bir deyişle nitelik kodu bulunmaktadır.  KPSS tercih kılavuzunda bulunan bu nitelik kodları başvuruda bulunmak istenilen kadrolar için adayların sahip olmaları gereken şartları ve istenilen kadro hakkındaki bilgileri temsil etmektedir.  3004 nitelik kodu da bu kodlardan, özel şartlardan bir tanesidir. www.tercihiniyap.net ailesi olarak 3004 nitelik kodu hakkında bütün detayları sizin inceledik.

Hemşire Lisans KPSS 2022/5 Kontenjan Tablosu

3004 Nitelik Kodu Nedir?

KPSS tercih kılavuzunda yer alan 3004 nitelik kodu ile ilgilenen pek çok kişi 3004 nitelik kodu ile ilgili olarak detaylı bilgilere ulaşamamaktadır. Bu nedenle 3004 nitelik kodu hakkında her şeyi sizin için inceledik. Öncelikle 3004 nitelik kodunun ne olduğunu açıklamak gerekir. 3004 Nitelik Kodu sosyal güvenlik önlisans eğitim öğretim programlarından mezun olan adayların tercih yaparken kullandığı bir nitelik kodudur. Özellikle son yıllarda kamu kurum ve kuruluşları önlisans programlarından mezun olan adaylar için daha fazla kadro açmaktadır. Bu nedenle 3004 kodunun önemi yıllar geçtikçe artmaktadır. Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 3004 nitelik kodu ile oldukça fazla sayıda alım yapmaktadır. Fakat önümüzdeki yıllarda diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da 3004 nitelik kodu ile alım yapmaya başlayacağı veya alım sayılarını arttıracağını belirtmek gerekir.

Sosyal Güvenlik Önlisans Bölümü Nedir?

Kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak, memur olarak çalışmak isteyen binlerce kişi ataması kolay bölümler bulmaya çalışmaktadır. 3004 nitelik kodu, özel şartını incelediğimiz bu yazımızda aynı zamanda sizler için bu arayışa da yardımcı olmaya çalışacağız.

2010 yılından itibaren KPSS atamaları incelendiğinde iki yıllık bölümler arasında en düşük atama puanına sahip bölümün Sosyal Güvenlik Önlisans Bölümü olduğu fark edilmektedir. Binlerce kişi son yıllarda Önlisans mezunu olarak KPSS’ye girmekte ve nispeten önlisans bölümlerinden daha fazla alım yapılması nedeni ile atama ihtimallerini arttırmaktadırlar.

202 yılında gerçekleştirilen KPSS sonrasında yayımlanan 2022/1 KPSS tercih kılavuzunda çok az sayıda kadro ayrıldığı görülmektedir. Fakat bu kadar az kadro ayırt edilmesine rağmen Sosyal Güvenlik Önlisans Bölümü mezunlarının çok düşük puanlarla atandığı göze çarpmaktadır. Daha iyi anlaşılması için net bir örnek verelim; Sosyal Güvenlik Önlisans Bölümü 2022 yılında 73-74 puan ile kapatmıştır.

3004 Nitelik Kodunu içinde barından Sosyal Güvenlik Önlisans Bölümü nispeten çok daha kolay bir şekilde memur olmak isteyen, atanmak isteyen adaylar için tavsiye edilen bir bölümdür. Üstelik Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her yıl artarak yaptığı alımlar bu bölümü okumak için tereddüt eden adaylar için bir referans noktası konumundadır.

Tüm KPSS A Grubu Meslekleri Merkez/Taşra Ayrımı, Çalışma Yerleri ve Hakları

Sosyal Güvenlik Önlisans Bölümü Nedir?

Kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak, memur olarak çalışmak isteyen binlerce kişi ataması kolay bölümler bulmaya çalışmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.