kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

7302 Nitelik Kodu Nedir?

7302 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 7302 Özel Şartı Nedir? 7302 nitelik kodu ne demek? Ne anlama gelir? 7302 Özel Şartı Ne işe yarar? 7302 Özel Şartı şoför alımlarında adaylara ne ifade eder?

A+
A-

7302 Nitelik Kodu Nedir?

Kamu personeli alımlarında pek çok nitelik kodu bulunmaktadır. Kılavuzun yayımlanmasından sonra adaylar hemen nitelik kodlarına göz atmaya başladı. Bizler de kolaylık sağlamak amacıyla sizlere 7302 nitelik kodu nedir i cevapladık.

Memur olmak isteyen binlerce kişi ÖSYM tarafından tercih kılavuzunun yayımlanması sonrasında araştırmalarına hız verdi. Atanmak istedikleri kadroların yanlarındaki nitelik kodları veya özel şartları ise merak konusu oldu.

Özellikle de son yıllarda hayatımıza giren ve onlarca kadro için geçerli olan özel şartlarla ilgili bilgi bulamayan adaylar araştırma yapmaya başladı. Adaylar tarafından 7302 nitelik kodu veya özel şartı da en çok merak edilen konuların başında geldi. Peki 7302 özel şartı, nitelik kodu nedir? Ne anlama gelir? Ne işe yarar?

7302 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?

Merkezi atamalarda şoför kadrolarına atanacak olanların, mesleğin içinde sürücülük şartı aranan kadroların yanında gördüğü ve merak ettiği 7302 nitelik kodu hayatımıza yeni girmiştir. 18 Temmuz 1997 tarihinde çıkan 23053 sayılı Resmi Gazete Karayolları Trafik Yönetmeli yayımlandı. Bu yönetmeliğin 75. maddesinde 2015’de yapılan değişiklik ve güncellemelerle sürücü belgelerinde geçerli olacak yeni bir sistem planlandı. 2015 yılında hayata geçen bu sistem KPSS merkezi atamalarında yeni bir özel şartında uygulanmasına neden oldu.

2015 yılında yapılan değişiklikle uygulanmaya başlayan 7302 nitelik kodu merkezi atamalardaki şoför kadroları için aranan özel bir şarttır. Bu şart yeni uygulamanın yürürlüğe girdiği tarihten önce alınan ve kişiye römork takarak araç kullanma izni sürücü belgeleri veya ehliyetlerin değiştirilirken yeni sınıfına ek ‘E’ ibaresinin de ekleneceği belirtilmiştir.

Bu nedenle B sınıfı sürücü belgesi aranan kadrolarda ‘BE’ sınıfı sürücü belgesi sahiplerinin, C sınıfı ehliyet istenen kadrolarda ‘CE’ sınıfı ehliyet sahiplerinin, D sınıfı ehliyet aranan kadrolarda ‘DE’ sınıfı sürücü belgesi sahiplerinin, D sınıfı ehliyet aranan kadrolarda ‘DE’ sınıfı sürücü belge sahiplerinin, D1 sınıfı sürücü belgesi aranan kadrolarda ise ‘D1E’ sınıfı ehliyet sahiplerinin tercih yapabilmesi mümkündür.

7302 nitelik kodu

7302 Özel Şartı Nedir? Ne Anlama Gelir?

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin geçici 10. maddesinde eski ehliyetlerin yeni sürücü belgeleriyle değiştirilmesi için 5 yıllık bir süre tanınmıştır. 5 yıllık süre dolayısıyla eski ehliyetlerin de geçerliliği devam edebilmektedir. Bu nedenle ÖSYM tarafından açıklanan merkezi atama tercih kılavuzunda yer alan yeni sürücü belgesi sınıfları ile bu belgelere denk kabul edilen eski ehliyet sınıfları kontrol edilmelidir. En doğru bilgiler ‘Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar’ kısmındaki ‘3. Diğer Hususlar’ bölümünde sürücü belgeleri hakkındaki açıklamalarda yer almaktadır.

surucu belgesi denklik

Yorumlar

  1. Gökhan Avatar Gökhan dedi ki:

    Benim ehliyet B B1 D1 F M şimdi ben tercih yaptım ama BE görünmüyor atama olursa ne olacak iptalmi olacak

    1. Seval Avatar Seval dedi ki:

      Bende de aynı şekilde. Tercihiniz nasıl sonuçlandı öğrenebilir miyim?

  2. berat Avatar berat dedi ki:

    özel şart beş yıllık olacak