kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

7307 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 7302 Özel Şartı Nedir?

7307 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? 7302 Özel Şartı Nedir? 7307 nitelik kodu ne anlama gelir? 7307 nitelik kodu ile hangi kadrolara başvuru yapılabilir? İşte 7307 nitelik kodu ile ilgili tüm merak edilenler…

A+
A-

Hayali devlet memuru olmak olan binlerce kişi hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalışıyor. KPSS süresince büyük efor sergileyen adayları bir kez daha ÖSYM heyecanlandırdı. ÖSYM’nin açıkladığı tercih kılavuzu ile nitelik kodları ve özel şartlar gündeme geldi. Yeni açılan kadrolar, azalan ve artan kadrolarla ilgili olarak önemli bilgiler veren nitelik kodları ve özel şartları adayların ilgisini çekmektedir. Peki 7307 nitelik kodu nedir? Ne işe yarar? 7037 özel şartı nedir? Ne anlama gelir? KPSS döneminde en çok merak edilen konuyu tercihiniyap.net ailesi olarak sizin için inceledik.

7307 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?

ÖSYM’nin paylaştığı tercih kılavuzunda en dikkat çeken konulardan biri 7037 nitelik kodu oldu. Nitelik kodları, özel şartlar adayların başvuru yapacağı kadrolarla ilgili olarak istenen özel şartları simgelemektedir. Örneğin bu şartlar adayların yapacağı meslekle ilgili yaş, deneyim, eğitim şartlarını ifade edebilir.

7307 nitelik kodu da DHMİ ARFF memurlarını ilgilendiren bir özel şarttır. Devlet Hava Meydanları İşletmesi GEnel Müdürlüğü bünyesinde ARFF memuru yani itfaiye personeli olmak isteyen kişiler 7307 nitelik konusunu bilmelidir. Bu kod bu kadro için başvuru yapacak adaylarda aranan şartların tamamını ifade eder.

7307 Özel Şartı Nedir? Ne Anlama Gelir?

Memur adaylarının çalışmak istediği kurumların başında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü kısaca DHMİ gelir. Bunun sebebi iyi çalışma şartları ve yüksek maaş olanaklarıdır. Bu kapsamda 7037 özel şartının işaret ettiği ARFF memurluğu yani itfaiyeci pozisyonu için aranan şartlar da önemlidir.

  • Adayların en az 1 metre 65 santimetre boyunda olması gerekir.
  • Adaylar boylarındaki cm ile ifade edilen değerin son rakamından en çok 10 ya da 15 kilo fazla olması gerekir.
  • Adaylar tartılırken aç karna ve çıplak ayakla tartılır.
  • Örneğin 165 cm boyundaki bir kişinin en fazla 80 kilo olması gerekir.
  • Adayların 28 yaşından büyük olmaması gerekir.
  • Adayların sağlık durumu mesleği icra etmeye engel olmamalıdır.
  • Astım, nefes darlığı, bronşit, epilepsi, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık, ileri derece görme bozukluğu, biyolojik rahatsızlıklar vb. hastalıklar olmaması gerekir.
  • Adayların stres durumunun, fobilerinin de önemi büyüktür.
  • Aşırı psikolojik duyarlılık, heyecan, davranış bozukluğu, kapalı alan, yükseklik, karanlık, kan korkusu olmaması önemlidir. Ayrıca sinirsel hastalıklar, psikolojik hastalıkların olmaması şarttır.
  • Adayların sağlıkla ilgili istenilen seviyede olduğunu göstermesi için ve mesleği yapmasına engel olmadığının ispatlanması için tam teşekküllü devlet hastanesinden veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu raporu alması gerekir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.