kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Sınav Konuları Nelerdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı sınavı konuları nelerdir? Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı sınavı nasıl? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevlendirilen Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı için sınav konuları nelerdir? Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı sınavı nasıl? Nasıl Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı olunur? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Nedir?

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kurulu bulunan Hazine ve Maliye Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde görevlendirilen kariyer meslek mensupluğudur. Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcıları Bakanlık teşkilatı içerisinde teftiş ve inceleme görevlerini yürütmek üzere istihdam edilmektedir.

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı Nasıl Olunur? Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Nasıl?

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı olmak isteyen adayların öncelikli olarak devlet memurluğu için belirlenmiş olan genel başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bunun yanında adayların Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı sınavının yapılacağı senenin başı itibariyle otuz beş yaşlarını doldurmamış durumda olmaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın müfettiş yardımcılığı için belirlemiş olduğu ve geçerliliği devam eden Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türlerinden yeterli düzeyde puana sahip olmaları gerekmektedir.

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların önünde iki aşamalı bir alım süreci bulunmaktadır. Adayların öncelikle Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenleyeceği klasik usuldeki yazılı sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavı aşağıda yer alan derslerden ve konulardan oluşmaktadır;

HUKUK Alanı;

Anayasa Hukuku’nun Genel Esasları
İdare Hukuku’nun Genel Esasları
İdari Yargılama Usul Hukuku
Ceza Hukuku’nun Genel Esasları
Ceza Muhakemeleri Usul Hukuku’nun Genel Esasları
Medeni Hukuk dersinin Aile Hukuku ve Miras Hukuku dışında kalan kısımları
Borçlar Hukuku’nun Genel Esasları
Ticaret Hukuku dersinin Deniz Ticareti Hukuku ve Sigorta Hukuku dışında kalan kısımları

İKTİSAT Alanı;

Makro İktisat dersi
Mikro İktisat dersi
İktisadi Düşünceler Tarihi dersi
Para Teorisi ve Para Polirikası
Türkiye Ekonomisi
Güncel Ekonomik Sorunlar
Uluslararası Ekonomik Kuruluşlar dersi

MALİYE Alanı;

Maliye Politikası dersi
Maliye Teorisi dersi
Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları
Vergi Teorisi
Kamu Maliyesi

MUHASEBE Alanı;

Temel Şirketler Muhasebesi
Genel Muhasebe
Mali Tablolar Analizi
Temel Maliyet Muhasebesi

Adayların Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olabilmeleri için her dersten en az 50 puan almaları bununla birlikte adayların aritmetik ortalamalarının en az 70 puan olması gerekmektedir.

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan adaylardan en fazla mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadar aday sözlü mülakatlara katılma hakkı elde edeceklerdir.

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Görev Yeri Özlük Hakkı ve Maaşı

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı sınavlarında başarılı olarak mesleğe girmeye hak kazanan adaylar Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı unvanı ile atanmaya hak kazanacaklardır. Adaylar Hazine ve Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde görevlendirileceklerdir ve görev yerleri Bakanlığın merkezinin bulunduğu Ankara olacaktır. Ancak yerinde inceleme durumu hasıl olduğunda müfettişler ve müfettiş yardımcıları turne yaparak bu incelemelerini gerçekleştireceklerdir. Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcıları kamu kurumlarında yer alan diğer müfettiş yardımcıları gibi 3600 ek göstergeye tabi olarak görevlerini sürdürmektedirler. Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılarının güncel maaş tutarlarına dair bilgilere aşağıda yer verdiğimi yönlendirme yardımıyla erişebilirsiniz;

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleğine ve sınavlarına dair bilgiler almak ve aklınıza takılan her türlü soruyu yöneltmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.