kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hukuk Fakültesi Mezunları KPSS’ye Nasıl Hazırlanmalıdır?

Hukuk fakültesi mezunları genellikle avukatlık, noterlik veya hakimlik tercih etmekte KPSS alternatifini düşünmemektedir. Mezun sayısının arttığı bu günlerde bu alternatifi düşünmekte fayda var.

A+
A-

Hukuk Fakültesi Mezunları İçin KPSS Hazırlık  Rehberi 

  •  KPSS puanıyla ilan edilen memur kadroları A grubu ve B grubu olarak ikiye ayrılıyor. Hukuk fakültesi mezunları her iki gruptan da memur olabilir. Peki nedir A grubu? Uzman yardımcılıkları, denetmen yardımcılıkları, müfettiş yardımcılıkları gibi kadrolar A grubu kadrolardır. Bu kadroların hemen hemen hepsine hukuk fakültesi mezunları da başvurabilmektedir. Ya B grubu? B grubu da A grubu dışındaki kadrolar: avukat, psikolog, mühendis…
  • KPSS her yıl yapılıyor, fakat B grubu, yani avukat alımları için yalnızca çift yıllarda yapılan sınava girmeniz gerekiyor. Geçerlilik süresi 2 yıl. 2016 yılında sınava girmemiş olanların ya da girip de yüksek puan alamayanların avukat kadroları için 2018 KPSS’ye girmesi gerekiyor. A grubu için böyle bir ayrım olmasa da 2016 sınavının A grubu kadrolar geçerlilik süresi 1 yıldır. Bunun sebebi de yakın zamanda KPSS Alan Sınavlarının sitemi ve puan türlerinin içeriğinin köklü değişikliğe uğramasıdır. 2016 puanı 2017 sınav sonucu açıklanana kadar kullanılabilir. 2017 ve sonrası için ise geçerlilik süresi yine iki yıl olarak belirlenmiştir.
  •  B grubu için Genel Yetenek – Genel Kültür sınavının çözülmesi yeterliyken A grubu için bunun yanında Alan Testlerinin çözülmesi gerekecektir. Alan Testlerinin hepsini çözmek ya da bütün oturumlara girmek gerekir mi? Aşağıdaki linkte alan testleri ve puan türleri var. Bütün puan türlerinin hesaplanmasını istiyorsanız her dersin sınavına girmeniz gerekecektir.
  •  Avukat kadrolarına başvurabilmek için ruhsatnamenizi almış olmanız gerekiyor, a grubu kadrolar içinse mezun olmanız yeterli. A grubu kadrolar yalnızca hukuk fakültesi mezunlarının başvurabileceği şekilde ilan edilebildiği gibi diğer bölüm mezunlarıyla birlikte de ilan edilebiliyor.
  • Yabancı Dil Sınavına girmek gerekir mi? A grubunda sınav sistemi değiştiği için artık puan hesaplamada YDS kullanılmamaktadır. Ancak kurumlardan bir kısmı ilanlarında sınava başvuru yapabilmek için YDS şartı koyabiliyor (min. 60, 70, 80 gibi). Bu sebeple daha önce girmediyseniz sınava girmenizi tavsiye edebilirim.
  •  Sonuç olarak 2016 sınavı A grubu için 1, B grubu için 2 yıl geçerli. 2017 sınavı yalnızca A grubu için yapılacak geçerlilik süresi ise 2 yıl olacak. KPSS

3646 1 383b3f4cbd68624a4e33cf35b5402bb9

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.