kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İstatistik Mezunları İçin KPSS Puan Türleri Hangileridir?

Üniversitelerin İstatistik bölümünden mezun olan adayların katılacakları KPSS A Grubu ya da KPSS B grubu sınavlarında hesaplanacak puan türleri nelerdir? Ne işe yararlar? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Üniversitelerin istatistik alanından mezun olan adayların KPSS A Grubu ya da KPSS B Grubu sınavlarında elde edebilecekleri puan türleri nelerdir? Nasıl hesaplanırlar? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

İstatistik Bölümü Mezunları İçin KPSS Nedir?

Üniversitelerin istatistik alanlarından mezun olan KPSS adaylarının katılabilecekleri iki tip KPSS oturumu bulunmaktadır. Bu oturumlar KPSS Lisans ile KPSS A grubudur. Kamuda yer alan ve düz memuriyet olarak nitelendirilen kadrolara yerleşmek isteyen adayların KPSS Lisans oturumuna çift yıllarda katılmaları, kariyer meslek olarak nitelendirilen kadrolara yerleşmek içinse çift ya da tek yıl farketmeksizin KPSS A grubu oturumlarına yine aynı dönem gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumunu müteakiben katılmaları gerekmektedir. KPSS A Grubu oturumlarıyla KPSS Lisans’a birlikte girmek zorunluluğu KPSS A Grubu puan türlerinin hesaplanmasında KPSS Lisans içerisinde yer alan Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin de etkili olmasından doğmaktadır.

İstatistik Mezunları İçin KPSS Puan Türleri Hangileridir?

Üniversitelerin istatistik bölümlerinden mezun olan adayların alabilecekleri ve atanmak için kullanabilecekleri puan türleri girecekleri sınav oturumlarına ve hangi oturuma hangi gaye ile katıldıklarına göre değişkenlik gösterecektir.

Kamu kurumlarında yer alan B grubu kadrolara girmek üzere KPSS Lisans oturumuna katılan adaylar sınava çift yıllarda katılmış olmaları kaydıyla almış oldukları KPSS P3 puan türünü atamalarda kullanabileceklerdir.

KPSS’ye KPSS A Grubu oturumlarından katılan adaylardan yalnızca kendi alanı ile alakalı puan türlerinin hesaplanmasını isteyen İstatistik bölümü mezunu adayların KPSS Lisans oturumuna ilave olarak katılacakları İstatistik testi ve İktisat testi neticesinde KPSS P12 ve KPSS P13 puan türleri hesaplanacaktır. Adaylar bu puan türleri ile kamu kurumlarının gerçekleştirdiği kariyer meslek alımlarına başvuruda bulunma imkanına sahip olacaklardır.

Ayrıca üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile denk sayılma durumlarında kamu kurumlarının yurt içi denkliğin kabul edileceğini ilanda belirtmesi durumunda İstatistik mezunu adaylar bu alımlara da KPSS A Grubunun diğer testlerine katılarak elde edecekleri puanlar ile başvuruda bulunabilecektir. KPSS A Grubu için hesaplanan 40’tan fazla puan türü bulunmaktadır. KPSS adaylarının hesaplanacak tüm puan türlerine dair detayları incelemek için aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz bu konudaki çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

istatistik

İstatistik mezunu adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın KPSS A Grubu sınavında katılmaları gereken oturumları seçebileceklerine dair detaylı bilgiler almak ve sınava dair diğer detaylı bilgileri edinmek için aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşacağınız yazımızı inceleyebilirsiniz;

İstatistik Mezunları KPSS İle Hangi Meslekleri Seçebilirler?

Üniversitelerin İstatistik bölümlerinden mezun olan adaylar KPSS A Grubu ya da KPSS B Grubu oturumlarından sınava katılmış olmalarına göre normal memuriyet kadrolarına ya da kariyer meslek unvanlarına atanabilirler. Bu konuda detaylı bilgileri derlediğimiz çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla ulaşabilir, daha fazla ayrıntıyı inceleyebilirsiniz;

İstatistik Mezunlarının KPSS A Grubu ve KPSS B Grubu hazırlık ve sınav süreçlerine dair sorularınızı sormak ve bilgiler almak için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.