kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı Puanları Açıklandı

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı uzman yardımcılığı sınavına katılmaya hak kazanan aday listesi açıklandı. KDGM Uzman Yardımcılığı taban puanı kaçta kaldı? Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı uzman yardımcılığına yazılı sınavına katılmaya hak kazanan son sıradaki adayın puanı kaçta kaldı? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı 8 (Sekiz) uzman yardımcısı Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 7 ve 9 uncu dereceli kadrolara personel alacağını duyurmuştu. 2017 KPSS puanı ile başvuru yapan adaylar içerisinde 20 katı kadar aday sınava davet edildi. Sınava; Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunları başvuru hakkına sahipti. Başvuru tarihleri 15 Ocak ile 26 Ocak tarihleri arasında alınan uzman yardımcılığı sınavına katılacak aday listesi bugün açıklandı.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı Başvuru Detayları

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı uzman yardımcılığı sınavı için 2017 KPSS puan türlerinden KPSS P30, KPSS P33 ve KPSS P37 puanları ile başvuru yapan ve en yüksek puana sahip 160 adayın listesi açıklandı. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamada yapılacak. Sınavın yazılı aşaması 11 Mart 2018 tarihinde Ankara’da yapılacak.

2018 KDGM Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı Puan Analizi

Kamu Düzeni Uzman Yardımcılığı için yukarıda yer alan puan türlerinden yazılı sınava katılmaya hak kazanan 160. sıradaki adayın puanı 86,62663 puandır. Yazılı sınava katılmaya hak kazanan en yüksek puana sahip adayın puanı ise 98,47203 puandır. Sınava katılmaya hak kazananlar içerisinde KPSS P37 ile başvuru yapan kişi sayısı 57, KPPS P30 puan türü ile başvuru yapan kişi sayısı 60 ve KPSS P33 puan türü ile başvuru yapan kişi sayısı 41 olarak gerçekleşmiştir. Sınav başvuru şartlarında yer almayan KPSS P34 ve KPSS P39 puan türü ile başvurusu kabul edilen adaylarla ilgili ne olacağına dair henüz bir fikrimiz yok. Konunun takipçisi olacağız. KPSS

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.