kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 KPSS Lisans Sınavı Giriş Yerleri Açıklandı

14 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2019 KPSS Lisans sınavına girecek olan adaylar için ÖSYM tarafından sınav giriş yerleri ilan edildi. Detaylar haberimizde.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 14 Temmuz 2019 tarihinde üniversitelerin Lisans programlarından mezun olmuş adayların kamu kurumlarında yer alan kadrolara atanmak için katılacağı 2019 KPSS Lisans sınavı giriş yerleri açıklandı. Sınav başvuru aşamaları, sınava dair bilgiler ve detaylar haberimizde. Kamu Haber

2019 KPSS Lisans Başvuruları

2019 KPSS Lisans için başvurular 3 Mayıs 2019 tarihinde başladı ve 15 Mayıs 2019 tarihine kadar sürdü. Adaylar başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin elektronik ekranı Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirdiler. Başvurularını 15 Mayıs 2019 tarihine kadar tamamlayan adaylar, sınav ücretlerini ise 16 Mayıs 2019 günü sonuna kadar tamamlayarak başvurularını sonlandırdılar.

2019 KPSS Lisans Ücreti

2019 KPSS Lisans oturumu için adaylar 75,00 Türk Lirası ödeme yaptılar. Bu ücret yalnızca 14 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak olan Genel Kültür – Genel Yetenek oturumuna katılacak adaylar için geçerli oldu. İlave olarak A Grubu oturumlarına ya da Öğretmenlik oturumlarına katılacak olan adaylar o oturumlar için de ayrıca ödeme yaptı.

2019 KPSS Lisans Geç Başvuruları

2019 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin KPSS Lisans için belirlemiş olduğu geç başvuru tarihi 28 Mayıs 2019 günüydü. Bu tarih boyunca, normal başvuru sürecini kaçırmış olan adaylar için başvuru ekranları yeniden açıldı ve adaylar başvuru yapma imkanına sahip oldu.

ais 5

2019 KPSS Lisans Konuları

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi 2019 KPSS Lisans oturumunda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından sorular yöneltilmektedir. Bu sorular Genel Yetenek testi içerisinde Türkçe ve Matematik derslerinden, Genel Kültür testi içerisinde ise Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık ve Güncel Bilgiler derslerinden oluşmaktadır.

Her iki bölümde de adaylara 60’ar soru sorulmakta ve sınav toplam 120 sorudan meydana gelmektedir. Bu 120 sorunun yanıtlanması için adaylar 2 saat 10 dakika süreye sahiptir.

2019 KPSS Lisans için başvuruda bulunan adaylar, KPSS Lisans oturumu tüm illerde gerçekleştirildiği için bulundukları illerde sınava girmek imkanına sahipler. KPSS’nin gerçekleştirilmediği iller ve hangi oturumların her ilde gerçekleştirilmediği konusunda detaylı bilgi almak için;

2019 KPSS Lisans Sınav Giriş Yerleri Açıklandı 

2019 KPSS Lisans için başvuruda bulunan adayların, hangi sınav merkezlerinde sınava katılacakları 4 Temmuz 2019 tarihi itibariyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ilan edildi. Her aday T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile sisteme girerek giriş yerlerini kontrol edebilmektedir. Ayrıca sınav sabahına kadar adaylar yayımlanmış olan sınav giriş belgelerinin çıktısını alabilecektir. Adayların sınav giriş belgelerini çıkartmaları önemlidir. Çünkü adaylar sınav binasına herhangi bir dijital cihaz sokamayacağından, giriş belgesini sunmalarının tek yolu, onu kağıt ortamında sunmaktır. Bu nedenle gecikmeksizin sınav giriş belgelerini almaları konusunda adayları ikaz etmekte yarar görüyoruz.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden On Beş Dakika İkazı!

2019 KPSS Lisans için giriş belgelerini dökmek için Aday İşlemleri Sistemi’ne giren adayları ÖSYM’nin ikazı karşıladı. İkazda adayların sınavın başlangıç saati olan 10:15’ten on beş dakika evvel yani saat: 10:00’da sınav salonuna girmiş olmaları gerektiği bilgisi yer aldı.

15 dakika ikazy

Kamu Personeli Seçme Sınavı ve diğer sınavlara dair detaylı bilgiler almak, sorularınızı sormak ve tartışmalara katılabilmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.