kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi KPSS 2023/2 Atama Taban Puanları

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi KPSS 2016/2 Atama Taban Puanları

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi KPSS 2016/2 Atama Taban Puanları. SBKY KPSS B Atama Puanları. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi KPSS B 2016/2 Taban Puanları. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kontenjan Sayıları. SBKY Minimum Taban Puanları. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde kaç kişilik atama yapıldı? Kamu Yönetimi KPSS B 2016/2 Merkezi Atama Taban Puanlarını sizin için inceledik.

Türkiye’nin birçok üniversitesinde iktisadi ve idari bilimler veya siyasal bilgiler fakültesi mevcuttur. Bu fakültelerin büyük bölümünde eski adıyla kamu yönetimi bölümü, siyaset bilimi ve kamu yönetimi adını almıştır. Her yıl SBKY bölümünden binlerce kişi mezun olmaktadır. Son yıllarda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü üniversite taban puanları, diğer İİBF ve SBF bölümlerine göre daha yüksek kapatmaktadır. Peki üniversite sonrası devlet kurumlarına yerleşme noktasında SBKY bölümünün durumu nedir? İşte, bu sorunun cevabı niteliğinde olan, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi KPSS 2016/2 Atama Taban Puanı tablosunu oluşturduk. Kurum adlarına, unvanlara, illere, kontenjan sayılarına ve minimum puanlarına kadar her türlü bilginin yer aldığı bu tablonun faydalı olmasını umuyoruz.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan binlerce kişi için 2016/2 KPSS B Merkezi Atama Taban Puanları tablosunda oldukça faydalı bilgiler yer alıyor. Bakanlıklar, üniversiteler, belediyeler ve genel müdürlüklerden oluşan kurumları kurum adı başlığı altında liste haline getirdik. Bilgisayar İşletmeni, Memur, Zabıta gibi pek çok unvanı unvan başlığı altında toparladık. Ankara’dan Kars’a kadar pek çok şehri sizin için tek tek belirttik. Pek çok farklı ve değerli bilginin yer aldığı tabloda kontenjan ve puan bilgileri, bölüm mezunlarının bundan sonraki atamalarda puan tahmininde bulunmaları noktasında faydalı olacaktır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Merkezi Atama Kontenjan Sayıları

DGS Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Taban Puanları

Her yıl yüz binlerce kişinin mezun olduğu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinden mezun olan kişiler için açılan kontenjan sayısı yalnızca 203 olarak gerçekleşmiştir. Aşağıda yer alan sayıların yanlış anlaşılmaması için açıklama yapmamız gerekiyor. Bölüm kodunun yanında yer alan kadrolar, birbiriyle iç içe geçen kümeler olarak değerlendirilmelidir. Örnek vermek gerekirse X kadrosu Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümden mezun olan kişilerin başvuru yapmasına uygunken, X kadrosu aynı zamanda İşletme bölümü mezunlarının da başvuru yapmasına uygundur. Yani belirtilen kadroların ortak kadrolar olduğunu belirtmek gerekir. 4001 kodunun yanında yer alan kadro sayıları yalnızca o fakülteden mezun kişileri değil lisans mezunu olan herkesin başvurabileceğini belirtir. Toplam 203 olarak belirtilen kadro sayısına pek çok bölüm mezunu kişinin başvuru yapacağı düşüncesi ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olan adaylar için oldukça olumsuz bir tablo çiziyor.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2016/2 Kontenjanları

4503 KODU İLE YAPILACAK ATAMA SAYISI : 41 KİŞİ
4001 KODU İLE YAPILACAK ATAMA SAYISI: 145 KİŞİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.