kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kaymakamlık Sınav Konuları Nelerdir? Konu ve Soru Dağılımı Nasıl?

İçişleri Bakanlığı kaymakam adaylığı sınavı nedir? Nasıl hazırlanılır? Kaymakam Adaylığı yazılı sınav konuları nelerdir? Kimler kaymakam olabilir? Sınava kimler girebilir? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavı nedir? İçişleri Bakanlığı kaymakam adaylığı sınavına kimler katılabilir? İçişleri Bakanlığı kaymakam adaylığı sınav konuları nelerdir? Kaymakam Adaylığı sınavı soru dağılımı nasıldır? Kaymakam Adaylığı sınavı puanları nasıl hesaplanır? Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

Kaymakam Adaylığı Sınavı Nedir? Kimler Kaymakam Adaylığı Sınavına Başvurabilir?

Kaymakam Adaylığı sınavı İçişleri Bakanlığı’nın Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM ile yapılan sınav protokolü esaslarınca gerçekleştirilmektedir. Kaymakam adaylığı sınavı iki aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir ve sınava başvuru için adayların herhangi bir KPSS puan türünden yeterli puana sahip olması gerekmemektedir. Kaymakam adaylığı alımının ilk aşaması olan yazılı sınava şartları sağlayan her adayın başvuruda bulunma hakkı bulunmaktadır. Kaymakam Adaylığı sınavına girmek isteyen adayların devlet memurluğu için gerekli olan genel şartları taşıyor olmalarının yanında Kaymakam adaylığı sınavının yapılacağı yılın başı itibariyle otuz beş yaşlarını doldurmamış olmaları da gerekmektedir. Bununla birlikte Kaymakam adaylığı sınavına başvuruda bulunmak için gerekli olan mezuniyet şartlarında kısa süre evvel değişikliğe gidilmiştir. Bu bağlamda yapılan düzenlemelere ve hangi adayların Kaymakam adaylığı yazılı sınavına başvuruda bulunabileceğine dair detaylı bilgilere aşağıda yer verdiğimiz yönlendirme yardımıyla ulaşabilirsiniz;

Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı Puanları Nasıl Hesaplanır? Sözlü Mülakatlara Kimler Katılabilir?

Kaymakam Adaylığı alımlarının ilk aşaması olan yazılı sınavda adayların başarılı olabilmeleri için hesaplanan puanlarının en az 70 olması gereklidir. Ancak bu şartı sağlıyor olmak adayların Kaymakam adaylığı sözlü mülakatlarına katılabilmeleri için tek başına yeterli değildir. Adayların aynı zamanda mesleğe alınacağı İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen aday sayısının dört katı kadar başarılı aday arasında yer almaları gerekmektedir. Örneğin 100 Kaymakam Adayının mesleğe alınması için düzenlenecek olan bir kaymakam adaylığı yazılı sınavında adayların başarılı olarak sözlü mülakatlara katılabilmeleri için aynı zamanda ilk 400 kişi arasında da yer almaları gerekmektedir. Aksi halde adayların kaymakam adaylığı sözlü mülakatlarına katılmaları mümkün olmayacaktır.

Kaymakam Adaylığı sınavlarında puan hesaplamasının nasıl yapıldığını, adayların yanlış yanıtlarının puanlarına etkisini detaylı bir biçimde incelemek için aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları

Kaymakam adaylığı yazılı sınavına yeterli puanı ve sıralamayı elde etmiş olan adayların için İçişleri Bakanlığı tarafından sözlü mülakatlar düzenlenmektedir. Bu sözlü mülakatlarda adaylara ÖSYM tarafından düzenlenen Kaymakam Adaylığı yazılı sınav konularının yanında, güncel gelişmelerden, ekonomik meselelerden ve sosyal yaşamlarından sorular da komisyon tarafından yöneltilebilmektedir. Adayların Kaymakam adaylığı sözlü mülakatlarında başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları ve mesleğe alınacağı İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilmiş olan aday sayısı kadar aday arasında yer almaları gerekmektedir.

Kaymakam Adaylığı Sınav Konuları Nelerdir? Soru ve Konu Dağılımı Nasıldır?

Kaymakam Adaylığı alımlarının birinci aşaması Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından sınavında adaylara Alan Bilgisi ve Genel Kültür – Yetenek konularından çoktan seçmeli usulde sorular yöneltilmektedir. Kaymakam adaylığı yazılı sınavında adaylara soru yöneltilecek olan konu başlıkları ve bu soruların dağılımı ise aşağıda yer almaktadır.

kaymakamlyk konu

Kaymakam adaylığı yazılı sınavında adaylara yukarıda dağılımını gördüğünüz üzere toplam 100 adet test sorusu yöneltilmektedir.

Kaymakam Adaylığı mesleğine ve kaymakamın görev – sorumluluklarına dair detaylı bilgilere Kaymakamlık Meslek Tanıtımı çalışmamızda, aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla erişebilirsiniz;

Kaymakam adaylığı yazılı ve sözlü sınavlarına hazırlık ve mesleğe dair sorularınız için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.