kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Atama Başvuruları Ne Zaman? Kontenjanlar Nasıl?

ÖSYM tarafından KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim adayları için gerçekleştirilecek olan merkezi ataması ve merkezi ataması ne zaman?

A+
A-

KPSS atama başvuruları ne zaman, KPSS A ve KPSS B grubu arasındaki fark nedir, atamalar ne şekilde olmaktadır gibi merak edilen pek çok sorunun cevaplarını sizler için derledik.

ÖSYM tarafından, KPSS adaylarının kamu kurumlarına yerleştirilmesi için gerçekleştirilecek olan KPSS ve merkezi atamaları ne zaman gerçekleştirilecek? KPSS  merkezi atama başvuruları ne zaman yapılacak? KPSS merkezi atama başvuruları ne zaman gerçekleştirilecek? KPSS kontenjanları ne kadar? KPSS  merkezi atama kontenjanları kaç kişi olacak? KPSS ve merkezi atamalarının takvimine dair detaylı açıklamaları haberimizde inceleyebilirsiniz.

ÖSYM KPSS B Grubu Merkezi Yerleştirmeleri Nedir? Nasıl Yapılmaktadır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından toplanan taleplere istinaden belirlenen kontenjanlarda memur alımının Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından merkezi atama şeklinde gerçekleştirilmesidir. Bu şekilde kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan ve B grubu memurluk olarak nitelendirilen kadrolara atama ve yerleştirme gerçekleştirilmektedir. Bu kadrolara dair talepler kurumlar tarafından ilan edilen tarih aralığında Bakanlığın sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından toplanan talepler merkezi atama tercihlerinin alınması ve yerleştirmelerin gerçekleştirilmesi için bu işlemleri gerçekleştirecek olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’ye gönderilmektedir.

KPSS A Grubu ve KPSS B Grubu Arasındaki Farklar Nelerdir? Atamaları Ne Şekilde Yapılmaktadır?

Kamu kurum ve kuruluşlarında genel itibariyle adayların girebilecekleri iki tip kadro bulunmaktadır. Bu kadro tiplerinden ilki A Grubu kariyer mesleklerdir. A Grubu kariyer mesleklere giriş süreçleri genel itibariyle adayların KPSS A Grubu oturumlarından almış oldukları puanlar ile Kurumların açmış oldukları ilanlara başvurmaları sonucunda katılma hakkı kazandıkları yazılı / sözlü sınavlarda başarılı olmaları ile neticelenmektedir. İkinci tip kadrolar olan B grubu memurluklarda ise iki şekilde alım yapılmaktadır. Bunlardan ilkinde adaylar A grubu alımlarda olduğu gibi Kurumların ilan ettikleri alıma başvuru yapmaktadırlar ve Kurum tarafından gerçekleştirilen sözlü sınavlara katılma hakkı elde etmektedirler. Bu sözlü sınavlar neticesinde adaylar işe girebilmektedirler. Diğer alım şeklinde ise adaylar KPSS puanlarıyla ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi yerleştirmelere başvuru yapmaktadırlar ve tercihlerinden birisine puanlarının yetmesi durumunda atanmaları mümkün olmaktadır.

KPSS A Grubu ve KPSS B Grubu sınavlarının ve atamalarının farklarına dair daha ayrıntılı bilgiler edinmek için aşağıda bağlantısına yer vermiş olduğumuz çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

osym kpss logo 2

KPSS Merkezi Atamalarına Kimler Başvuru Yapabilecek? Başvuru Koşulları Neler?

KPSS ve KPSS B grubu merkezi atamalarına KPSS B grubu oturumları olan KPSS Ortaöğretim, KPSS Ön Lisans ve KPSS Lisans oturumlarına katılmış ve KPSS P94, KPSS P93 ve KPSS P3 puanları bulunan adaylardan önceki merkezi atamalara başvurmuş ve atanmış adaylar dışında kalanlar başvuruda bulunabileceklerdir. B grubu merkezi atamalarına başvurularda, açıktan b grubu alımları gibi ya da A Grubu alımları gibi herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Adayların memurluk genel şartlarını taşıyor olmalarının yanında ilgili kadrolar için talep edilen özel nitelikleri de sağlıyor olmaları durumunda tercih yapmalarının önünde bir mani bulunmamaktadır.

KPSS B Grubu Merkezi Atamaları Ne Zaman Yapılacak? Kontenjanları Ne Kadar Olacak?

KPSS B Grubu merkezi atamalarıdır. Bu atamalar kapsamında KPSS Ön Lisans, Lisans ve Lise adayları açılacak olan kadrolara başvuru yapma imkanına sahip olacaklardır. Merkezi atama kadro taleplerini toplama ve kadro belirleme konusunda yetkili olan ve süreci organize eden Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına Bakan Sayın Zehre Zümrüt SELÇUK tarafından takvime göre açıklanacak.

Bu alım için kamu kurum ve kuruluşları talep ettikleri kadroları Bakanlığa bildireceklerdir. Bu bağlamda henüz belli olmayan KPSS B grubu merkezi atama kontenjanları belirlenmiş olacaktır.

KPSS B Grubu Merkezi Atamaları Ne Zaman Yapılacak? Kontenjanları Ne Kadar Olacak?

Gerçekleştirilmesi planlanan iki merkezi atamadan ikincisi ve dolayısıyla sonuncusu olan KPSS  B Grubu merkezi atamalarının yine Sayın Bakan Zehre Zümrüt SELÇUK tarafından açıklanan takvime beklenmektedir. Bu atamanın kontenjanları da yine henüz belirlenmemiştir. Kamu kurum ve kuruluşları kadro taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ileteceklerdir.

KPSS merkezi atamaları ile ilgili yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

KPSS  B Grubu merkezi atamaları atama taban puanlarına aşağıda yer verdiğimiz bağlantı ile erişebilirsiniz;

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.